bladerdeegtaartjes

Bladerdeegtaartjes met appel

Zeg je appel en bladerdeeg dan heb je mijn aandacht. Speciaal voor januari (zo net na de feestdagen doen we het allemaal wat rustiger aan toch?) maakte ik deze enigszins verantwoorde bladerdeegtaartjes met appel en vanille mascarpone. Enigszins dan he, ze zijn suikervrij (behalve de room) maar ik gebruik natuurlijk wel roomboter bladerdeeg. Het moet ook leuk blijven natuurlijk. Ik ben dol op de combinatie van bladerdeeg en fruit. Al vele appelstrüdels, appelbollen en appelflappen zijn in het verleden in mijn buik beland. Het liefst eet ik ze dan warm in combinatie met slagroom of vanille ijs, of allebei, dat is is nog beter. Maar vandaag doe ik het rustig aan en maak ik een vanille mascarpone. Deze kan je ongezoet houden (dat is al lekker), maar met een klein kneepje honing wordt het nog lekkerder. Annika en ik vonden het naar softijs smaken. Yum!

Deze snelle appeltaartjes zijn zo gemaakt. Ideaal als je onverwachts bezoek krijgt, of zelf zin hebt in iets lekkers. Ik maak ze in een muffinvorm waardoor het net leuke eenpersoons taartjes zijn geworden. Zodra ik dit in de oven plaats, begint mijn mond al te kwijlen. Er is niets lekkerders dan de geur van appel, kaneel en vanille. Ik vind ze zelf lauwwarm heel lekker, maar je kunt ze ook prima koud eten. Dus zijn jullie wel toe aan een lekkere treat, dan zou ik de oven alvast aanzetten. Geniet ervan!

bladerdeegtaartjesingredient appel bladerdeegtaartjes

Ingrediënten voor 6 stuks
6 plakjes bladerdeeg
2 grote appels
40 gr rozijnen
40 gr pecannoten
1 tl kaneel
1 tl vanille extract
1 eitje om te bestrijken

Vanille mascarpone
100 gr mascarpone
0,5 tl vanille extract
Evt. kneepje honing

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes. Doe dit in een kom. Hak de pecannoten grof en voeg dit samen met de rozijnen, de kaneel en de vanille bij de appel. Meng het door elkaar.

Vet een muffinvorm in met een bakspray. Verdeel het bladerdeeg over de vorm en druk de randen wat aan. Prik met een vork gaatjes op de bodem.

bladerdeegtaartjes

Vul de bladerdeegcups met de appelvulling. Bestrijk de randen met het losgeklopte ei.

Bak de bladerdeegtaartjes in ongeveer 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat ze vervolgens iets afkoelen.

Maak in de tussentijd de vanille mascarpone. Roer de mascarpone los met het vanille extract en een kneepje honing.

Garneer de appel bladerdeegtaartjes met de vanille mascarpone.

Serveer meteen.

Wil je ze een dag later eten, houd de vanille mascarpone dan apart. Zet de bladerdeegtaartjes voor het serveren nogmaals een minuut of 10 in de oven, dan worden ze weer lekker knapperig. Vervolgens voeg je dan de mascarpone toe.

bladerdeegtaartjesbladerdeegtaartjes bladerdeegtaartjes

 

 

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

High tea Koekjes recepten Appel Bladerdeeg Hollandse recepten Pasen Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in