Zadencrackers van havermout

Zadencrackers van havermout

Vandaag delen we het recept van deze lekkere zadencrackers van havermout. Ja, je leest het goed. De crackers zijn gemaakt van havermout. Hierdoor zijn ze lekker voedzaam en geven ze een verzadigd gevoel. We maken ze van havermeel. Dit kun je kant en klaar kopen. Wij halen het altijd bij de molen De Zandhaas. Maar je kunt ook heel gemakkelijk zelf havermeel maken. Want eigenlijk is het gewoon gemalen havermout. Je kunt de havermout fijn malen in de keukenmachine en klaar is je havermeel.

Als topping voor deze zadencrackers van havermout gebruiken we verschillende soorten pitten en zaden. We kiezen voor pompoenpitten, lijnzaad en sesamzaad. Maar hierin kun je natuurlijk variëren, net wat je lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan zonnebloempitten, sesamzaadjes, maanzaad of chiazaad. Het kan allemaal! De zadencrackers zijn lekker voor bij het ontbijt of de lunch. Of als tussendoortje, met een lik verse hummus. Yum!

Zadencrackers van havermoutZadencrackers van havermout

Ingrediënten voor 8 crackers
150 gr havermeel
90 ml water
2 tl olie
Peper en zout
3 el pompoenpitten
3 el lijnzaad
3 el sesamzaad

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (hetelucht)

Meng de havermeel met het water en de olie. Breng op smaak met peper en zout.

Maak er een deegje van door alle ingrediënten goed te mengen.

Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier.

Snijd het deeg vervolgens in gelijke rechthoeken en bestrijk de bovenkant met water.

Bestrooi het deeg met de pompoenpitten, lijnzaad en het sesamzaad.

Zadencrackers van havermout

Leg de crackers op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de zadencrackers in 30 minuten gaar in de oven. Keer ze tussentijds om als de onderkant nog niet knapperig is. Over het algemeen geldt: hoe dunner uitgerold, hoe knapperiger ze worden.

Laat de crackers afkoelen en serveer ze eventueel met wat hummus.

Zadencrackers van havermoutZadencrackers van havermoutZadencrackers van havermout

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.