chocolade havermoutkoekjes

Chocolade havermoutkoekjes

Yes deze chocolade havermoutkoekjes vallen onder de categorie gezonde treat. Maar wat is gezond? Voor mij betekent dit zonder al te veel suiker, bloem en boter. Dat zit hier niet in. Maar wat jij gezond vindt, dat kan ik niet voor je bepalen. Wij tellen geen calorieën, dus daar kan ik je ook niet veel over vertellen. Maar mijn gezonde verstand zegt wel dat dit beter een alternatief is dan een brownie. En eigenlijk moet je dat ook niet met elkaar vergelijken, want een brownie is natuurlijk wel een stuk lekkerder. Daar moet je ook zeker van genieten op zijn tijd. Vaak zie ik in de comments dat men bij een gezondere baksel toch de smaken verwacht van het originele koekje. Dat is gewoon niet zo. Laat ik je meteen maar uit die droom helpen. Het is logisch dat een koekje boordevol suiker en roomboter lekkerder, knapperiger en zoeter is. Deze chocolade havermoutkoekjes zijn bijvoorbeeld niet zo knapperig, maar dat komt dus omdat er geen suiker aan toegevoegd is. De gezonde baksels zijn een prima alternatief voor als je wel iets wilt snoepen, maar niet meteen wilt toegeven aan je suiker cravings. Tot zover mijn gedachten over gezonde baksels.

Vinden jullie de foto’s ook niet prachtig? Annika is echt de queen als het gaat om foodstyling en fotografie vind ik. Onze droom is om een keertje mee te lopen op Donna Hay’s HQ. We zijn zo benieuwd hoe een fotoshoot er daar aan toegaat. Wij doen alles met zijn tweetjes. Ik kook en Annika stylt en fotografeert. Maar ik denk dat er bij Donna wel wat meer mensen aanwezig zijn. Ik denk ook niet dat zij zelf nog in de pannen roert. Soms vraag ik mij af of ik dat ooit ook zo zou willen. Een heel team die alles voor je doet en dat jij dan de grove lijnen bedenkt. Maar ik denk niet dat ik dat kan. Ik haal juist mijn plezier uit dit soort kookdagen. Ik word nog iedere keer gelukkig als een gerecht perfect lukt. En datzelfde heeft Annika met een foto. Het is juist leuk dat we onze creativiteit hierin kwijt kunnen. Vroeger was dat aan de knutseltafel met origami, filigraan en verf en nu in de vorm van een foodblog. Dat is toch de coolste baan die je kan hebben?

chocolade havermoutkoekjes chocolade havermoutkoekjes

Ingrediënten voor 9 st.
2 rijpe bananen
125 gr havermout
2 el cacao
25 gr gesmolten kokosolie
50 gr hazelnoten
30 + 20 gr pure chocolade

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

Prak de bananen glad met een vork in een kom. Voeg de havermout, de cacao en de gesmolten kokosolie toe.

Hak de hazelnoten grof. Voeg een deel toe en houd iets achter ter garnering.

Hak 30 gr pure chocolade grof en voeg dit bij de havermout.

Meng alles goed door elkaar. Het mengsel moet licht plakkerig worden.

Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Verdeel het deeg met een ijsschep over de bakplaat. Druk ze iets plat met je vingers. Ik heb nu gekozen voor wat grotere havermoutkoekjes. Je kan uiteraard ook kleinere bolletjes vormen met je handen.

Garneer de chocolade havermoutkoekjes met de overgebleven hazelnoten.

Bak de koekjes in ongeveer 25 tot 30 minuten af in de voorverwarmde oven. Worden ze te donker, dek ze dan tussentijds af met aluminiumfolie.

Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Smelt de resterende chocolade in de magnetron of au bain marie. Garneer de koekjes met een lekkere drizzle chocolade.

De chocolade havermoutkoekjes zijn meteen na het bakken het lekkerste. Ze blijven iets zacht, dat hoort. Vooral op dag 2 en 3 worden ze zachter.

PS houd je van zoet? voeg dan een kneepje honing of 2 el kokosbloesemsuiker bij het beslag.

chocolade havermoutkoekjes chocolade havermoutkoekjes chocolade havermoutkoekjes

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Gezonde tussendoortjes Koekjes recepten Chocolade Havermout Gezonde recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in