Taco’s met chimichurri biefstuk
Chimichurri hoort eigenlijk niet tussen een taco. Zo dat is er uit. Maar lekker is het wel. En beiden komen ze uit Zuid-Amerika, dus echt dramatisch is het niet. Het is niet dat je opeens iets Aziatisch tussen je Mexicaanse maaltje vindt. Maar wat is het? Chimichurri is eigenlijk een soort van pesto, maar dan met koriander, rode wijnazijn en de nodige verse pepers. Je serveert het bij voorkeur op een stukje gegrild vlees, zoals biefstuk of een ribeye. Het is een saus die ze in Argentinië vaak bij gegrild vlees eten en toen maar geclaimd hebben als een echte Argentijnse saus. Maar ze eten chimichurri van oorsprong natuurlijk in veel meer Zuid-Amerikaanse landen. Het is zo lekker omdat het fris en lekker pittig is. De chimichurri saus maak je ook nog eens heel snel in het hakmolentje van de staafmixer. Wil je de chimichurry liever eten met steak? Bekijk dan deze tips eens.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 kleine wraps
- 400 gr biefstuk
- 0,5 witte kool
- 6 snack komkommers
- 2 st. bosui
- 2 teentjes knoflook
- 1 chilipeper
- 4 el yoghurt
- 2 el mayonaise
- 2,5 el rode wijnazijn
- 10 gr koriander
- 10 gr peterselie
- 30 gr boter
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak eerst de chimichurri. Doe de koriander, bladpeterselie, chilipeper (zonder zaadjes), knoflook, 60 ml olie en azijn in het hakmolentje van de staafmixer en hak tot dat er een gladde massa ontstaat. Breng op smaak met peper en zout en mix opnieuw zodat alles goed gemengd is. Zet apart.
Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi beide kanten met peper en zout. Zet een koekenpan op hoog vuur, voeg boter en 2 el olijfolie toe, draai het vuur iets lager en leg de biefstukken in de pan en bak 2-3 minuten aan beide kanten mooi goudbruin. Haal uit de pan en leg ze op een bord. Bedek met aluminiumfolie en laat ze even rusten.
Maak ondertussen de koolsalade. Meng de yoghurt en mayonaise met elkaar. Breng op smaak met peper en zout. En schep dit door de dun gesneden koolreepjes en komkommer.
Bak de wraps kort aan in een droge koekenpan. Verdeel de koolsalade over de taco’s. Snijd de biefstukken in plakjes en verdeel ze over de taco’s. Schep overal de chimichurri saus over en garneer met de bosuitjes en extra koriander.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in