fbpx
Menu

Aziatische zoete aardappelsoep met wortel en garnalen

Sommige ingrediënten lijken wel voor elkaar gemaakt! Bijvoorbeeld: zoete aardappel, wortel en gember. De zoete aardappel en wortel versterken elkaar en gember zorgt voor een lekkere hartverwarmende pittigheid. Wanneer je hartverwarmend zegt denk ik gelijk aan een flinke kom met soep. Na een lange dag werken, je weer even op te vrolijken of op te warmen werkt altijd een lekkere kom soep.  Met vandaag een Aziatisch tintje: zoete aardappelsoep met wortel en garnalen!

Soep kook ik meestal voor een weeshuis! Ergens tussen het bepalen hoeveel ingrediënten ik nodig heb, de supermarkt en het bereiden is de hoeveelheid vaak verdubbeld! Uiteindelijk staat er een pan soep voor 6 personen op het gasfornuis te pruttelen. Heb je daar ook last van? Geen probleem je kunt de soep invriezen of de volgende dag weer opwarmen. Maar ik wil je wel graag waarschuwen, de gember in deze zoete aardappelsoep met wortel blijft doorwerken. Zelf warmde ik de soep weer op voor de lunch en hij was twee keer zo pittig geworden. Wanneer je deze zoete aardappelsoep dus overhoudt of een dag vooruitkookt, is hij veel pittiger. Iets om rekening mee te houden!

Verder duurt het ongeveer 30 minuten om de soep te maken. Waarvan hij ongeveer 20 minuten staat te pruttelen. Klinkt goed toch? Ik voegde kippenbouillon en garnalen aan de soep toe. Maar wanneer je er een vegetarische soep van wilt maken kan dat ook goed. Je vervangt de bouillon voor groentenbouillon en kiest voor stukjes tofu of pinda’s als topping.

zoete aardappelsoep met wortel

zoete aardappelsoep met wortel

Ingrediënten voor 4 personen
600 gr zoete aardappels, in blokjes
200 gr winterwortel, in blokjes
15 gr verse gember, fijngesneden
1 teen knoflook, in dunne plakjes
1 ui
1 el neutraal smakende olie
1 rode peper, fijngesneden (helft in ringetjes)
750 ml kippenbouillon
peper en zout naar smaak
12 grote garnalen
100 gr taugé
3 bosuitjes, in ringetjes
een handje verse blaadjes munt

Zo maak je het
Snipper de ui, snijd de knoflook in dunne plakjes en de gember zo fijn mogelijk. Snijd de helft van de rode peper (de rest gebruik je voor garnering) in kleine stukjes. Doe al deze ingrediënten met de olie in een pan met een dikke bodem. En bak op laag vuur voor 5 minuten zodat de smaken vrijkomen.

Snijd de schil van de zoete aardappel en de wortel en hak in gelijke blokjes van ongeveer 1,5cm. Voeg toe aan het uimengsel en bak 7 minuten rustig mee.

Voeg de kippenbouillon toe en laat op laag vuur 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep mooi glad met een staafmixer en voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.

Maak de garnalen schoon en bak ze kort in een koekenpan met wat olie tot ze roze en gaar zijn. Snijd de halve rode peper en de bosuitjes in ringetjes.

Verdeel de zoete aardappelsoep met wortel over kommen. Garneer met de garnalen, bosui, taugé, rode peper en wat verse blaadjes munt.

zoete aardappelsoep met wortel

zoete aardappelsoep met wortel

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

14 reacties

  • Ilja Aarts
    6 juli 2019 om 19:16

    Heerlijk! We aten laatst een soep in een restaurant en zochten een vergelijkbare variant. Het werd jouw recept, zonder garnalen, bosui en munt, maar met wat pinda's én wat extra verse gember omdat we daar zo van houden. Wij aten er geen brood bij en met 2 personen hadden wij er een goede maaltijd aan. Dank voor het recept!!

    Beantwoorden
  • Annika
    9 juli 2019 om 11:49

    Graag gedaan :)

    Beantwoorden
  • Marie
    8 februari 2019 om 14:23

    Hallo Pauline, kan ik diepvries garnalen gebruiken of is verse beter?

    Beantwoorden
  • Pauline
    11 februari 2019 om 16:15

    Yes dat kan heel goed.

    Beantwoorden
  • Laura
    15 december 2017 om 22:11

    Ik heb er iets meer kruiden in gedaan maar het was echt een lekker soepje! Lekker met een broodje erbij en klaar is de maaltijd :) Bedankt voor het recept.

    Beantwoorden
  • Renskek
    4 december 2017 om 16:55

    Hi, ik heb hem net gemaakt met 500 gram wortelen ipv 200 en had 1,25 groente bouillon nodig om hem smeuïg te krijgen (het is nog steeds meer pap dan soep om qua structuur) De mooie oranje kleur is bij mij niet van toepassing zoals op de foto, mijn soep ziet er qua kleur een stuk minder aantrekkelijk uit:) maar de smaak mag er zijn:)

    Beantwoorden
  • Irene
    2 december 2017 om 19:48

    Super, super lekker!!!!

    Beantwoorden
  • Elize
    1 december 2017 om 17:27

    Ziet er weer heerlijk uit! Van de week aten we bij mijn broertje en zijn vriendin.. was wel grappig, want die had je gevulde zoete aardappel gemaakt. En zag pas later dat ik daaronder een berichtje achter had gelaten :) Was heerlijk! Dit ongetwijfeld ook..

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 december 2017 om 12:50

    Ah wat leuk zeg!

    Beantwoorden
  • Astrid
    29 november 2017 om 21:18

    Heerlijk! Maar voor vier personen een beetje weinig. We aten dit met z’n drieën met 15 garnalen erbij plus stokbrood met knoflookboter en het was schoon op, terwijl we geen grote eters zijn. Ik heb behalve munt ook wat koriander erbij gedaan. Zeer voor herhaling vatbaar.

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 december 2017 om 12:54

    Dat is altijd een beetje lastig in te schatten inderdaad. En het maakt ook verschil of je het als lunch of voorgerecht eet of als maaltijd.

    Beantwoorden
  • [email protected]
    28 november 2017 om 15:51

    Klinkt als een perfecte maaltijdsoep!

    Beantwoorden
  • Britt
    28 november 2017 om 14:51

    Deze lijkt me zo lekker, lekker vullend ook!

    Beantwoorden
  • Rena
    28 november 2017 om 09:02

    So yummy! Now I must check my pantry if I could cook this today :) xx from Bavaria/Germany, Rena www.dressedwithsoul.com

    Beantwoorden

Reactie plaatsen