Filodeegcups met rode ui, brie en bacon

Filodeegcups met gekarameliseerde rode ui, brie en bacon

Nog twee dagen en dan begint er een vers nieuw jaar. Maar eerst sluiten we het huidige jaar nog even af. Dat doen we onder andere met heerlijke hapjes, zoals deze filodeegcups met rode ui, brie en bacon. Yum! Maar natuurlijk ook met vuurwerk en een lekkere bubbel. Zal dat de eerste keer zijn dat ik me weer waag aan een alcoholische versnapering? Na bijna een jaar geen alcohol gedronken te hebben. We zullen zien. Wat ik wel zeker weet is dat er lekkere hapjes op tafel zullen staan. Ik denk dat het een rustige oud en nieuw gaat worden. Pauline en ik zijn dan beiden net bevallen en dan ga je natuurlijk niet die-hard feesten. Maar eigenlijk vind ik het ook het leukst om oudejaarsavond met familie en vrienden thuis door te brengen. Lekkere hapjes en drankjes, spelletjes, muziek en vuurwerk. Dan ben ik een tevreden mens.

Deze filodeegcups met rode ui zijn makkelijk om te maken. Maar gebruik wel vers filodeeg. Het filodeeg uit de vriezer is een regelrechte ramp. Hier valt niet mee te werken, want het scheurt bij iedere aanraking uit elkaar. Dus tip van mij, gebruik altijd vers filodeeg. Je kunt het kopen bij de Turkse supermarkt. Dat werkt een stuk makkelijker. De gekarameliseerde ui is lichtzoet van smaak. Superlekker in combinatie met de zoute brie en bacon. Kortom, een heerlijk hapje om het nieuwe jaar mee in te luiden.

Filodeegcups met rode ui, brie en bacon

Ingrediënten voor 12 st.
5 rode uien
1 teentje knoflook
2 el bruine suiker
Scheutje balsamico azijn
2 tl tijm
12 velletjes vers filodeeg (of een paar grote vellen)
50 gr boter
200 gr brie
10 plakjes bacon
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht)

Snijd de rode uien in halve ringen en hak de knoflook fijn. Doe dit in een pan met een scheutje olijfolie op een laag vuur.

Voeg de bruine suiker, balsamico en tijm toe. Laat de uien onder af en toe roeren een half uurtje karameliseren op een laag vuur.

Smelt de boter. Bestrijk een vel filodeeg met de gesmolten boter. Leg hierop het volgende vel. Herhaal dit totdat er vier vellen filodeeg op elkaar liggen. Snijd dit in vier gelijke vierkantjes van ongeveer 10 x 10 cm. Heb je grote vellen, dan kan je er uiteraard meer vierkantjes uithalen.

Verdeel de gesneden filodeegvellen over een muffinvorm.

Verdeel de gekarameliseerde ui over de filodeegcups. Snijd de brie in blokjes en leg dit in de cups. Leg op elke cup een plakje bacon.

Bak de filodeegcups in 12-15 minuten goudbruin in de oven (180 graden).

Filodeegcups met rode ui, brie en baconFilodeegcups met rode ui, brie en baconFilodeegcups met rode ui, brie en bacon

 

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

High tea Filodeeg Kerst Oud en nieuw Oven Vlees recepten Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in