Mini kipsaté

Mini kipsaté in een glaasje

Mini kipsaté in een glaasje is het perfecte borrelhapje voor in het weekend. Ook leuk voor Sinterklaasavond. Gaan jullie het vieren dit weekend? Ik vind het altijd fijn om een mix te hebben van warme en koude borrelhapjes. En daarnaast vind ik de presentatie ook erg belangrijk. Dat zit met deze mini kipsaté in een glaasje wel goed. Het ziet er hartstikke leuk uit en het is ook nog eens handig om het op deze wijze te serveren. Iedereen kan een glaasje voor zichzelf pakken en heeft ook meteen voldoende saus voor bij de mini kipsaté.

Wij hebben ook de satésaus zelf gemaakt. Dat is echt niet moeilijk. Maar mocht je dit teveel gedoe vinden, dan kun je natuurlijk een kant-en-klare versie kopen. De spiesjes zijn zo gemaakt. De kip even marineren, op de prikkers rijgen en rondom grillen. Supersimpel! Ik bestel regelmatig een kipsaté als ik buiten de deur eet. Maar het probleem is vaak dat het van die grote porties zijn. Ik krijg het bijna nooit op. Deze mini sateetjes zijn wat dat betreft een uitkomst. Je kan ze natuurlijk ook iets groter maken, door grotere stokjes te gebruiken. Dan kun je het bij de lunch eten.

Mini kipsaté

Ingrediënten voor 16 spiesjes
2 kipfilets
2 el ketjap
1 el olie
1 teentje knoflook
Chilipeper en zout

Ingrediënten voor satésaus
200 gr pindakaas
300 ml melk
1 teentje knoflook
Scheutje ketjap manis
1 tl sambal

Zo maak je het
Snijd de kip in kleine blokjes. Meng in een kom de gehakte knoflook, ketjap, olie, chilipeper en zout.

Marineer de kipblokjes minimaal een half uur in de marinade. Rijg vervolgens de kipblokjes op kleine prikkers.

Gril de mini kipsaté rondom bruin.

Maak in de tussentijd de satésaus. Breng de pindakaas met de melk aan de kook.

Rasp de knoflook boven de pindakaas en voeg een scheutje ketjap en een theelepel sambal toe.

Laat het mengsel al roerende inkoken, totdat het voor jou de gewenste dikte heeft. Vind je het te dik voeg dan wat extra melk toe.

Houd je van pittig, voeg dan gerust extra sambal toe.

Giet de satésaus in kleine glaasjes en voeg 2 kipspiesjes toe. Enjoy!

Mini kipsatéMini kipsatéMini kipsaté

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Feel Good Tuesday: Sinterklaas smoothie met homemade notenmelk
Hartige pannenkoek met spinazie, spekjes en geitenkaas
Bewaar
5 Comments
  • Fiona

    30 december 2017 at 20:05 Beantwoorden

    Conimex wokolie

  • Fardau

    28 december 2017 at 14:11 Beantwoorden

    Wat voor olie gebruiken jullie in dit recept?

  • Fiona Bosma

    4 december 2017 at 12:26 Beantwoorden

    Mooie aanvulling Alexander! Ook ik miste de echt Indische ingrediënten met een vader die is opgegroeid in Indonesië.

  • Alexander tjintjelaar

    3 december 2017 at 17:19 Beantwoorden

    Ha Pauline,
    Leuk idee!

    Als Indo moet ik toch commentaar geven op het recept.
    Ik mis
    Sate:
    Verse gember
    Wat Ketoembar
    Beetje djinten
    Sjaotje
    Als de saté klaar zijn, heet bestrijken met ketjap ketjap verbrand snel op de gril
    Pinda saus:
    Te makkelijk om vers te maken
    Ongezouten pinda’s 2 minuten roosteren
    Maken in de mixer

    Sjalotje snipperen
    1 knoflook
    Limoen blaadjes hakken (djroek peroet)
    Palm suiker (de harde, niet vloeibaar) 3 tl
    Ketoembar 1tl
    Garnalen pasta 1 tl
    2 el ketjap manos
    Even fruiten in de pan
    1 blok kokos melk erbij
    Breng aan de kook, eenmaal aan de kook, vuur uit
    Gemalen pinda’s erbij.
    Roeren en laten in dikken
    Breng op smaak met zout en peper

    Eventueel sambal oelek of badpak.
    Selamat maken!

    Groeten Alexander

Plaats een reactie