Diary: Kroketten eten, filmen en naar ShowUp

Sinds ik moeder ben, geniet ik nog meer van de kleine dingen. Even lunchen buiten de deur, warme chocolademelk bij het strand en een middagje voor mijzelf op een leuke beurs. Toen iedereen zei dat ons leven flink ging veranderen met de komst van een kleine vond ik dat een beetje onzin. Ik dacht dat dat wel mee zou vallen en ik kon Merlijn toch gewoon overal mee naartoe nemen? Daar ben ik inmiddels van teruggekomen en ons leven is inderdaad 100% veranderd. En aan de andere kant ook weer niet. We lunchen nog steeds buiten de deur, gaan nog steeds de stad in en maken leuke uitstapjes. Het enige verschil is dat we nu altijd met ons drietjes zijn en dat vind ik natuurlijk alleen maar leuk. En dat de avonden tegenwoordig heel kort zijn, maar dat komt ook wel weer. Toch? Zal ik wat foto’s laten zien van de afgelopen tijd?

Ik ben nog iedere dag blij dat ik in Haarlem woon. Helemaal omdat dit ook betekent dat ik dichtbij het strand en de duinen woon. Met zijn drieën gingen we op een mooie dag een stuk lopen in de duinen. Ik had het gevoel dat we 40 km gelopen hadden (geen conditie) maar het waren er slechts 4 haha.

Ik vind het altijd zo leuk dat moeders met wagens altijd naar elkaar lachen op straat. Zo van: “hey ik weet wat jij doormaakt nu”.

We gingen naar Bergen. Vind ik een heel leuk plaatsje en ik kom er vaak. Je hebt er een grote vestiging van Loetje. Ik had zin in kroketten met brood, dus dan is Loetje de perfecte plek om te lunchen.

Deze prachtige winkel L’etoile concepstore zit ook in Bergen. Ze verkopen allemaal leuke hebbedingetjes. Ik heb overigens niks gekocht deze keer.

Ik vind het nog steeds een beetje spannend om Merlijn mee te nemen naar de Horeca. Want wat als hij ineens heel hard gaat huilen? Maar het ging gelukkig heel goed.

Deze prachtige armband kreeg ik van Cotton Candies. Wij volgen elkaar al heel lang. Extra lief dat zij mij dit cadeautje toestuurde. Aan de binnenkant van de armband staat Merlijn zijn geboortedatum. Bij Melina kan je allemaal sieraden laten maken met tekstjes. Zo’n leuk en persoonlijk cadeautje.

Verrassing van Annika! Maurits was 4 dagen op wintersport met zijn werk en ik stond er dus helemaal alleen voor. En dat vond ik best pittig. Respect voor alle single mama’s hier. Als verrassing liet Annika een lunch bij mij thuis bezorgen. Zo lief en lekker. Ik kreeg een broodje tonijnsalade en 2 taartjes van SharpSharp.

Zondag was het sinds lange tijd weer eens tijd om iets samen met Annika te doen. Voorheen gingen we iedere week wel iets leuks doen, maar nu was het al zeker 4 maanden geleden. We gingen naar ShowUp. Dat is een inkoopbeurs op het gebied van wonen, leuke hebbedingen en babyspullen. Ik heb zoveel moois gezien. Het is maar goed dat je het niet ter plekke kunt kopen anders was ik wel wat eurootjes lichter geweest. 

Annika is helemaal in de ban van roze momenteel. Oud roze dan, zoals de kleur van haar vest. Na het bezoek aan ShowUp moest haar hele huis ook ineens anders. Dat hebben wij als sinds we klein zijn, een enorme liefde voor interieur.

Er stonden ook een paar foodtrucks waaronder eentje met koffie en lekkers. Ik ging voor de apfelstrüdel met ijs. Zo zo zo lekker. Homemade zijn ze het lekkerste. Annika nam cheesecake.

Ik had nog een leuke afspraak bij Morris in Haarlem. Ik hou er van als je iets lekkers bij je thee of koffie krijgt. Dit brownie stukje smaakte in ieder geval goed 🙂
Deze cheesecake helaas wat minder. Ik ging met mijn mannen even de stad in. Eigenlijk bestel ik bijna nooit taart in de horeca, maar ik had zin in cheesecake. Zo jammer als het dan tegenvalt. De bodem was heel nat en de cheesecake zelf een beetje te zoet. Bummer!

Gelukkig maakte de cheesecake die ik met Rutger bakte alles goed. We hebben een video opgenomen voor een superlekker cheesecake recept. Deze komt voor Pasen online.

Aangezien Merlijn nog niet naar de opvang kan, werk ik een beetje tussen de bedrijven door. Vooral ’s avonds en in het weekend dus. Maar gelukkig merken jullie daar niks van 🙂 Annika is ook weer begonnen en binnenkort staat onze eerste kookdag weer op de planning. Yes! Maar dat zien jullie allemaal wel voorbij komen op social media 🙂

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in