One Day Diary: Nieuwe plannen maken met Annika

Onlangs vertelde ik jullie dat mijn verlof erop zit. Dat is best even wennen! Maar het goede nieuws is, dat Annika ook bijna weer gaat beginnen. Yes! Om orde op zaken te stellen, planden we een middagje samen in.  Met een “nieuw blogjaar” voor de boeg (mijn 8e alweer) is het fijn om alles weer even op een rijtje te zetten.  Wat gaan we doen met de rubrieken?, hoe gaan we alles verdelen? en wat zijn de plannen voor 2018?  Het is toch allemaal even anders met de komst van onze 2 kleintjes dus dat moet goed afgestemd worden. Ik heb deze dag (in samenwerking met GROHE) voor jullie vastgelegd in foto’s, kijken jullie mee?

Ontbijten in bed en comments checken
Ik begin mijn dag altijd rustig in bed. Maurits heeft de ochtendvoeding gedaan en Merlijn slaapt daarna nog lekker door (hopelijk houdt hij dit ritme er in). Extra fijn want daardoor kan ik rustig ontbijten en alvast wat werken. Ik begin vaak met de comments en het checken van mijn social media. Dit doe ik op mijn telefoon. Dagelijks krijgen wij honderden reacties: op de blog, via Instagram, Facebook en Twitter en we proberen dit allemaal zo goed als het kan bij te houden. Rustig wakker worden is toch wel een pré van het eigen baas zijn. Daarna stap ik onder de douche en ga ik naar beneden.

Blogs schrijven en foto’s editen
Ik pak de laptop erbij en ga aan de slag met het schrijven van blogs en/of editen van foto’s. Annika en ik hebben een vaste verdeling van de artikelen. Ik schrijf de artikelen van zondag t/m woensdag en Annika de artikelen van donderdag t/m zaterdag. Gelukkig hebben we hulp van onze redacteur Marianne, zij ontwikkelt ook recepten voor ons. Daarnaast hebben we samenwerkingen in de vorm van gesponsorde blogs (zoals deze). Op deze manier verdienen we ons geld, deze blogposts verdelen we ook onderling. Op thuiswerkdagen koken we verder niet, maar zijn we vooral bezig met foto’s bewerken (dat doen we in Lightroom) en teksten schrijven.

Mail
Als Merlijn nog niet wakker is, doe ik ook nog een rondje mail. Ik houd echt van een clean inbox en check mijn mail 2 keer per dag en werk dan alles weg. Ik houd van overzicht. De dingen die ik moet doen noteer ik in Wunderlist. Een ideale app voor lijstjesmakers zoals ik. Ik merk nu helemaal dat ik niet meer zonder to do lijstjes kan.

11.00 tijd voor een flesje
Om 11.00 is het tijd voor een flesje en een schoon pak voor Merlijn. Al met al ben ik daar een uurtje mee bezig. Na het voeden en spelen wil Merlijn, graag nog even slapen (ik eigenlijk ook wel, maar dat zit er niet in).

uitsmijter

Lunchen
Daarna eet ik snel een broodje. De tijd van uitgebreid lunchen is even voorbij. Soms bak ik wel eens een eitje, of ik eet een restje van de vorige dag. Maar heel spannend is het momenteel niet (9 van de 10 x eet ik brood). Dat komt wel weer als we meer een ritme hebben. Mijn moeder komt langs om op te passen. Dan kan ik rustig naar Annika om alles door te nemen.

Naar Annika
Daarna race ik naar Annika om wat dingen op een rijtje zetten voor 2018 en foto’s te maken voor deze blog. Annika heeft namelijk iets nieuws, waar ik heel jaloers op ben. Meestal werken we één dag per week samen, op een kook- of afsprakendag. Dat blijven we ook doen. Het uitwerken van recepten doen we ieder thuis, dus we zien elkaar niet iedere dag. Wel hebben we iedere dag contact via WhattsApp.

grohe red en blue home

Niet één maar 2 kranen
Voor een leuke samenwerking met Grohe heeft Annika 2 nieuwe kranen gekregen. Lucky her! En ook een beetje lucky me, want ik drink altijd sparkling water en dat heeft zij bijna nooit in huis. Vanaf nu dus wel, want de eerste kraan, de Grohe Blue Home is een bruisend water kraan. Wat een luxe. Je tapt bruisend water uit deze kraan en dan kan je ook nog kiezen tussen licht bruisend, sterk bruisend, plat en gekoeld water. Het water is er erg lekker en goed koud!  Nog een bijkomend voordeel is dat het water gefilterd is. Superhandig! Ik ben heel jaloers. Voor deze samenwerking was het handiger om de kranen bij haar te plaatsen omdat zij al 2 gaten in haar werkblad had (en bijpassende zeeppompjes). Maar nu wil ik het eigenlijk zelf ook heel graag. Het zou mij heel veel gesjouw met flessen (er gaan hier toch wel 2 flessen per dag doorheen) besparen. En plastic, dus het is ook nog eens goed voor het milieu.

