Menu

Rijstpudding met stoofpeertjes

Dat ik dit recept voor rijstpudding met stoofpeertjes met jullie deel is puur eigen belang. Want er staan immers al 2 recepten voor rijstepap online. Maar ik had er zoveel zin in, dat ik het gewoon nog een keer moest maken. En nu had ik dat natuurlijk gewoon voor mijzelf kunnen maken, maar ik dacht ik maak er toch een blogje van. Want ik ben vast niet de enige die dol is op dit Oudhollandse recept. Vroeger kreeg ik dit altijd als ik ziek was. Met een beetje bruine suiker of stroop en een klontje roomboter. Zo lekker! Nu eet ik het het liefst als toetje in combinatie met fruit.

In dit geval gebruik ik stoofpeertjes. Vaak blijft er na het koken van stoofpeertjes wel ééntje of 2 over toch? En die kan je dus heel goed gebruiken in dit toetje. Trouwens je zou dit ook prima als ontbijt kunnen serveren. Ik zou er mijn bed wel voor uitkomen. Uiteraard kan je ook gewoon 2 peertjes los koken in wat rode wijn of bessensap. Of een andere fruitsoort gebruiken zoals gebakken banaan of gecarameliseerde ananas. In plaats van suiker gebruik ik nu Maple Syrup. Ik vind dit echt heerlijk in de rijstpudding en het combineert ook goed met de warme smaken van de stoofpeer. Echt winters comfort food. Precies waar je nu zin in hebt toch?

Ben jij ook zo dol op rijstepap? En hoe eet jij het het liefst? Laat het vooral weten in de comments, vind ik leuk om te lezen.

rijstpudding stoofpeer- rijstpudding stoofpeer-

Ingrediënten voor 4 personen
2 stoofperen reeds bereid (recept)
125 gr risotto rijst
500 ml melk
1 tl vanille extract
40 gr amandelschaafsel
Snuf kaneel
Maple Syrup

Zo maak je het
Bereid de stoofperen volgens het recept. In plaats van bessensap kan je ook rode wijn gebruiken.

Doe de rijst met de melk en het vanille extract in een steelpannetje en laat dit op een laag vuur zachtjes koken. Roer het tussentijds geregeld door, anders plakt de rijst aan de bodem. Na ongeveer 20 minuten is de rijstpudding klaar.

In plaats van risottorijst kan je ook dessertrijst gebruiken, deze heeft een kortere kooktijd. Gewone rijst zou ik niet doen, deze heeft een andere (lange) korrel en neemt de melk niet goed op. Dan wordt het minder één geheel.

Rooster het amandelschaafsel kort in een droge koekenpan totdat het goudbruin geworden is.

Verdeel de rijstpudding over 4 schaaltjes. Verdeel een halve stoofpeer over ieder bakje.

Garneer de rijstpudding met een snuf kaneel, het amandelschaafsel en een lekkere drizzle Maple Syrup.

Serveer meteen.

rijstpudding stoofpeer- rijstpudding stoofpeer- rijstpudding stoofpeer-

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

4 reacties

 • Pauline
  29 januari 2018 om 16:41

  Ik zou het wel direct opeten, dan is het lekker smeuïg. Als je het een dag, of zelfs een paar uurtjes laat staan, wordt de textuur wat steviger. Nog steeds lekker hoor, maar niet zo lekker als net uit de pan.

 • Pauline
  29 januari 2018 om 16:40

  Dankjewel :)

 • Malou | Blonde Blossom
  28 januari 2018 om 10:02

  Ik krijg altijd zoveel trek van jouw foto's! Wat een heerlijke combinatie ook weer dit, stoofpeertjes vind ik echt goddelijk. Alleen meer herfstachtig misschien. Malou x

 • Sanne
  28 januari 2018 om 08:46

  hmmmm zo lekker! weet je toevallig of je de rijstepap ook de dag tevoren kan maken en eventueel koud kunt eten? Of in elk geval klaarzetten? Ga dit zeker maken voor vriendlief (en mezelf :D)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.