Hartige wafel recept

Spinazie wafels

Zoete suikerwafels met slagroom, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Maar ook tegen deze hartige spinazie wafels zeggen we geen nee. En het is ook nog eens hartstikke voedzaam ook. Het maken van wafels is niet heel moeilijk, maar je moet wel even de tijd nemen om het beslag te maken. Door het scheiden van de eieren maak je het beslag namelijk lekker luchtig.

Welk wafelijzer moet ik kopen?

Ieder wafelijzer is wel anders. Het ene heeft wat meer vermogen en wordt dus sneller heet en geeft dus sneller een knapperig resultaat. Het andere maakt kleinere wafels, of misschien wel een andere vorm. Met dit recept maak je 6 wafels bij een wafelijzer die wafels maakt van 4 x 7 gaatjes. Waneer je een kleinere variant in de kast hebt staan, kun je mooi met de rest van het beslag een beetje oefenen!

Spinazie wafels

De topping maak je lekker snel. Het doe ons denken aan bruschetta’s met paddestoelen! Ook zo lekker. Het enige wat je nog hoeft te doen voor dit wafel recept is de paddestoelen mooi bruin bakken en een eitje te koken. Eventueel nog wat Parmezaanse kaas over de paddestoelen om het extra lekker te maken. Je kunt wanneer je wilt ook nog wat extra spinazie in de pan laten slinken en ook als topping gebruiken (zoals op de foto’s).

Hartig wafel recept
spinazie wafels
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 gr spinazie
  • 1 ui
  • 225 gr bloem
  • 35 gr maizena
  • 375 ml karnemelk
  • 2 eieren (gesplitst)
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 75 gr belegen kaas
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 el olijfolie

Toppings

  • 200 gr gemengde paddenstoelen
  • 200 gr spinazie
  • 2 eieren
  • 20 gr boter
  • 20 gr Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui. Fruit de ui aan, in een koekenpan met wat olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Breng het op smaak met peper en zout. Haal dit uit de pan, laat het iets afkoelen en hak de spinazie fijn.

  2. Maak het wafelbeslag door de de bloem, maizena, bakpoeder en het zout in een mengkom goed door elkaar te mengen. In een andere mengkom mix je de de karnemelk, olie en het eigeel. Voeg beetje voor beetje de droge bestanddelen toe (op deze manier krijg je bijna geen klontjes) en mix of meng totdat het een glad beslag geworden is. Schep het spinazie mengsel samen met de geraspte kaas rustig door het beslag.

  3. Mix de eiwitten in een (schone en vetvrije) aparte kom totdat de eiwitten stijfgeslagen zijn en je de kom op zijn kop kunt houden (en er niets uit komt). Schep de eiwitten heel voorzichtig door het beslag zodat het beslag heel luchtig wordt.

  4. Verwarm het wafelijzer zoals op de gebruiksaanwijzing staat. Vet hem een beetje in met wat plantaardige olie of vloeibare boter. Schep het wafelbeslag in het wafelijzer totdat hij goed vol is (dit is echt bij ieder wafelijzer anders, bij mij zijn een paar flinke opscheplepels voldoende) en bak de wafels gedurende 4-6 minuten goudbruin. Herhaal dit met de rest van het beslag zodat je 4 wafels hebt (ons wafelijzer maakt dus 6 wafels met dit beslag).

  5. Kook ondertussen de eitjes zacht. Wanneer het water kookt voeg je de eitjes aan het kokende water toe. Kook de eitjes gedurende 6 minuten en je hebt een perfect zacht eitje!

  6. Doe de boter en olie in een koekenpan. Bak de paddestoelen in de koekenpan mooi bruin. Schep ze uit de pan. Voeg het restant spinazie toe aan de pan en schep om totdat het wat geslonken is. Breng de paddestoelen en de spinazie op smaak met zout en peper.

  7. Leg op elk bord een hartige wafel, verdeel wat paddestoelen en spinazie over de wafels en leg op iedere wafel een half ei. Bestrooi eventueel met versgeraspte Parmezaanse kaas.

    Serveer de wafels meteen.

Hartige wafel recept

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

High tea Ei Paddenstoelen Spinazie Gezonde recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Kerst Pasen Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Lunch Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in