Menu
zoete-aardappelsoep-met-wortel-3163.jpg

Zoete aardappelsoep met wortel

Sommige ingrediënten lijken wel voor elkaar gemaakt! Bijvoorbeeld: zoete aardappel, wortel en gember. De zoete aardappel en wortel versterken elkaar en gember zorgt voor een lekkere hartverwarmende pittigheid. Wanneer je hartverwarmend zegt denk ik gelijk aan een flinke kom met soep. Na een lange dag werken, je weer even op te vrolijken of op te warmen werkt altijd een lekkere kom soep.  Met vandaag een Aziatisch tintje: zoete aardappelsoep met wortel en garnalen!

Soep kook ik meestal voor een weeshuis! Ergens tussen het bepalen hoeveel ingrediënten ik nodig heb, de supermarkt en het bereiden is de hoeveelheid vaak verdubbeld! Uiteindelijk staat er een pan soep voor 6 personen op het gasfornuis te pruttelen. Heb je daar ook last van? Geen probleem je kunt deze zoete aardappel soep invriezen of de volgende dag weer opwarmen. Maar ik wil je wel graag waarschuwen, de gember in deze zoete aardappelsoep met wortel blijft doorwerken. Zelf warmde ik de soep weer op voor de lunch en hij was twee keer zo pittig geworden. Wanneer je deze zoete aardappelsoep dus overhoudt of een dag vooruitkookt, is hij veel pittiger. Iets om rekening mee te houden!

Verder duurt het ongeveer 30 minuten om de aardappelsoep te maken. Waarvan hij ongeveer 20 minuten staat te pruttelen. Klinkt goed toch? Ik voegde kippenbouillon en garnalen aan de soep toe. Maar wanneer je er een vegetarische soep van wilt maken kan dat ook goed. Je vervangt de bouillon voor groentenbouillon en kiest voor stukjes tofu of pinda’s als topping.

Ingrediënten voor 4 personen
600 gr zoete aardappels, in blokjes
200 gr winterwortel, in blokjes
15 gr verse gember, fijngesneden
1 teen knoflook, in dunne plakjes
1 ui
1 el neutraal smakende olie
1 rode peper, fijngesneden (helft in ringetjes)
750 ml kippenbouillon
peper en zout naar smaak
12 grote garnalen
100 gr taugé
3 bosuitjes, in ringetjes
een handje verse blaadjes munt

Zo maak je het
Snipper de ui, snijd de knoflook in dunne plakjes en de gember zo fijn mogelijk. Snijd de helft van de rode peper (de rest gebruik je voor garnering) in kleine stukjes. Doe al deze ingrediënten met de olie in een pan met een dikke bodem. En bak op laag vuur voor 5 minuten zodat de smaken vrijkomen.

Snijd de schil van de zoete aardappel en de wortel en hak in gelijke blokjes van ongeveer 1,5cm. Voeg toe aan het uimengsel en bak 7 minuten rustig mee.

Voeg de kippenbouillon toe en laat op laag vuur 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep mooi glad met een staafmixer en voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.

Maak de garnalen schoon en bak ze kort in een koekenpan met wat olie tot ze roze en gaar zijn. Snijd de halve rode peper en de bosuitjes in ringetjes.

Verdeel de zoete aardappelsoep met wortel over kommen. Garneer met de garnalen, bosui, taugé, rode peper en wat verse blaadjes munt.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan