Menu

Kerst hoofdgerecht: Kwartel gevuld met roquefort

Perfect voor de kerst, dit kwartel recept. Geen gestress, kwarteltjes zijn namelijk zo klaar. En aan voorbereiding hoef je ook al niet veel te doen. Kwartels zijn kleine vogeltjes, je kunt ze vaak rond kerst in de supermarkt kopen en natuurlijk kun je ze bij een poelier of wildhandel bestellen. Ze zijn heel zacht van smaak, en omdat ze zo klein zijn is het een perfect eenpersoonsportie.

De voorbereiding is dus zo gedaan. Je stopt de roquefort in de kwarteltjes, waar je hoogstens een paar vieze vingers van krijgt. Omwikkel ze met 2 plakjes spek. Bind de pootjes bijelkaar. En dat is het. De pootjes bijelkaar binden is wel handig om te doen. Wanneer je dit niet doet gaan de pootjes tijdens het garen alle kanten opstaan. Braad ze even drie minuutjes in een pan en daarna gaan ze de oven in! En zelfs dat is zo klaar. Maximaal 30 minuten.

Wil je dit recept onthouden? Sla hem dan op in onze gratis app. Zo kun je het recept makkelijk terugvinden. Handig he?

En bij dit kwartel recept? Een hele lekkere rode koolsalade, met balsamico azijn. Die kun je al van tevoren maken. Wanneer je de rode kool namelijk een paar uur in de balsamico azijn laat staan wordt de kool zachter en nog lekkerder. Ik snijd de rode kool op een mandoline, maar het kan ook heel fijn gesneden worden met een mes. Hoe fijner hoe lekkerder.  De salade is heerlijk met stukjes appel, nootjes en spek crumble en op het laatst strooi je er nog wat van die leuke granaatappelpitjes over. Super feestelijk. Wanneer je er meer werk van wilt maken kun je er een lekkere aardappel- of knolselderijpuree bij maken.

kwartel recept

kwartel recept

Ingrediënten voor 4 personen
4 kwartels
peper en zout
200 gr roquefort
8 plakjes gerookte spek
30 gram boter
4 takjes verse tijm
1 rode kool
2-3 el balsamico azijn
250 gr spekblokjes
60 gr walnoten
95 gr garneeramandelen
120 gr granaatappelpitjes
75 gr veldsla
1 appel

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden (electrisch). Haal de kwartels uit de verpakking en dep ze met een keukenpapiertje eventjes droog. Bestrooi ze met peper en zout. Vul de buikholte van de kwartels met de roquefort. Wikkel per kwartel 2 plakjes spek om de kwartel en bind de pootjes met keukentouw aan elkaar. Braad ze dan mooi bruin in een koekenpan met wat boter. Ze hoeven dus niet gaar, alleen rondom bruin. Leg de kwartels met de takjes tijm in een braadslede en zet ze voor 30 minuten in de oven. Test of de kwartels gaar zijn door op verschillende plekken met een vork te prikken, wanneer het vocht wat er uitkomt transparant is zijn de kwartels gaar.

Maak ondertussen de rode koolsalade. Snijd de rode kool op een mandoline of met de hand heel mooi dun. Hoe dunner, hoe lekkerder de salade. Doe in een kom, voeg de balsamico azijn toe en laat tenminste 10 minuten staan. Maar een dag kan ook, daar wordt de salade nog lekkerder van.

Doe de walnoten en garneer amandelen in een droge koekenpan. Bak tot dat ze een kleurtje krijgen en doe ze in het hakmolentje van de staafmixer (of keukenmachine). Bak dan de spekblokjes goudbruin. Doe ze ook in het hakmolentje en hak fijn tot dat je een kruim krijgt. Zet even apart.

Snijd de appel in mooie dunne plakjes. Verdeel de appel en veldsla over de rode koolsalade en garneer met de granaatappelpitjes en de noten en gebakken spekjes kruim. Serveer bij de kwartels.

kwartel recept

kwartel recept

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

1 reactie

  • Rina hollander
    10 december 2018 om 11:46

    Een prachtig recept voor de kerst, en dan ook nog eens Koolhydraatarm.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.