snelle granola uit de pan

Snelle granola uit de pan met Kefir

Zin in een lekker en gezond ontbijtje? Maak dan deze snelle granola uit de pan. Zoals jullie misschien wel weten begin ik iedere ochtend met een kommetje kwark met muesli en fruit. Hoewel ik als avondeten bijna iedere dag wat anders eet, zit er niet veel variatie in mijn ontbijt. Soms eet ik granola omdat deze lekker crunchy is en in de zomer vervang ik mijn dagelijkse banaan door perziken of aardbeien. Als je dan toch ineens zin hebt in granola, maar je hebt het niet in huis, dan is dit een snel en makkelijk recept. Deze granola maak je namelijk in een koekenpan. Hierdoor kan je heel gemakkelijk één of twee porties maken. En het is binnen 5 minuten klaar.

De granola uit de pan eet ik deze keer niet met kwark maar met Kefir. Kennen jullie dat? Ik kende het wel van naam, maar had het eerlijk gezegd zelf ook nog nooit geproefd. Het is mild gefermenteerde zuivel. Het recept is al eeuwenoud, het fermenteren deed men vroeger om de zuivel langer houdbaar te maken. Slim! In de supermarkt vind je Kefir Drink van Healthy people in het zuivelschap in de smaken naturel en vanille. Dat kan je zo drinken, maar ook goed gebruiken in een smoothie. Maar je hebt ook Roer Kefir en die heb ik voor dit recept gebruikt. Je kunt het gebruiken ter vervanging van yoghurt of kwark. Het heeft een dikke romige structuur en de smaak is heel mild. Ik vind het erg lekker.  Lekker romig en toch gezond vanwege de probiotische werking en de proteïnen.

Lekker met deze snelle granola als ontbijt. Ik vind dit soort ontbijtjes nog steeds het fijnst. Het is voedzaam en lekker fris tegelijk. Voeg ook gerust wat vers fruit toe als je dat lekker vindt.

snelle granola uit de pan roer kefir

Ingrediënten voor 4 personen
5 el havervlokken
3 el boekweitkorrels
1 el pompoenpitten
1,5 el pecannoten
1,5 el kokosflakes
1 tl kaneel
1,5 el maple syrup
600 gr Roer Kefir (Healthy People)
Serveer met fruit naar keuze

Zo maak je het
Zet een pan op een middelhoog vuur.

Voeg de boekweitkorrels toe en roer deze ongeveer 2 minuten om.

Voeg de havervlokken, de pompoenpitten, de kokosflakes en de pecannoten toe en bak deze ook 2 minuten mee.

snelle granola uit de pan

Voeg de kaneel en de maple syrup toe en roer het geheel nog een minuutje om.

Laat de granola uit de pan iets afkoelen.

Schep de Roer Kefir in een kommetje en verdeel de snelle granola hier overheen. Voeg vers fruit naar wens toe.

snelle granola uit de pan snelle granola uit de pansnelle granola uit de pan

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Dit bericht is in samenwerking met Healthy People, lees hier mijn disclaimer.


Fresh & Easy: Tagliatelle met boerenkool en pancetta
One Day Diary: Nieuwe plannen maken met Annika
Bewaar
9 Comments
  • Marleen

    17 februari 2018 at 07:34 Beantwoorden

    Wij kopen nooit meer n kant en klaar pak….Zalig dit!!

  • Tamar Spijker

    14 februari 2018 at 10:08 Beantwoorden

    Leuk! Heb net twee weken geleden een recept van pangranola op m’n blog gezet😉…… (www.tamarkookt.blogspot.nl) Je kunt er eindeloos mee variëren.

  • Eveline Romijn-Kole

    13 februari 2018 at 20:02 Beantwoorden

    Goed idee, zie namelijk net dat mijn bakpapier op is dus ga het ook eens een keer in de pan proberen te roosteren ipv oven!

  • linda

    13 februari 2018 at 16:23 Beantwoorden

    Kan je van deze granola een voorraad maken? Of dien je dit meteen op te eten?

  • Femke

    13 februari 2018 at 09:05 Beantwoorden

    Zijn die boekweitkorrels zo snel gaar? In de oven duurt het 30 minuten?

    • Nadia

      13 februari 2018 at 10:16 Beantwoorden

      Dat vroeg ik me eerlijk gezegd ook af.
      Maar verder lijkt het me een overheerlijk receptje dat ik zeker eens ga proberen!

      • Pauline

        13 februari 2018 at 11:39 Beantwoorden

        Yes, ze worden heel crispy door het roosteren 🙂

    • Bonnie Schilder

      13 februari 2018 at 19:04 Beantwoorden

      Ik ga kijken of het lekker is als ik eerst de boekweit even kook. Ik vind de boekweit anders erg hard.

Plaats een reactie