fbpx
Menu

Easy: Kip kebab recept met frisse groenten en hummus

Vandaag een kip Kebab recept. Kebabs zijn eigenlijk gewoon spiesen met vlees. Kip, lam of rund, meestal lekker pittig gekruid. En dan op de grill mooi bruin en gaar gebakken. De honing-yoghurtdressing uit dit kebab recept is de perfecte match voor bij de kip spiesen. En als extra bijgerecht mijn favoriete hummus. Yumm!

Eigenlijk ben ik helemaal geen hummus specialist. Ik maak maar één soort hummus en dat is deze. Stiekem is het meer een soort van pesto maar dan met kikkererwten. Er gaat ook helemaal niets pittigs in! Geen harissa of een Midden-Oosterse specerijenmix. Gewoon kikkererwten, olijfolie, peper, zout en basilicum. Maar het is wel heel erg lekker. Zo’n hummus is overigens zo gemaakt. Je hebt wel een keukenmachine of staafmixer nodig. Maar dan is het echt zo gepiept. De kikkererwten, basilicum, olijfolie en wat zout in de keukenmachine even blizten en klaar!

Voor de honing-yoghurtdressing hoef je natuurlijk ook geen ervaren kok te zijn! Gewoon de honing, citroensap, yoghurt, knoflook, komijn door elkaar mengen en op smaak brengen met peper en zout.

En dan rest ons nog de kebabs zelf. Voor dit kebab recept heb ik ze lekker gekruid met wat Midden-Oosterse specerijen, zoals komijn, koriander en za’atar. De specerijen mix je door elkaar, voegt wat olijfolie toe en maakt er een papje van. Meng dat samen met in stukken gesneden kip en laat even 15 minuutjes marineren. Op de spiesen prikken en dan lekker grillen. Wanneer je geen grillpan hebt kun je de stukjes kip ook gewoon in de pan bakken (stiekem nog gemakkelijker ook) en daarna aan een spies doen.

Wanneer je wilt kun je nog snel wat couscous maken.

Wil je dit kip kebab recept bewaren? Download dan onze gratis app. Bewaar het kebab recept in je favorieten en voeg het daarna toe aan je weekmenu. Handig he?

Kebab recept

Kebab recept

Ingrediënten voor 4 personen
450 gr kippendijfilet
1 el za’atar
1/2 el korianderpoeder
1/2 el komijnpoeder
1 el olijfolie
peper en zout

Voor de hummus
2 blikjes kikkererwten (totaal 300 gr)
40 gr verse basilicum
4 el olijfolie
Zout naar smaak

Voor de groenten
1 winterpeen, in julienne reepjes
1 kropje romaine sla
4 bosuitjes, in ringetjes
4 takjes verse munt
4 takjes verse bladpeterselie
4 el yoghurt
2 tl komijnpoeder
2 el honing
4 el citroensap
4 teentjes knoflook, geperst
peper en zout naar smaak

Zo maak je het
Snijd de kippendijfilets in stukken van ongeveer 2cm. Meng de ingrediënten voor de marinade: korianderpoeder, komijnpoeder en za’atar met de olijfolie tot een papje. Bestrooi de kippendijfilet met peper en zout. Meng ze daarna goed met het specerijenmengsel zodat alle kanten goed bedekt zijn. Zet 15 minuten apart.

Maak de hummus door de kikkererwten samen met de blaadjes verse basilicum en olijfolie in een keukenmachine te doen en daarna fijn te malen tot een crème. Wanneer je de hummus iets smeuïger wilt voeg je nog wat olijfolie toe. Voeg naar smaak peper en zout toe. Zet apart.

Snijd de wortel julienne, in dunne reepjes of gebruik je mandoline. Haal de slablaadjes los. Hak de bosui in ringetjes.

Meng voor de honing-yoghurtdressing de yoghurt, honing, komijn en citroensap. Pers de teentjes knoflook boven de yoghurtdressing uit en roer goed door. Voeg zout en peper toe naar smaak.

Doe de stukjes kip aan de spiesen, per persoon 2 spiesen. En grill ze daarna mooi bruin en gaar op een grillpan. Of je kunt de stukjes ook eerst mooi bruin bakken in de pan met wat olijfolie en daarna op een spies prikken.

Schep op elk bord een flinke lepel hummus, verdeel wat blaadjes sla en de in reepjes gesneden wortel over het bord, leg daar de spiesen op, bestrooi met wat verse munt, bladpeterselie en bosui. En garneer met een flinke lepel yoghurtdressing.

Lekker met couscous.

Kebab recept

Kebab recept

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

5 reacties

  • Eef
    17 mei 2019 om 18:26

    Zo dit was echt lekker. Heb nog gegrilde groenten toegevoegd i.p.v. sla (had ik nl niet in huis). Komt hier vaker op het menu! Bedankt voor het recept

    Beantwoorden
  • Anne
    7 december 2017 om 18:23

    Het was heerlijk! Vooral ook de saladedressing!

    Beantwoorden
  • Astrid
    21 november 2017 om 20:47

    Zo. Dit was lékker! Wat hebben bij zitten smullen zeg. Ook onze kids van 4 en 6! Alleen wat minder knoflookteentjes door de yoghurtdressing gedaan. Deze komt vaker op het menu!

    Beantwoorden
  • SW
    15 november 2017 om 14:28

    Geen tahin in de hummus? Dat geeft 't juist de hummus-smaak :)

    Beantwoorden
  • jaimyskitchen.nl
    15 november 2017 om 09:09

    Die hummus ziet er anders wel enorm lekker uit hoor!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen