fbpx
Menu

Easy: Pasta met gegrilde paprika amandelpesto

Je kunt nooit genoeg pastarecepten hebben. En al helemaal niet genoeg snelle pastarecepten. Ik ben zelf echt gek op pasta met pesto. Dat maak ik meestal wanneer ik alleen eet. Omdat het zo gemaakt is. Wel met zelfgemaakte pesto, die uit een potje vind ik niet lekker! Dit is een variant daarop, maar dan met gegrilde paprika. De gegrilde paprika pesto doet het ook goed op toastjes, als spread op brood of als topping op een soep!

Daarnaast is het ook echt een perfect recept voor wanneer al je verse ingrediënten opgeraakt zijn en je echt niet naar de supermarkt wilt. Daar heb je nu even niets aan, ik weet het, tenzij je nog een pot met gegrilde paprika in huis hebt. Wat ik dus heb. Achterin de koelkast staat vast ook nog wel een potje met olijven. En pasta? Daar heb je net als ik vast een hele lade vol van!

Wat je verder nog nodig hebt zijn amandelen en wat specerijen. En het maken is ook al zo gemakkelijk: je doet de gegrilde paprika, knoflook, wat specerijen, amandelen en olijfolie in het hakmolentje van je staafmixer, hakken en klaar. Nog lekkerder wordt dit gerecht wanneer je een paar verse gegrilde rode punt paprika’s in de oven grilt en over de pasta verdeelt.

gegrilde paprika

gegrilde paprika

Ingrediënten voor 4 personen 
400 gr pasta, bijvoorbeeld pappardelle
Flinke hand groene en zwarte olijven zonder pit
4 rode punt paprika’s
1 el olijfolie
3 takjes basilicum om mee te garneren

Voor de gegrilde paprika pesto
1 teen knoflook, geperst
3 gegrilde paprika uit pot
95 gr garneeramandelen
1/4 tl chilivlokken
1/4 tl piment
5 zwarte olijven zonder pit
1/2 el olijfolie
Peper en zout naar smaak

Zo maak je het
Verwarm de oven (electrisch) voor op 200 graden. Leg de rode punt paprika’s op een bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en zet ze 20-30 minuten in de oven. Ze moeten flink verkleuren (donker worden).

Maak de gegrilde paprika pesto. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en maal fijn tot dat je een pasta krijgt. Breng op smaak met zout en peper. Zet even apart

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Houd 3 eetlepels kookvocht apart en meng die door de gegrilde paprika pesto. Giet dan de pasta af.

Meng de paprika pesto door de pasta. Snijd de gegrilde paprika’s (uit de oven) in reepjes (verwijder de zaadjes) en garneer de pasta samen met de gehalveerde olijven en basilicum.

gegrilde paprika

gegrilde paprika

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

6 reacties

  • Elke
    22 januari 2018 om 09:06

    Het was super lekker!! echt een recept om er in te houden!

    Beantwoorden
  • Ann
    18 januari 2018 om 20:54

    Fantastisch recept! Ik had wel even moeten kijken of de gegrilde paprika’s uit pot in de olie zaten. Had paprika’s in zuur.... Ook lekker, maar het kan nog beter....

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 januari 2018 om 19:14

    Oh ik wist ook niet dat dat bestond.

    Beantwoorden
  • Sophie
    17 januari 2018 om 15:52

    Dit ga ik maken! Gegrilde paprika pesto lijkt me heerlijk :-)

    Beantwoorden
  • eline
    17 januari 2018 om 10:14

    en wat doe je met de gegrilde punt paprika's?

    Beantwoorden
  • Marianne
    17 januari 2018 om 18:44

    Hi Eline, er was een stukje weggevallen. De gegrilde punt paprika's uit de oven snijd je in reepjes en gebruik je als extra topping/garnering voor je pasta.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen