gegrilde paprika

Pasta met gegrilde paprika amandelpesto

Je kunt nooit genoeg pastarecepten hebben. En al helemaal niet genoeg snelle pastarecepten. Ik ben zelf echt gek op pasta met pesto. Dat maak ik meestal wanneer ik alleen eet. Omdat het zo gemaakt is. Wel met zelfgemaakte pesto, die uit een potje vind ik niet lekker! Dit is een variant daarop, maar dan met gegrilde paprika. De gegrilde paprika pesto doet het ook goed op toastjes, als spread op brood of als topping op een soep!

Daarnaast is het ook echt een perfect recept voor wanneer al je verse ingrediënten opgeraakt zijn en je echt niet naar de supermarkt wilt. Daar heb je nu even niets aan, ik weet het, tenzij je nog een pot met gegrilde paprika in huis hebt. Wat ik dus heb. Achterin de koelkast staat vast ook nog wel een potje met olijven. En pasta? Daar heb je net als ik vast een hele lade vol van!

Wat je verder nog nodig hebt zijn amandelen en wat specerijen. En het maken is ook al zo gemakkelijk: je doet de gegrilde paprika, knoflook, wat specerijen, amandelen en olijfolie in het hakmolentje van je staafmixer, hakken en klaar. Nog lekkerder wordt dit gerecht wanneer je een paar verse gegrilde rode punt paprika’s in de oven grilt en over de pasta verdeelt.

gegrilde paprika

gegrilde paprika

Ingrediënten voor 4 personen 
400 gr pasta, bijvoorbeeld pappardelle
Flinke hand groene en zwarte olijven zonder pit
4 rode punt paprika’s
1 el olijfolie
3 takjes basilicum om mee te garneren

Voor de gegrilde paprika pesto
1 teen knoflook, geperst
3 gegrilde paprika uit pot
95 gr garneeramandelen
1/4 tl chilivlokken
1/4 tl piment
5 zwarte olijven zonder pit
1/2 el olijfolie
Peper en zout naar smaak

Zo maak je het
Verwarm de oven (electrisch) voor op 200 graden. Leg de rode punt paprika’s op een bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en zet ze 20-30 minuten in de oven. Ze moeten flink verkleuren (donker worden).

Maak de gegrilde paprika pesto. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en maal fijn tot dat je een pasta krijgt. Breng op smaak met zout en peper. Zet even apart

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Houd 3 eetlepels kookvocht apart en meng die door de gegrilde paprika pesto. Giet dan de pasta af.

Meng de paprika pesto door de pasta. Snijd de gegrilde paprika’s (uit de oven) in reepjes (verwijder de zaadjes) en garneer de pasta samen met de gehalveerde olijven en basilicum.

gegrilde paprika

gegrilde paprika

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Pasta recepten Pesto Tagliatelle Italiaanse recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in