fbpx
Menu

Weekendbites: Pizzatosti met mozzarella

Het recept voor deze pizzatosti is absoluut geen hogere wiskunde. Maar dat hoeft ook niet altijd toch? Soms heb je zin om iets makkelijks te maken. En wij vinden het leuk om een standaard tosti een creatieve twist te geven, dit keer in de vorm van de pizzatosti. In plaats van ham en kaas, beleggen we de tosti met tomatensaus, mozzarella, salami en basilicum. Een gouden combinatie. En het fijne is, deze tosti is in een mum van tijd klaar. Handig voor de drukke weekenden en wanneer je toch iets lekkers wilt lunchen in plaats van een standaard bammetje pindakaas.

Ik ben dol op tosti’s en eet ze regelmatig. Ik vind het wel leuk om hierin te variëren. Denk bijvoorbeeld aan een tosti met brie en bacon. Of een Mexicaanse versie met cheddar, chorizo en salsasaus. Allemaal even lekker! Maar ook de klassieke tosti met ham en kaas kan ik nog steeds waarderen. Hoewel, deze pizzatosti is momenteel mijn favoriet. Ik kan niet wachten om hem weer te maken. Wat is jouw favoriete tosti? Laat het weten in de comments!

PizzatostiPizzatosti

Ingrediënten voor 1 tosti
2 sneetjes brood
1 el tomatenpassata
Peper en zout
Snuf oregano
2 plakjes salami
0,5 bol buffelmozzarella
Takje basilicum

Zo maak je het
Breng de tomatenpassata op smaak met peper, zout en iets oregano.

Besmeer de boterham met de passata en beleg het vervolgens met de salami en mozzarella. Strooi er wat peper over en garneer met de verse basilicum.

Pizzatosti

Bak de pizzatosti aan weerszijden goudbruin onder de grill. Serveer met ketchup.

PizzatostiPizzatostiPizzatosti

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

5 reacties

  • Daniëlle
    31 januari 2018 om 15:05

    Wat een heerlijke tosti! Hier krijg ik gelijk trek van.

    Beantwoorden
  • Alma Jamin
    22 januari 2018 om 07:52

    Tostivariatie voor de vleesliefhebber... een plakje salami, een plakje gebraden kipfilet, en deze laat ik zelf meestal weg maar vriendlief zeker niet; een plakje gebraden kalfsrollade en dan nog een plakje Cheddar kaas. Lekker met chilisaus!

    Beantwoorden
  • Esmee
    19 januari 2018 om 17:59

    Waaah mijn buikje rommelt! Dat ziet er overheerlijk uit!

    Beantwoorden
  • Malou | Blonde Blossom
    19 januari 2018 om 16:43

    Dit lijkt me echt superlekker, vooral ook met die mozzarella en salami. Ik ben gek op Italiaans eten en al helemaal op de combinatie mozzarella - tomaat - basilicum. Malou x

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 januari 2018 om 19:10

    Klassiek maar blijft gewoon lekker he :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen