fbpx
Menu

Kaas-uibrood

Aan kaas-uibrood heb ik goede herinneringen. Vroeger mochten wij van onze ouders in het weekend altijd iets lekkers uitkiezen van de bakker. En heel vaak zaten daar kaas-uibroodjes bij. Of een puddingbroodje of donut als je zoete trek had. Maar de kaas-uibollen van de bakker kan ik me nog goed herinneren. Na het een hele lang tijd niet gegeten te hebben, had ik er opeens weer zin in. We maakten er een groot kaas-uibrood van die perfect is om lekker te delen met de rest van de familie. Als je hem op zaterdag maakt kun je er het hele weekend van genieten. Hoewel, ik denk dat het lastig is om het niet in één keer op te eten, haha.

Vind je dit een leuk idee?, bewaar het recept dan in je favorieten. Dat kan heel gemakkelijk in je persoonlijke profiel of in onze gratis app

De combinatie van ui en kaas is hemels. En niet te zuinig doen met de kaas hoor! Want dit maakt het extra lekker. En in het weekend moet dat kunnen vind ik. Zo net uit de oven is hij het lekkerste. Helemaal met een lik kruidenboter. Duik jij vandaag lekker de keuken in om dit kaas-uibrood te bakken? Laat het vooral weten op social media als je het gemaakt hebt. Als je #uitpaulineskeuken gebruikt, zie ik hem ook terug op Instagram.

Kaas-uibrood

Ingrediënten voor 1 brood
350 gr bloem
7 gr zout
5 gr gist
220 ml  lauw water
2 uien
100 gr geraspte oude kaas

Zo maak je het
Begin met het maken van het deeg. Meng de bloem, zout, gist en water door elkaar. Kneed dit tot een deeg.

Laat het deeg 1 uur rijzen en druk daarna voorzichtig de lucht eruit.

Rol het deeg uit tot een lap. Laat het een half uurtje rusten onder een natte theedoek.

Snijd de uien in halve ringen. Beleg het deeg met de uien en strooi de kaas erover.

Bak het kaas-uibrood in 25-30 minuten af in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius (hetelucht).

Wordt het brood te donker? Dek het dan even af met aluminumfolie.

Je kunt het brood zowel koud als warm serveren.

Kaas-uibroodKaas-uibroodKaas-uibrood

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

9 reacties

  • Wouter
    5 maart 2019 om 17:21

    Lijkt me een heerlijk recept. Is de gist hier verse gist of insta gist?

    Beantwoorden
  • Patricia
    11 februari 2019 om 17:52

    Nog 10 minuten wachten. Ze ruiken al heerlijk!!

    Beantwoorden
  • Felia van Hengstum
    21 juli 2018 om 16:42

    Heerlijk brood. Ik maakte er nog een variatie op die nu ook favoriet is: met speltmeel. Voeg dan aan het deeg kleine stukjes ui, kleine blokjes kaas, gesneden olijven en fijngesneden zongedroogde tomaatjes toe. Ik maak er dan een soort dik/ groot stokbrood van. Of een 'gewoon' vloerbrood, het is maar hoe je het noemt. Ook heerlijk!

    Beantwoorden
  • Annika
    24 juli 2018 om 13:59

    Yum, dat klinkt goed!

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    21 november 2017 om 15:27

    Heerlijk! Dit is echt een recept waar ik vriendlief heel blij mee kan maken!

    Beantwoorden
  • Jeroen van der Mark
    7 november 2017 om 14:45

    Wat een prachtige foto's zeg! Heerlijk om deze een keer zelf te maken...

    Beantwoorden
  • Tanja
    5 november 2017 om 19:04

    Hallo Pauline, dit wil ik ook maken. Jij kneed het deeg met je handen, kan stap 1 ook met de keukenmachine?Ik heb niet zoveel kracht meer in de handen. De lucht eruit drukken gaat nog wel :-)

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 november 2017 om 11:10

    Zeker dat is nog makkelijker. Doe ik zelf ook altijd :)

    Beantwoorden
  • Demi | StudioKOOK
    4 november 2017 om 14:34

    Heerlijk! Echt een favoriet.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen