15 x de lekkerste kerstdesserts

15 x de lekkerste kerstdesserts

Wat mij betreft het belangrijkste onderdeel van het kerstmenu, het kerstdessert. Ik zet 15 kerstdesserts voor je op een rij. Daar vind je vast wel iets lekkers tussen, toch? Met het kerstdessert kun je echt uitpakken. Doe het groots en maak een heerlijke (ijs) taart of tiramisu. Maar je kunt het ook wat simpeler houden. Wat dacht je van een affogato als dessert? Of een eton mess of mini trifle? De mogelijkheden zijn eindeloos. Of je nu voor makkelijk of ingewikkeld wilt gaan, voor 1 groot dessert of meerdere kleine desserts, in dit artikel vind je allerlei opties.

Zet dit lijstje met 15 kerstdesserts vooral in je favorieten. Zodra je het nodig hebt, vind je het makkelijk weer terug. Ook kun je het door jouw gekozen dessert toevoegen aan je weekmenu. Zo kun je, je hele kerstmenu voorbereiden en samenstellen. Dit voorkomt weer een hoop (keuze)stress. Je hebt alle benodigde ingrediënten meteen bij de hand. Nu alleen nog even de booschappen bestellen/halen en je bent er helemaal klaar voor. Mijn favoriet van al deze kerstdesserts is toch wel de ‘oldskool’ Viennetta. Dit doet me herinneren aan vroeger. Een zelfgemaakte Viennetta is nog 10 keer zo lekker dan de kant-en-klare versie uit de supermarkt. Maar het is wel lastig kiezen, want de rood fruit tiramisu is ook altijd fijn, net als de yoghurtpudding met mango en granaatappel.

Weet jij al wat je gaat koken met de kerstdagen? En welk kerstdessert uit dit lijstje lijkt jou het lekkerst? Klik voor het hele recept op de titel boven de foto.

Gepocheerde peren met warme chocoladesaus

gepocheerde peren

 

Zelfgemaakte Viennetta

Viennetta

Tony’s Salted Caramel chocoladepotjes

Tony's salted caramel chocoladepotjes

Trifle met caramel

kerst trifle

Baked Alaska

ijstaart

Appelkruimel cheesecake in een glaasje

appelkruimel cheesecake

Tiramisu bombe

tiramisu bombe

Creme brulee

Crème brûlée

3 x Sundae ijsje

snickers sundae

 

Cranberry Eton Mess

cranberry eton mess

Kersen crumble met ijs

kersen crumble

3 x Affogato

affogato - espresso met ijs

Yoghurtpudding met mango en granaatappel

yoghurtpudding

Rood fruit tiramisu

rood fruit tiramisu

Kokos panna cotta met passievrucht

kokos panna cotta

 

 

21 december 2017


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in