bladerdeegtaart

Groentetaart met wortel

Wij zijn gek op hartige groentetaart, quiche en galettes. Je kunt er allerlei lekkere groenten op kwijt en net als op pizza’s zelf leuke combinaties bedenken. Soms maken we het deeg zelf. Echt moeilijk is dat niet, maar het kost wel wat tijd. Het deeg moet rusten, uitrollen en weer rusten! Vaak gebruiken we dus kant-en-klaar bladerdeeg van de supermarkt. Voor deze bladerdeegtaart rooster je eerst de groenten op een bakblik met olijfolie, grof zeezout, versgemalen peper en wat tijmtakjes in de oven. De tijd dat de groenten in de oven staan zorgt ervoor dat de groenten nog lekkerder gaan smaken. Om een mooie bladerdeegtaart te maken, zorg je eerst dat je een plak bladerdeeg hebt van 20x30cm. Om mooie opstaande randen te krijgen snijd je met de punt van een mesje 1,5cm van de rand het deeg in. Niet doorsnijden! Daarna prik je gaatjes in het midden. Zo krijg je een mooie rand en deeg wat niet in het midden opbolt. Nu nog mooi de groenten er in leggen, de gorgonzola er over verdelen en de oven in! Kijk hier voor nog meer lekkere hartige taart recepten.

pastinaak
bladerdeegtaart
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr pastinaak
  • 500 gr bospeen
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 100 gr gorgonzola
  • 1 losgeklopt ei
  • 20 gr boter
  • 4 takjes verse tijm
  • Peper en zout
  • 1 el olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrisch). Maak de pastinaak en bospeentjes schoon en schil ze. Ik laat aan de bospeen, een stukje van het groen zitten. Die worden heel lekker wanneer ze in de oven geroosterd zijn. Halveer dikke bospeentjes en snijd de pastinaak in kwarten. Wanneer je hele grote pastinaken hebt, dan moeten de parten ongeveer 1 – 1,5 cm dik worden.

     

  2. Leg de pastinaak en bospeentjes in een braadslede of ovenschaal. Besprenkel ze met de olijfolie, snijd de boter in klontjes en verdeel dit over de groenten. Leg de takjes tijm er tussen. Strooi er wat peper en zout over en zet de braadslede voor 45 minuten in de oven. Voor een heel mooi resultaat kun je ze halverwege even omkeren. Het is niet perse nodig.

  3. Leg de bladerdeegrol op het aanrecht op een stuk bakpapier. Om een mooi opstaande rand te krijgen snijd je 1,5 cm van de rand het deeg voorzichtig in. Niet doorsnijden! Wanneer dit per ongeluk wel gebeurd, druk je het weer vast. In het midden (dus niet in de randen) prik je gaatjes met een vork. Straks ontsnapt het lucht uit de gaatjes en blijft het bladerdeeg in het midden mooi plat, maar de rand gaat heel mooi opbollen.

  4. Leg de geroosterde worteltjes en pastinaak in het midden van het bladerdeeg (op het gedeelte met de gaatjes) en maak er een mooi patroontje van. Verdeel de gorgonzola over de groenten en zet de bladerdeegtaart in de oven voor 25 minuten. Na 25 minuten bestrijk je de rand met het losgeklopte ei. Zet de groentetaart nog 5 minuten in de oven.

bladerdeegtaart
groentetaart

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Hartige taarten & quiche Makkelijke recepten Bladerdeeg Wortel Hollandse recepten Notenvrije recepten Suikervrij Kerst Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in