Hotspot: Diga Haarlem

Haarlem is weer een heel fijn, nieuw restaurant rijker: DIGA! Ik vertel je alles over deze leuke, Haarlemse hotspot in dit artikel. Jarenlang staat Napoli Haarlem met stip op 1 als favoriet Italiaans restaurant in Haarlem. Met de komst van Diga moeten ze die eerste plaats gaan delen. Want ik ben fan! Ze staan wel beide op nummer één, want eigenlijk zijn het twee totaal verschillende Italiaanse restaurants. Waar je bij Napoli terecht kunt voor de klassieke Italiaanse keuken, geeft Diga de Italiaanse klassiekers een moderne twist. Allebei lekker en toch net even anders.

Diga Haarlem

De kaart van Diga bestaat uit antipasti, primi (tussengerechten), secondi (hoofdgerechten) en natuurlijk de dolci (nagerechten). Ik ben er nu een paar keer geweest en heb toen verschillende antipasti en primi besteld en deze gedeeld met mijn tafelgenoot. Je kunt natuurlijk ook op de traditionele tour gaan en eerst antipasti bestellen, dan een primi en secondi en tot slot een dolci.

Diga HaarlemDiga Haarlem

Ik ben er tot nu toe alleen geweest terwijl ik zwanger was. Ook toen had ik voldoende keuze in al het lekkers wat op de kaart staat. Ik at alleen in die tijd niet graag vlees en daarom heb ik nog nooit een hoofdgerecht gegeten bij Diga. Pauline inmiddels wel en ook die zijn zeker aan te raden volgens haar.

Diga Haarlem

De kaart is onlangs ook vernieuwd, dus ik moet zeker snel weer een keer reserveren. Bij de antipasti kun je bijvoorbeeld kiezen uit bruschetta met stracchino, salami en verse vijg. Of kies voor een plankje met verschillende Italiaanse hamsoorten, Italiaanse uiensoep, geroosterde tonijn met artisjok of de soft shell krab met grapefruit.  Deze antipasti kun je lekker met elkaar delen.

Diga HaarlemDiga Haarlem

De primi bestaan uit kleine pastagerechten. Deze zijn te klein om als hoofdgerecht te nemen. Maar je kunt er ook meerdere bestellen en met elkaar delen natuurlijk. Net wat jij wilt. Mijn favoriet is de penne met verse truffel en parmezaan. Daar ben ik dol op! Alle pasta’s zijn overigens vers gemaakt. Ook lekker, cannelloni gevuld met ricotta, cavolo nero, pompoen en walnoten. Of wat dacht je van linguine met kokkels, ansjovis, tomaat en olijven?

Diga Haarlem

Ook bij de hoofdgerechten heb je de keuze uit allerlei lekkers. Zo staat er een runder shortrib op de kaart met gebakken romaine sla, mini courgette, creme van zoete aardappel en een jus met gepofte knoflook. Ben je meer een visliefhebber? Kies dan voor het vispannetje uit de oven met vis en zeevruchten, tomaat, wilde spinazie, saffraan en aardappel.

Diga Haarlem

De dolci blijft toch wel mijn favoriete onderdeel. Ik hou altijd wat ruimte over voor het toetje. Tiramisu mag natuurlijk niet ontbreken op de kaart. Maar heb je zin in iets anders? Kies dan voor de chocolade ganache taart met passievrucht en mango sorbet of voor de vanille roomijs met veenbessenbouillon en een gevulde cannelloni.

Alle gerechten op de kaart hebben een vaste prijs. Voor een antipasti betaal je €9,-, een primi kost €14,-, een seconde €19,- en een dolci €8,-. Ik vind dit persoonlijk hele schappelijke prijzen.

Diga is ruim opgezet en heeft veel zitplekken. De keuken is open, dat vind ik altijd leuk om te zien. Het is ontzettend mooi ingericht. Modern, ruim en het geheel ziet er luxe uit. Midden in de zaak zie je een hele wand met wijnen, de digateca. Ook als wijnliefhebber kom je hier aan je trekken. Diga serveert overdag een Italian high tea. Superleuk! Je wordt ontvangen met een glas prosecco en daarna worden er allemaal heerlijke hartige en zoete hapjes voorgeschoteld.

Kortom, Diga is een fijne, nieuwe hotspot in Haarlem. Een aanrader voor iedereen die van de moderne, Italiaanse keuken houdt of het eens wil proberen. Want het is zeker het proberen waard.

Hotspot
Diga

Adres
Damstraat 10, Haarlem

Openingstijden
Iedere dag geopend van 11.00 tot 02.00

WWW
www.digahaarlem.nl

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in