fbpx
Menu

One pot: Couscous met pompoen en kip

Pauline vraagt mij elke maand of ik one pot recepten wil maken. Hoe handig het natuurlijk ook is, één pan op het vuur waar alles in gebeurd, denk ik halverwege het creëren van het recept altijd: hé weet je wat hier echt lekker bij is? Nog even nootjes roosteren, spekjes uitbakken etc. Een tweede pan op het vuur, of iets in de oven. Kortom die one pot recepten zijn een enorme uitdaging. Maar dit is er weer één. En een hele lekkere. Ik moest het wel een beetje uittesten, normaal maak ik gewoon de couscous los. Niet dat je daar veel afwas van hebt, of dat de handeling nou zoveel werk is. Maar one pot is one pot! (vinden Pauline en ik). Vandaag couscous met pompoen uit één pan dus.

De ingrediënten? Kip, gedroogde abrikozen, ui, specerijen, een rode peper, gember en couscous. Voordat je de kip in de pan goudbruin bakt bestrooi je de kippendijen eerst met specerijen zoals koriander, kaneel en kurkuma (geelwortel poeder). Wanneer je de kip hebt gebakken en samen met de stukjes pompoen, gedroogde abrikozen, ui, rode peper en gember terug in de pan doet wordt het samen een echt hartverwarmend comfort food recept. Om de pompoen mooi gaar te koken voeg je bouillon toe. Na 25 minuutjes kan de couscous erbij. De couscous nog even gaar stomen en dan staat in 35 minuutjes deze heerlijke “one pot” couscous met pompoen gerecht op tafel. Bestrooi tot slot met wat verse koriander en amandelen.

couscous met pompoen

couscous met pompoen

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr kippendijen, in stukken (+/- 2cm)
0,5 tl kurkuma (geelwortelpoeder)
0,5 tl koriander, poeder
0,5 tl kaneel, poeder
0,5 tl zout
1-3 el olijfolie
15 gr boter
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
1 cm gember, fijngehakt
0,5 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
50 gr gedroogde abrikozen, in stukjes
1 flespompoen, geschild en in stukjes ( +/- 2cm)
400 ml kippenbouillon
200 gr couscous
Handje verse koriander
Handje amandelen

Zo maak je het
Doe de kip in een kom. Schep de kurkuma, koriander, kaneel en zout er doorheen en zet apart.

Verhit boter en olie in een hapjespan met deksel. Bak de kip aan beide kanten bruin. Neem de kip uit de pan en zet apart.

Voeg knoflook, ui, peper en gember toe. Voeg wanneer de pan al te droog is nog wat extra olijfolie toe. Bak het uimengsel 5 minuten op laag vuur. Doe de kip terug in de pan, voeg de stukjes pompoen en abrikozen toe en giet de bouillon er bij. Laat nu 25 minuten stoven met de deksel op de pan.

Zet het vuur uit. Voeg de couscous en 150ml water toe, schep alles goed om en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan staan om zo de couscous gaar te stomen.

Garneer met verse koriander en amandelen.

couscous met pompoen

couscous met pompoen

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

16 reacties

  • Ton
    19 januari 2019 om 00:45

    mijn gasten zijn net de deur uit. heb ze Uw recept voorgeschoteld vanavond en ze vonden het heerlijk.

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 januari 2019 om 15:26

    wat leuk

    Beantwoorden
  • Sabine
    11 november 2018 om 20:58

    Een heerlijk gerecht! Heb het al een paar keer gemaakt. Ook lekker de volgende dag koud voor de lunch. Dan nog even een klein beetje olie en limoenschil erover.... mmmmm

    Beantwoorden
  • Sandra vT
    7 oktober 2018 om 18:15

    Al een paar keer gemaakt, en steeds met succes! Voor een vegetarische variant verving ik de kip door kikkererwten en serveerde ik met stukjes geitenkaas - erg lekker in combinatie met de zoete smaak van pompoen en abrikoos. Vandaag was de kaneel op en week ik uit naar koekkruiden.... helemaal in de decembersferen! Dank voor de inspiratie!

    Beantwoorden
  • Annika
    8 oktober 2018 om 15:15

    Graag gedaan en leuk om te horen 😊

    Beantwoorden
  • Margriet
    18 maart 2018 om 08:22

    Gisteravond gemaakt, fantastisch recept!! Beetje zelfgemaakte hummus en quacamole erbij, salade, pita broodjes. Het leek net een Marrokaans restaurant. Thanx voor de inspiratie!!

    Beantwoorden
  • Anna4
    5 maart 2018 om 19:48

    Erg geslaagd recept!

    Beantwoorden
  • Annika
    7 maart 2018 om 12:37

    Dank je!

    Beantwoorden
  • Jitske van Noort-Harting
    1 maart 2018 om 18:52

    Wat een heerlijk recept!!

    Beantwoorden
  • Suus
    12 februari 2018 om 17:10

    Lekker recept! Ik nam ras el hanout kruiden, en verving de abrikozen door rozijnen.

    Beantwoorden
  • Inge
    11 februari 2018 om 19:40

    Heerlijk recept! Ook bij mij de pompoen ietsjes te zacht!

    Beantwoorden
  • Sanne
    11 februari 2018 om 12:47

    Moet de 150ml water die je als laatst toevoegd kokend water zijn?

    Beantwoorden
  • margotstap
    8 februari 2018 om 15:02

    Het was een heerlijk gerecht en iedereen heeft gesmuld. De volgende keer let ik alleen iets beter op de pompoen, want die was iets te zacht geworden!

    Beantwoorden
  • Arlette
    7 februari 2018 om 06:40

    Ziet er echt heerljjk uit. Ga hem zeker binnenkort een keer proberen.

    Beantwoorden
  • Demi
    6 februari 2018 om 09:05

    Klinkt als een heerlijk recept, ben erg benieuwd hoe couscous in combinatie met pompoen smaakt!

    Beantwoorden
  • Harry van Dijk
    8 februari 2018 om 20:02

    Lijkt me lekker. Hoe duur is het eigenlijk in een restaurant?

    Beantwoorden

Reactie plaatsen