grohe blue home

Naast deze kraan heeft ze ook nog een Grohe Red gekregen. Dat is een kokendheet water kraan. Ideaal! Uit deze kraan komt gewoon koud en warm water, maar ook gekookt water, wat middels een boiler verwarmd wordt (de boilers zijn trouwens niet heel groot en passen prima in een keukenkastje). Op deze manier zet je direct een kopje thee. Maar het is vooral handig met koken. Pastawater is direct op temperatuur, groentes blancheren is zo gedaan en een bouillon is zo gemaakt. Met 1 druk op de knop tap je in één keer precies 3 liter kokend water. Supermakkelijk voor het koken van pasta, aardappelen en rijst. Ook handig voor mama’s om een fles te maken, beetje gekookt water aanvullen met koud water en klaar ben je. En voor het steriliseren van de speentjes en flessen natuurlijk.

Brainstorm
Ok na wat jaloerse blikken is het tijd om aan de slag te gaan. Lasse ligt in de tussentijd lekker te slapen. We houden een korte brainstormsessie voor 2018. Wat gaan we doen met de rubrieken, wat kan er beter, hoe gaan we de taken verdelen en vooral wat willen we bereiken in 2018? Ik krijg altijd heel veel inspiratie van zo’n sessie. En positieve energie. We doen dit meerdere keren per jaar. Deze was vooral heel praktisch ingericht, dat was echt even nodig na 3 maanden verlof. Oh en jullie weten dat ik van eerlijkheid houd he? Ik ben dus niet links, maar met mijn rechterhand moest ik de afstandbediening van de camera bedienen 🙂

grohe red

Theetijd en een flesje voor Lasse
Tijd voor een kopje thee en Lasse krijgt de fles. Dat moet ook gebeuren. Een citroen gember theetje is zo gemaakt met de Grohe Red. Wat ik ook fijn vind aan deze kraan, is dat hij niet heel erg spettert. Je hoeft dus niet bang te zijn voor spetters gekookt water op je handen.

Mail & Comments 
Aan het einde van de dag werk ik nog snel mijn mail door. Dit doe ik bij Annika, want thuis kom ik hier nu toch wat minder goed aan toe.  Wij krijgen heel veel mailtjes, van PR bureaus, uitnodigingen voor events, partijen die willen samenwerken en van ons mediabureau waar we bij aangesloten zijn. Meestal neem ik 2 vaste momenten per dag waarop ik mijn mail beantwoord. Rond de lunch en aan het einde van de werkdag. Meestal ben ik hier toch wel een uurtje per keer mee bezig. Ook check ik nog even wat comments en beantwoord ze zoveel mogelijk.

Naar huis en koken
Daarna ga ik weer naar huis. Ik heb mijn kleine man alweer gemist. Als Maurits thuis is uit zijn werk begin ik met koken. Ik probeer toch zoveel mogelijk vers te koken. Maar ik kies wel voor snelle en makkelijke recepten. Ook maak ik nu vaak extra veel zodat de andere helft in de vriezer kan (dit doe ik vooral met curry’s, pastasauzen en stamppot). Als we dan een keer laat zijn, hebben we altijd een normale maaltijd in de vriezer.  Vandaag maak ik een plaattaart met pompoen en geitenkaas, die gaat helemaal op. We eten meestal rond zes uur. Daarna krijgt Merlijn zijn fles en kan hij in bad en naar bed.

Telefoontijd & relaxtijd
En dan is mijn werkdag nog niet voorbij. Officieel wel. Ik probeer wel een beetje kantoortijden aan te houden, maar dat lukt nu even iets minder goed (deze blog schrijf ik bijvoorbeeld ook ’s avonds). Ik blijf mijn social kanalen in de gaten houden, reageer op jullie vragen en deel zelf vaak ook nog een kiekje. Meestal ga ik het hele rijtje af van Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest. Voor Merlijn zijn komst was dit echt veel erger, toen zat ik de hele avond op mijn telefoon. Een baby is echt een uitkomst als je telefoonverslaafd bent (zoals ik). Je hebt er namelijk simpelweg geen tijd (en geen prioriteit) meer voor. En het is ook wel fijn om nog wat quality time met Maurits te hebben, dus ik laat mijn telefoon steeds vaker links liggen.

Dit was mijn dag, vonden jullie het leuk om zo een dagje mee te kijken?

  • De Grohe Red & Blue Home serie is te vinden bij de officiële verkooppunten van Grohe: keukenshowrooms en online retailers. De Grohe Red is beschikbaar vanaf €999,-

 

Dit bericht is in samenwerking met GROHE, lees hier mijn disclaimer.


Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in