Banketletter met dadelspijs

Mini banketletter met dadelspijs

Ik ben dol op spijs en de banketletters zijn dan ook niet aan te slepen in de Sinterklaasperiode. Deze mini banketletter met dadelspijs is een stuk gezonder, dus hier kun je van blijven eten. We voegen namelijk helemaal geen suiker toe aan de spijs, maar we zoeten het met dadels. En zo krijg je dadelspijs. Superlekker en ook nog verantwoord. Want al die Sinterklaas lekkernijen zijn superlekker, maar het zijn ook kleine suikerbommetjes. Wat op zich niet zo erg is, want het is een traktatie. Maar als je net zo fan bent van spijs als ik, dan is het misschien fijn om een gezonder alternatief te hebben. En dat is deze mini banketletter met dadelspijs.

Ik kan me nu al verheugen op de Sinterklaasperiode. Ik hou van de gezelligheid en vooral van al het lekkers dat er rond deze periode te krijgen is. Marsepein, pepernoten, banketletters, ik hou er van! En zelf iets lekkers maken voor Sinterklaasavond is natuurlijk nog leuker. Wat zijn jouw plannen met Sinterklaas? Ga je het uitgebreid vieren met cadeautjes of laat je het stilletjes aan je voorbij gaan? Ik weet nog niet hoe mijn Sinterklaasavond eruit zal zien. Als het goed is ben ik dan net bevallen, dus het zal wel een rustig avondje worden. Maar er komt sowieso iets lekkers op tafel te staan. En deze mini banketletter met dadelspijs is een goede kanshebber.

Banketletter met dadelspijsBanketletter met dadelspijs

Ingrediënten voor 5 st.
Dadelspijs
250 gr medjool dadels
250 gr blanke amandelen
Rasp en sap van een halve citroen

Verder:
1 grote lap vers bladerdeeg
1 ei
30 gr amandelschaafsel

Zo maak je het
Ontpit de dadels. Laat de ontpitte dadels minimaal 2 uur weken in lauwwarm water. Giet de dadels af en dep ze iets droog.

Pureer de dadels samen met de amandelen fijn in een keukenmachine. Voeg het sap en de rasp van een halve citroen (wel eerst wassen) toe en meng dit mee.  Dan is je dadelspijs klaar.

Verpak het dadelspijs in huishoudfolie en laat dit minimaal een uurtje opstijven in de koelkast.

Banketletter met dadelspijs

Rol de lap bladerdeeg uit en verdeel dit in 5 gelijke verticale stukken. Je kunt natuurlijk ook gewoon 1 grote banketletter maken.

Verdeel de dadelspijs in 5 gelijke worstjes en leg dit op de plakken bladerdeeg.

Rol het bladerdeeg met het dadelspijs op. Plak de rol aan alle zijden dicht met het losgeklopte ei en druk de randen goed aan. Maak van de rol een S-vorm en bestrijk het met een losgeklopt ei.

Garneer de banketletter met amandelschaafsel. Bak de banketletters in 15-20 minuten goudbruin in de oven op 200 graden Celsius (hetelucht). Dek de banketletters in de tussentijd af, indien de korst te donker wordt.

Banketletter met dadelspijsBanketletter met dadelspijsBanketletter met dadelspijs

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Kinderrecepten Koekjes recepten Bladerdeeg Hollandse recepten Sinterklaas Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in