fbpx
Menu

Zadencrackers van havermout

Vandaag delen we het recept van deze lekkere zadencrackers van havermout. Ja, je leest het goed. De crackers zijn gemaakt van havermout. Hierdoor zijn ze lekker voedzaam en geven ze een verzadigd gevoel. We maken ze van havermeel. Dit kun je kant en klaar kopen. Wij halen het altijd bij de molen De Zandhaas. Maar je kunt ook heel gemakkelijk zelf havermeel maken. Want eigenlijk is het gewoon gemalen havermout. Je kunt de havermout fijn malen in de keukenmachine en klaar is je havermeel.

Wil je dit recept onthouden? Download dan nu onze gratis app. Bewaar het recept als favoriet, zodat je het altijd makkelijk terug kan vinden. Handig he?

Als topping voor deze zadencrackers van havermout gebruiken we verschillende soorten pitten en zaden. We kiezen voor pompoenpitten, lijnzaad en sesamzaad. Maar hierin kun je natuurlijk variëren, net wat je lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan zonnebloempitten, sesamzaadjes, maanzaad of chiazaad. Het kan allemaal! De zadencrackers zijn lekker voor bij het ontbijt of de lunch. Of als tussendoortje, met een lik verse hummus. Yum!

Zadencrackers van havermoutZadencrackers van havermout

Ingrediënten voor 8 crackers
150 gr havermeel
90 ml water
2 tl olie
Peper en zout
3 el pompoenpitten
3 el lijnzaad
3 el sesamzaad

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (hetelucht)

Meng de havermeel met het water en de olie. Breng op smaak met peper en zout.

Maak er een deegje van door alle ingrediënten goed te mengen.

Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier.

Snijd het deeg vervolgens in gelijke rechthoeken en bestrijk de bovenkant met water.

Bestrooi het deeg met de pompoenpitten, lijnzaad en het sesamzaad.

Zadencrackers van havermout

Leg de crackers op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de zadencrackers in 30 minuten gaar in de oven. Keer ze tussentijds om als de onderkant nog niet knapperig is. Over het algemeen geldt: hoe dunner uitgerold, hoe knapperiger ze worden.

Laat de crackers afkoelen en serveer ze eventueel met wat hummus.

Zadencrackers van havermoutZadencrackers van havermoutZadencrackers van havermout

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

18 reacties

  • Miranda
    12 september 2019 om 11:52

    Fijn glutenvrij recept, ik heb de pitten en zaden door het deeg heen gekneed, gaat veel beter. En een beetje water toegevoegd. Goed knapperig crackertje!

    Beantwoorden
  • tanja dubelloy
    21 augustus 2019 om 19:39

    Heel lekkere koekjes maar jammer dat de zaden eraf vallen. Ik zou ze graag vegan houden. Kan je nog iets anders gebruiken dan ei om ze vast te plakken? Voor de rest super recept. Bedankt.

    Beantwoorden
  • Pauline
    28 augustus 2019 om 09:55

    Met ei plakt het wel het beste. Je kan wat plantaardige melk proberen.

    Beantwoorden
  • anjo smits
    23 februari 2019 om 14:50

    Dag. heb ze gemaakt maar ze zijn te zacht. lijken wel een soort zandkoekjes. Dacht dat ik ze te dun gemaakt had dus een volgende lading dikker gemaakt. iets beter maar nog steeds vallen ze erg snel uit elkaar. Wat doe ik fout en wat kan ik doen om dat beter te krijgen? De smaak is prima maar er valt niks op te smeren. Ze vallen dan meteen uit elkaar.

    Beantwoorden
  • Annika
    26 februari 2019 om 12:52

    Oh wat jammer! Ik kan zo niet zeggen waar het aan ligt. Ik heb er zelf nl geen last van.

    Beantwoorden
  • Anjo Smits
    4 maart 2019 om 10:45

    Spijtig dat je het niet weet en dank je voor je antwoord. I Ik ben wel van plan nog een lading te maken. Je weet maar nooit, groetjes, Anjo

    Beantwoorden
  • Lise
    27 januari 2019 om 11:24

    Leuk en makkelijk recept voor crackers/toastjes. Een hele fijne glutenvrije optie voor de hele dag!

    Beantwoorden
  • Yvonne
    16 november 2018 om 22:14

    Wat voor olie gebruik je?

    Beantwoorden
  • Annika
    20 november 2018 om 14:34

    Kan met zonnebloem,- of olijfolie.

    Beantwoorden
  • Marjolein
    9 maart 2018 om 12:37

    Wat kan ik het beste doen om de zaden te laten plakken? Bij mij is alles er af gevallen. De crackers smaakten overigens uitstekend!

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 maart 2018 om 11:29

    Oh jee! Misschien de volgende keer met ei bestrijken!

    Beantwoorden
  • Ans peterse
    9 februari 2018 om 15:30

    Heb de crackers gemaakt vanmiddag. Ze zijn gelukt, mooi dun en knapperig. Met een beetje filet americain er op smaken ze heerlijk. Alleen het deeg vind ik veel te droog en daardoor kon ik niet alles gebruiken. Ik heb iets extra olie toegevoegd, maar vond het niet geweldig. Denk niet dat ik ze nog eens ga bakken.

    Beantwoorden
  • Kristel
    3 februari 2018 om 11:28

    Lijkt me super, ben heel benieuwd! Hoe lang kun je de crackers bewaren?

    Beantwoorden
  • Mariella
    30 januari 2018 om 13:49

    Kan ik de pompoenpitten en sesamzaad rr doorheen kneden,dat doe ik ook als crakers mask vsn amandelmeel en dan gast er ook nog een eitje door.

    Beantwoorden
  • Pauline
    31 januari 2018 om 16:59

    Dat kan inderdaad.

    Beantwoorden
  • Quirijne iking
    30 januari 2018 om 12:25

    Kan je ook ei gebruiken om de zaden vast te plakken. Bij mij zijn ze er allemaal vanaf gevallen.

    Beantwoorden
  • Pauline
    31 januari 2018 om 17:00

    Yes dat kan ook.

    Beantwoorden
  • Jawira
    27 januari 2018 om 12:32

    Wat een super recept! Dank je wel!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen