Kokoshavermout

Kokos havermout met gebakken banaan

In de winter heb ik vaker behoefte aan een stevig ontbijt. Deze kokos havermout met gebakken banaan voldoet daar helemaal aan. Ik denk dat inmiddels heel veel mensen hun ochtend starten met een havermout ontbijtje. Maar er is altijd behoefte aan variatie. Deze kokos havermout is net even anders dan de standaard havermout. De gebakken banaan maakt het helemaal af en zo start je de ochtend lekker gezond en met voldoende energie. Op dit ontbijtje kun je wel even vooruit. De bereiding is simpel. Je hebt misschien iets meer tijd nodig dan bij een standaard havermout papje. Heb je echt haast? Dan zou je de banaan achterwege kunnen laten. Of gewoon plakjes banaan toevoegen, dat kan natuurlijk ook. Maar als je iets meer tijd hebt, dan is deze kokos havermout met gebakken banaan een absolute aanrader.

We verwarmen de havermout in kokosmelk. Vervolgens toasten we wat kokos en amandelschaafsel in een pan. Dit geeft een heerlijke, warme smaak aan het geheel. De gebakken banaan en een drizzle maple syrup maken het helemaal af. Een lekker, warm ontbijtje voor de kille winterdagen. Kun je nog wel wat meer havermout inspiratie gebruiken? Op de site staan genoeg recepten waar je uit kunt kiezen. Bekijk de havermout recepten hier. En dan is het nu tijd voor het recept van deze heerlijke kokos havermout. Enjoy it!

Kokoshavermout

Ingrediënten voor 1 persoon
40 gr havermout
100 ml kokosmelk
100 ml water
1 banaan
1 el gerasptekokos
1 el amandelschaafsel
Klontje roomboter
Maple syrup

Zo maak je het 
Verwarm de kokosmelk en het water met de havermout in een steelpannetje op een middelhoog vuur.

Breng de havermoutpap aan de kook en laat het een paar minuten zachtjes koken.

Bak in de tussentijd de banaan aan beide zijden goudbruin in een koekenpan met een klontje boter. De banaan gaat uit zichzelf karameliseren, dus in principe hoef je geen extra suiker of honing toe te voegen.

Toast in een droge koekenpan de kokos en het amandelschaafsel goudbruin.

Doe de kokos havermout in een kom. Verdeel de banaan over de kom en garneer met de getoaste kokos en amandelschaafsel. Maak het geheel af met een drizzle maple syrup.

Kokoshavermout

Kokoshavermout

Kokoshavermout

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Bladerdeegtaartjes met appel
Weekendbites: Golden milk
Bewaar
6 Comments
  • Anika

    8 januari 2018 at 10:24 Beantwoorden

    Kan je dit ook een avond van tevoren maken en laten afkoelen in de koelkast, Of smaakt het dan niet meer?

  • Inge

    7 januari 2018 at 14:33 Beantwoorden

    Ziet er idd heerlijk uit!
    Een vraagje, met kokosmelk bedoel je dan zo’n pakje/blkje kokosmelk of kokos/sojamelk bijv van alpro?

    • Anne

      8 januari 2018 at 10:37 Beantwoorden

      Ik gebruik kokosmelk van de Jumbo uit een blikje. Dat is wel de lightvariant dus minder dik dan de romige. Dat hele dikke vind ik minder lekker en deze is precies goed!

    • Pauline

      12 januari 2018 at 16:32 Beantwoorden

      In die geval een blikje. Zou je die van alpro gebruiken, dan kan je 200 ml nemen en het water weglaten.

  • Sandra

    6 januari 2018 at 10:02 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit we gaan hem maken! Dank je.

Plaats een reactie