fbpx
Menu

Hotspot: Diga Haarlem

Haarlem is weer een heel fijn, nieuw restaurant rijker: DIGA! Ik vertel je alles over deze leuke, Haarlemse hotspot in dit artikel. Jarenlang staat Napoli Haarlem met stip op 1 als favoriet Italiaans restaurant in Haarlem. Met de komst van Diga moeten ze die eerste plaats gaan delen. Want ik ben fan! Ze staan wel beide op nummer één, want eigenlijk zijn het twee totaal verschillende Italiaanse restaurants. Waar je bij Napoli terecht kunt voor de klassieke Italiaanse keuken, geeft Diga de Italiaanse klassiekers een moderne twist. Allebei lekker en toch net even anders.

Diga Haarlem

De kaart van Diga bestaat uit antipasti, primi (tussengerechten), secondi (hoofdgerechten) en natuurlijk de dolci (nagerechten). Ik ben er nu een paar keer geweest en heb toen verschillende antipasti en primi besteld en deze gedeeld met mijn tafelgenoot. Je kunt natuurlijk ook op de traditionele tour gaan en eerst antipasti bestellen, dan een primi en secondi en tot slot een dolci.

Diga HaarlemDiga Haarlem

Ik ben er tot nu toe alleen geweest terwijl ik zwanger was. Ook toen had ik voldoende keuze in al het lekkers wat op de kaart staat. Ik at alleen in die tijd niet graag vlees en daarom heb ik nog nooit een hoofdgerecht gegeten bij Diga. Pauline inmiddels wel en ook die zijn zeker aan te raden volgens haar.

Diga Haarlem

De kaart is onlangs ook vernieuwd, dus ik moet zeker snel weer een keer reserveren. Bij de antipasti kun je bijvoorbeeld kiezen uit bruschetta met stracchino, salami en verse vijg. Of kies voor een plankje met verschillende Italiaanse hamsoorten, Italiaanse uiensoep, geroosterde tonijn met artisjok of de soft shell krab met grapefruit.  Deze antipasti kun je lekker met elkaar delen.

Diga HaarlemDiga Haarlem

De primi bestaan uit kleine pastagerechten. Deze zijn te klein om als hoofdgerecht te nemen. Maar je kunt er ook meerdere bestellen en met elkaar delen natuurlijk. Net wat jij wilt. Mijn favoriet is de penne met verse truffel en parmezaan. Daar ben ik dol op! Alle pasta’s zijn overigens vers gemaakt. Ook lekker, cannelloni gevuld met ricotta, cavolo nero, pompoen en walnoten. Of wat dacht je van linguine met kokkels, ansjovis, tomaat en olijven?

Diga Haarlem

Ook bij de hoofdgerechten heb je de keuze uit allerlei lekkers. Zo staat er een runder shortrib op de kaart met gebakken romaine sla, mini courgette, creme van zoete aardappel en een jus met gepofte knoflook. Ben je meer een visliefhebber? Kies dan voor het vispannetje uit de oven met vis en zeevruchten, tomaat, wilde spinazie, saffraan en aardappel.

Diga Haarlem

De dolci blijft toch wel mijn favoriete onderdeel. Ik hou altijd wat ruimte over voor het toetje. Tiramisu mag natuurlijk niet ontbreken op de kaart. Maar heb je zin in iets anders? Kies dan voor de chocolade ganache taart met passievrucht en mango sorbet of voor de vanille roomijs met veenbessenbouillon en een gevulde cannelloni.

Alle gerechten op de kaart hebben een vaste prijs. Voor een antipasti betaal je €9,-, een primi kost €14,-, een seconde €19,- en een dolci €8,-. Ik vind dit persoonlijk hele schappelijke prijzen.

Diga is ruim opgezet en heeft veel zitplekken. De keuken is open, dat vind ik altijd leuk om te zien. Het is ontzettend mooi ingericht. Modern, ruim en het geheel ziet er luxe uit. Midden in de zaak zie je een hele wand met wijnen, de digateca. Ook als wijnliefhebber kom je hier aan je trekken. Diga serveert overdag een Italian high tea. Superleuk! Je wordt ontvangen met een glas prosecco en daarna worden er allemaal heerlijke hartige en zoete hapjes voorgeschoteld.

Kortom, Diga is een fijne, nieuwe hotspot in Haarlem. Een aanrader voor iedereen die van de moderne, Italiaanse keuken houdt of het eens wil proberen. Want het is zeker het proberen waard.

Hotspot
Diga

Adres
Damstraat 10, Haarlem

Openingstijden
Iedere dag geopend van 11.00 tot 02.00

WWW
www.digahaarlem.nl

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

5 reacties

  • Iris de Boer
    17 maart 2018 om 14:21

    Dat klopt maar ze missen de specifieke smaak. Wij wilden spaghetti olio bij het hoofdgerecht en dat hadden ze niet.

  • Annika
    17 maart 2018 om 14:15

    Dat heb ik ook in het artikel geschreven, dat de gerechten een moderne twist hebben. Voor klassiek Italiaans moet je ergens anders zijn inderdaad. Maar ik vind pasta’s en antipasto toch echt Italiaans hoor!

  • Iris de Boer
    17 maart 2018 om 11:24

    Wij hebben van de week voor het eerst bij Diga gegeten. Het is zeker geen Italiaans restaurant, vlgs. de bediening mediterraans en geïnspireerd door de Italiaanse keuken. Wij misten de typische smaken. Het was niet slecht maar voldeed niet aan onze verwachtingen. Bij Luca In Haarlem en Pepe Nero in Amsterdan eet je 'echt' Italiaans.

  • Annika
    25 februari 2018 om 12:38

    Ik heb alleen maar positieve ervaringen, ook m.b.t. de service..Misschien had de ober z’n dag niet 🙈

  • Lisa
    24 februari 2018 om 19:33

    Ik ben een aantal keer bij Diga geweest en hoewel ik de gerechten echt fantastisch vond, vond ik het personeel en de service echt heel erg tegenvallen. Deden heel raar over vegetarische voorkeuren, moest vaak heel lang wachten op de gerechten en gaven mij echt het gevoel dat ik niet welkom was. Ik ga er dus helaas ook niet meer heen. Hoe vonden jullie de service? Want daar lees ik niets over.. (Het nagerecht met liquor 43 vond ik echt super lekker, daar denk ik nog vaak aan terug!)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.