fbpx
Menu

Snelle granola uit de pan met Kefir

  • Bewaar
  • Reageer
  • Print

Zin in een lekker en gezond ontbijtje? Maak dan deze snelle granola uit de pan. Zoals jullie misschien wel weten begin ik iedere ochtend met een kommetje kwark met muesli en fruit. Hoewel ik als avondeten bijna iedere dag wat anders eet, zit er niet veel variatie in mijn ontbijt. Soms eet ik granola omdat deze lekker crunchy is en in de zomer vervang ik mijn dagelijkse banaan door perziken of aardbeien. Als je dan toch ineens zin hebt in granola, maar je hebt het niet in huis, dan is dit een snel en makkelijk recept. Deze granola maak je namelijk in een koekenpan. Hierdoor kan je heel gemakkelijk één of twee porties maken. En het is binnen 5 minuten klaar.

De granola uit de pan eet ik deze keer niet met kwark maar met Kefir. Kennen jullie dat? Ik kende het wel van naam, maar had het eerlijk gezegd zelf ook nog nooit geproefd. Het is mild gefermenteerde zuivel. Het recept is al eeuwenoud, het fermenteren deed men vroeger om de zuivel langer houdbaar te maken. Slim! In de supermarkt vind je Kefir Drink van Healthy people in het zuivelschap in de smaken naturel en vanille. Dat kan je zo drinken, maar ook goed gebruiken in een smoothie. Maar je hebt ook Roer Kefir en die heb ik voor dit recept gebruikt. Je kunt het gebruiken ter vervanging van yoghurt of kwark. Het heeft een dikke romige structuur en de smaak is heel mild. Ik vind het erg lekker.  Lekker romig en toch gezond vanwege de probiotische werking en de proteïnen.

Lekker met deze snelle granola als ontbijt. Ik vind dit soort ontbijtjes nog steeds het fijnst. Het is voedzaam en lekker fris tegelijk. Voeg ook gerust wat vers fruit toe als je dat lekker vindt.

snelle granola uit de pan roer kefir

Ingrediënten voor 4 personen
5 el havervlokken
3 el boekweitkorrels
1 el pompoenpitten
1,5 el pecannoten
1,5 el kokosflakes
1 tl kaneel
1,5 el maple syrup
600 gr Roer Kefir (Healthy People)
Serveer met fruit naar keuze

Zo maak je het
Zet een pan op een middelhoog vuur.

Voeg de boekweitkorrels toe en roer deze ongeveer 2 minuten om.

Voeg de havervlokken, de pompoenpitten, de kokosflakes en de pecannoten toe en bak deze ook 2 minuten mee.

snelle granola uit de pan

Voeg de kaneel en de maple syrup toe en roer het geheel nog een minuutje om.

Laat de granola uit de pan iets afkoelen.

Schep de Roer Kefir in een kommetje en verdeel de snelle granola hier overheen. Voeg vers fruit naar wens toe.

snelle granola uit de pan snelle granola uit de pansnelle granola uit de pan

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Dit bericht is in samenwerking met Healthy People, lees hier mijn disclaimer.


  • Bewaar
  • Reageer
  • Print

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

11 reacties

  • RebeccaS
    4 maart 2018 om 09:12

    Hoe lang kun je deze granola bewaren?

    Beantwoorden
  • Pauline
    5 maart 2018 om 15:52

    In ieder geval een week. En waarschijnlijk ook wel langer.

    Beantwoorden
  • Marleen
    17 februari 2018 om 07:34

    Wij kopen nooit meer n kant en klaar pak....Zalig dit!!

    Beantwoorden
  • Tamar Spijker
    14 februari 2018 om 10:08

    Leuk! Heb net twee weken geleden een recept van pangranola op m'n blog gezet😉...... (www.tamarkookt.blogspot.nl) Je kunt er eindeloos mee variëren.

    Beantwoorden
  • Eveline Romijn-Kole
    13 februari 2018 om 20:02

    Goed idee, zie namelijk net dat mijn bakpapier op is dus ga het ook eens een keer in de pan proberen te roosteren ipv oven!

    Beantwoorden
  • linda
    13 februari 2018 om 16:23

    Kan je van deze granola een voorraad maken? Of dien je dit meteen op te eten?

    Beantwoorden
  • Annika
    14 februari 2018 om 12:38

    Ja hoor, dat is geen probleem!

    Beantwoorden
  • Femke
    13 februari 2018 om 09:05

    Zijn die boekweitkorrels zo snel gaar? In de oven duurt het 30 minuten?

    Beantwoorden
  • Nadia
    13 februari 2018 om 10:16

    Dat vroeg ik me eerlijk gezegd ook af. Maar verder lijkt het me een overheerlijk receptje dat ik zeker eens ga proberen!

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 februari 2018 om 11:39

    Yes, ze worden heel crispy door het roosteren :)

    Beantwoorden
  • Bonnie Schilder
    13 februari 2018 om 19:04

    Ik ga kijken of het lekker is als ik eerst de boekweit even kook. Ik vind de boekweit anders erg hard.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen