fbpx
Menu

Easy: Turks brood pizza met pittig gehakt

Het is geen Turkse pizza, laat ik dat maar vast zeggen. Het is een Turks brood pizza. Dat is iets anders. Het Turkse brood gebruik je als bodem voor je pizza, zodat je geen deeg hoeft te maken, te laten rijzen of uit te rollen. Turks brood is hartstikke lekker luchtig en wordt in de oven lekker knapperig, perfect dus als bodem. Wanneer je de Turks brood pizza in stukken of repen snijdt heb je ook hele leuke hapjes voor op een feestje. Je kunt deze pizza gewoon zo maken, maar met een soep ernaast is het ook lekker.

Het is ook nog eens heel snel gemaakt. Het Turkse brood besmeer je met zelfgemaakte pesto van gegrilde paprika’s, amandelen en pistache nootjes. Je kunt je in de keuken ‘uitsloven’ door zelf je paprika’s in de oven te grillen. Maar met gegrilde paprika’s uit een potje wordt je pesto ook heerlijk. Overigens staat het wel heel mooi twee gegrilde paprika’s bovenop de pizza. Het grillen duurt 30 minuutjes en tja de oven moet toch aan!

Bovenop de gegrilde paprika pesto verdeel je het pittige gehakt. En dan zet je hem 20-25 minuutjes in de oven, totdat het brood wat knapperig is geworden. Ondertussen maak je de salsa verde. Eigenlijk een frisse kruiden dressing. Die maak je even snel in het hakmolentje van de staafmixer. Kruiden erin, fijngehakt sjalotje, wat olijfolie en witte wijnazijn en klaar.

Turks brood pizza

Turks brood pizza

Ingrediënten voor 4 personen
1 ui, fijngesneden
1 cm verse gember, fijngesneden
1,5 tl gemalen koriander
1 tl chilivlokken
250 gr rundergehakt
1 Turks brood
Eventueel 2 rode punt paprika’s + handje zwarte olijven om te garneren

Voor de gegrilde paprika pesto
1 teen knoflook, geperst
3 gegrilde paprika uit pot
50 gr garneeramandelen
50 gr pistachenootjes (ongebrand)
1/4 tl chilivlokken
1/4 tl piment
5 zwarte olijven zonder pit
1/2 el olijfolie
Peper en zout naar smaak

Voor de salsa verde
15 gr verse bladpeterselie
7 gr verse koriander
1 el witte wijnazijn
1 el olijfolie
zout naar smaak

Zo maak je het
Verwarm de oven (electrisch) voor op 200 graden. Wanneer je het net als op de foto wilt garneren met de gegrilde paprika’s dan leg je die op een bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en zet 20-30 minuten in de oven. Ze moeten flink verkleuren (donker worden).

Snijdt de bovenkant van het brood, zodat je een bodem overhoudt van ongeveer 1 – 1,5cm dik. De bovenkant kun je voor iets anders gebruiken, of broodkruim van maken.

Maak de gegrilde paprika pesto. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en maal dit fijn totdat je een smeersel krijgt. Breng op smaak met zout en peper. Smeer het brood in met de pesto.

Doe wat olijfolie in een koekenpan, voeg de fijngesneden ui, gember, de gemalen koriander en chilivlokken toe en bak 5 minuten op een laag vuur. Voeg het gehakt toe, zet het vuur iets hoger en bak totdat het gehakt mooi bruin kleurt. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het gehakt over het brood en zet het voor 20 minuten in de oven.

Maak ondertussen de salsa verde door alle ingrediënten in een keukenmachine grof te hakken en te mengen. Zet even apart.

Leg de gegrilde puntpaprika’s op het brood (wanneer je ook graag de Turkse brood pizza wilde garneren). En verdeel de salsa verde over de Turks brood pizza. (ik gebruikte nog wat extra olijven als garnering)

Serveer meteen.

Turks brood pizza

Turks brood pizza

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

4 reacties

  • Dieuwke van Iwaarden
    26 februari 2018 om 12:30

    Twee weken geleden gemaakt en was heerlijk! Mijn vriend is dol op gegrilde paprika dus dit was perfect voor ons!

    Beantwoorden
  • Annika
    27 februari 2018 om 12:07

    Wat goed om te horen!

    Beantwoorden
  • Walter
    31 januari 2018 om 09:49

    We gebruiken dit reeds jaren om op vrijdagavond de koelkast leeg te maken met alle resten van de voorbije week. Creëert hierdoor steeds verschillende "pizza's" op.

    Beantwoorden
  • Malou | Blonde Blossom
    31 januari 2018 om 09:39

    Wat een heerlijk idee dit! Al vind ik Turks brood altijd wel heel lekker luchtig, dus misschien jammer als het dan helemaal knapperig wordt, of niet? Malou x

    Beantwoorden

Reactie plaatsen