fbpx
Menu

One Pot: Wok gerecht met kip en Aziatische pesto

Dit is de culinaire ontdekking van de maand! Nee, niet de boontjes, kip en broccoli. De Aziatische pesto! Dat ik daar niet eerder op gekomen ben. Het maakt dit wok gerecht in ieder geval helemaal af. Waarschijnlijk heb ik het nooit eerder bedacht omdat ik best vaak Aziatisch kook, maar dan klassiek. Alle verschillende Aziatische keukens netjes van elkaar gescheiden. De Thaise keuken is niet zoals de Chinese, of de Koreaanse keuken waar ik zo gek op ben. Goed Aziatische pesto dus. Geloof niet dat ze het ergens in een van bovenstaande landen zo eten, maar dat maakt niet uit.. Het past echt op alles! Het is de mayonaise of ketchup voor al je Aziatische recepten.

En nog snel en gemakkelijk te maken ook. Zoals een Italiaanse pesto uit pijnboompitjes, basilicum, knoflook en olijfolie bestaat maak ik deze pesto met pinda’s, basilicum, koriander en sesamolie (en wat sojasaus). Hop alles in de keukenmachine en klaar! Heel lekker op een wok gerecht zoals deze. Maar bijvoorbeeld ook als garnering voor je noodlesoep.

De rest van het recept maak je, zoals het hoort met een wok gerecht, heel snel in een gloeiend hete pan. De kip braad je eerst mooi aan. Wok dan de groenten in de pan en voeg de eieren toe. Die je met een spatel heen en weer door de pan schuift zodat je een soort van scrambled eggs krijgt en tot slot giet je er een zelfgemaakte pindasaus bij. Over de borden verdelen en een flinke lepel Aziatische pesto er bij, wat verse kruiden en genieten maar!

wok gerecht

wok gerecht

Ingrediënten voor 4 personen
350 gr kippendijen
peper en zout
1 el olie
20 gr boter
2 bosuitjes, in ringetjes
400 gr sperzieboontjes
250 gr taugé
300 gr broccoli, in roosjes
2 rode pepers, in ringetjes
4 eieren
2 takjes verse basilicum
2 takjes verse koriander

Voor de Aziatische pesto
2 el sesamolie
1 el sojasaus
90 gr ongezouten pinda’s
15 gr basilicum blaadjes
7 gr koriander blaadjes

Voor de pindasaus
1 el honing
2 el pindakaas
2 tl citroensap
1 el sesamolie
1 el balsamicoazijn
1 el sojasaus

Zo maak je het
Maak de pesto, doe alle ingrediënten voor de Aziatische pesto in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een pasta. Zet apart.

Maak de pindasaus. Doe alle ingrediënten voor de pindasaus in een kommetje en roer goed tot dat er een gladde saus ontstaat. Zet ook de pindasaus even apart.

Dep de kippendijen droog met wat keukenpapier. Bestrooi met peper en zout. Neem een flinke wok of grote koekenpan. Voeg de boter en olie toe braad de kip rondom mooi bruin. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Doe nog wat olie in de pan en voeg de broccoli, sperzieboontjes, bosui en rode peper toe. Wok de groenten tot dat ze een kleurtje krijgen en beetgaar zijn. Schuif de groenten opzij en breek de eitje open in de pan. Hussel de eitjes door de pan zodat het eiwit en eigeel stolt. Doe de taugé in de pan. En schep goed door.

Snijd de kip in reepjes en schep ze door de groenten. Haal de pan van het vuur. Doe de pindasaus in de pan en schep alles goed om. Verdeel over de borden. Garneer met de pesto, verse koriander en basilicum.

wok gerecht

wok gerecht

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

6 reacties

  • Slabb035
    29 mei 2018 om 10:06

    gisteren gemaakt, was heerlijk! aanrader

    Beantwoorden
  • Veerle
    23 januari 2018 om 21:02

    Wow, wat ee briljant idee! Nog nooit aan gedacht dat je pesto ook op andere manieren uit andere keukens te maken.

    Beantwoorden
  • J Nielo
    23 januari 2018 om 20:39

    Hoi Pauline heerlijk Recept maar voor mensen die een Pinda Noten Allergie hebben en met een E -Pi lopen door het eten van Pinda en Noten pof Recepten waar in deze 2 in verwerkt zijn is best heftig heel veel Kookprogramma s houden er geen enkel rekening mee terwijl het ver[plicht is om dit duidelijk aan te geven voor mensen die deze Vreselijke Allergie hebben zoals ik zelf door het eten van deze 2 Noten of Pinda kun je een ANAFALACTISCHE SCHOK krijgen dat geen pret is dat heb ik onder vonden ik hoop dat je ook rekening mee houd AUB je bent een Topper en OMAJOZ is Dol op jou en hoop dat je mij misschien tip kan geven hoe ik wel die pesto kan maken een Warme Brasa s [Knuffel] voor jou

    Beantwoorden
  • Malou | Blonde Blossom
    23 januari 2018 om 16:47

    Wat een top recept! Aziatische pesto klinkt echt erg lekker, superleuk dat je daarop kwam. En dit is zo lekker snel te maken volgens mij! Malou x

    Beantwoorden
  • Inq
    23 januari 2018 om 14:42

    Lijkt me heerlijk, opgeslagen voor volgende week!

    Beantwoorden
  • Joyce - LemonyLifeNL
    23 januari 2018 om 10:27

    Oeh bij de aziatische pesto was ik om! Ik ben dol op pesto dus dit wil ik ook proberen!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen