rode vegetarische curry

One Pot: Rode vegetarische curry met zoete aardappel

Vandaag een hele lekkere vegetarische curry! Lekker met zoete aardappel, worteltjes en kikkererwten. Maar wat deze curry echt speciaal maakt is de toevoeging van, nu komt het: pindakaas. Het geeft echt een lekkere romige volle smaak en past supergoed bij de zoete aardappel en zoetige wortels. Een beetje curry heeft natuurlijk ook de nodig pit. Deze ook, door de verse gember. En voor dat alles heb je maar één pan nodig!

Zelf een vegetarische curry maken dat klinkt misschien alsof je er heel lang mee bezig bent. De smaken moeten zich opbouwen en dat moet even op elkaar inwerken, toch? Nou dat valt dus allemaal reuze mee. In 40 minuutjes staat hij op tafel, daarvan hoef je er 30 minuten niets te doen. Hooguit even de deksel optillen om te checken hoe lekker het ruikt!

Om de smaken in deze vegetarische curry op te bouwen gebruik ik een currypasta uit een potje. Die kun je ook best zelf maken, maar dan kost het je iets meer tijd. Verder fruit je eerst een ui, knoflook en de gember in een pan met dikke bodem. Daarbij voeg je de currypasta, dan de pindakaas. De groenten en tot slot bouillon. 30 minuten zachtjes laten koken. Lekker kokosmelk toevoegen, kikkererwten opwarmen en klaar ben je! En in die 30 minuten zachtjes koken, kun je mooi even wat naan of platbrood in de oven afbakken.

rode vegetarische curry

rode vegetarische curry

Ingrediënten voor 4 personen 
1 el olie
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
2 cm gember, fijngesneden
3 el rode currypasta
400 gr zoete aardappels, in stukjes van 2cm
400 gr wortels, in stukjes van 2cm
3 el pindakaas
1 ltr groentebouillon
400 ml kokosmelk
310 gr kikkererwten (1 blikje)
Als garnering: 1 handje pinda’s en verse koriander

Zo maak je het
Verhit de olie in een hapjespan. Bak de ui, knoflook en gember op laag vuur voor 4-5 minuten. Voeg de currypasta toe en roer het mengsel om voor 2 minuten.

Voeg de zoete aardappel, wortels en pindakaas toe en schep alles goed door. Giet de bouillon erbij, breng dit aan de kook en laat het dan zachtjes 25 minuten koken.

Schep de helft van de groenten uit de pan en pureer de andere helft in een mooie gladde saus. Voeg de kokosmelk toe, roer door en voeg de heel gelaten groenten opnieuw toe. Voeg de kikkererwten er bij en warm alles nog even op. Verdeel over de borden en garneer met pinda’s en verse koriander. Lekker met wat naanbrood.

rode vegetarische curry

rode vegetarische curry
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Fresh & Easy: Kip kebab recept met frisse groenten en hummus
Eetdagboek van een preggo
Bewaar
15 Comments
  • Astrid

    22 november 2017 at 19:37 Beantwoorden

    Stond hier vanavond op tafel…verrukkelijk! We hebben zitten smullen met zn allen. Mn dochter van 6 ging zich zelfs afvragen of dit eten het van de pannenkoeken zou kunnen winnen als lievelingsmaal ;-). Gelukkig hebben we nog wat zelfgemaakte currypasta over en ingevroren dus het kan binnenkort weer op het menu!

  • Paulus

    19 november 2017 at 09:04 Beantwoorden

    Gisteravond gegeten. Ben niet zo van de reacties maar COMPLIMENT ! Heerlijk gesmaakt. 1 vraag: hoe wordt de curry iets dikker ? Mvg Pablo

    • Pauline

      20 november 2017 at 13:21 Beantwoorden

      Je zou minder bouillon kunnen gebruiken, dan wordt het automatisch wat dikker.

  • Yolanda

    15 november 2017 at 21:18 Beantwoorden

    Vanavond geprobeerd en heel erg lekker! Top recept 🙂 Klein vraagje: wat is de toegevoegde waarde van de kokosmelk? Ik vond de structuur eigenlijk perfect net voor het toevoegen van de kokosmelk. Daarna was het net iets te drassig en qua smaak voegt het volgens mij weinig toe. Zie ik iets over het hoofd?

    • Pauline

      20 november 2017 at 13:25 Beantwoorden

      Het wordt er iets romiger van en inderdaad wat natter. Je zou het weg kunnen laten. Maar dan is het meer een soep, dan een curry.

  • Ingrid

    15 november 2017 at 19:37 Beantwoorden

    Helaas viel hier niet in de smaak, vooral door zoete aardappel. Volgende Kerr beter!

  • Suzanne

    14 november 2017 at 20:15 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit!!

  • Mariella Lubbets

    14 november 2017 at 18:16 Beantwoorden

    Vraagje kan ik dit ook in de slowcooker maken.

    Mvrgr mariella lubbers

  • jaimyskitchen.nl

    14 november 2017 at 16:35 Beantwoorden

    Oohhh ik heb nog nooit pindakaas in een curry gegeten. Ben benieuwd hoe dat smaakt!

  • Nadia

    14 november 2017 at 11:17 Beantwoorden

    Pindakaas? Wat een geweldig idee! Dit ga ik zeker eens maken een van de dagen.

  • naomi

    14 november 2017 at 10:23 Beantwoorden

    Ik ben echt dol op Curry’s en eet er bijna elke week wel eentje. Deze ga ik ook proberen!

    x

  • Silvie Van de Haterd

    14 november 2017 at 10:09 Beantwoorden

    Heb je een alternatief voor de pindakaas? Door een allergie kan ik dat niet eten maar wil deze heeeeeel graag proberen!

  • Rena

    14 november 2017 at 09:07 Beantwoorden

    This dish is perfect for colder days like we have at the moment!
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    http://www.dressedwithsoul.com

Plaats een reactie