fbpx
Menu

Easy: Gevulde zoete aardappel uit de oven met chorizo

Heel lekker is dit recept voor zoete aardappel uit de oven. Het is zoet en hartig ineen. Net zoals je een pannenkoek met spek en stroop zou eten. Van zoete aardappels kun je heel gemakkelijk in een complete maaltijd maken. Ze zijn heel voedzaam waardoor je niet nog andere bijgerechten hoeft te maken. Verder is dit recept voor zoete aardappels uit de oven heel gemakkelijk, de oven doet het harde werk!

Je hebt misschien wel wat geduld nodig, helemaal wanneer je hele grote zoete aardappels te pakken hebt. Hoe groter de aardappel hoe langer het duurt om ze in de oven te garen. Aan de andere kant, je hoeft er ook weer niet naast te gaan zitten! Maar ga dus op zoek naar wat kleinere zoete aardappels, maximaal 6 cm lang en 5 cm breed. Wanneer je grotere hebt, dan is het echt geen probleem. Maar in de oven garen kost je dan wel een uurtje.

Verwarm de oven voor. Je boent de zoete aardappels goed schoon en droogt ze een beetje af. Prik er wat gaatjes in en leg ze in zijn geheel (dus met schil) in een braadslede. In de oven en dan is het wachten geblazen. Je kunt ondertussen de topping maken. Door de chorizo blokjes krokant te bakken. De pecannoten grof te hakken en de feta te verkruimelen. Wanneer je het lekker vind kun je een snelle peterselie en pecannoten pesto maken. Meer kookklusjes zijn er niet. Je kunt verder vast heel veel dingen verzinnen die je in de tijd dat de zoete aardappels in de oven staan mooi even kunt doen!

Wil je dit recept voor zoete aardappel uit de oven bewaren? Download dan nu onze gratis app. Bewaar het recept in je favorieten, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

zoete aardappel uit de oven

zoete aardappel uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen
4-8 zoete aardappels (4 stuks van een middel tot grote zoete aardappels 6-8cm, 8 stuks wanneer je hele kleine hebt gevonden)
120 gr chorizo, in kleine blokjes
70 gr pecannoten, grof gehakt
15 gr bladpeterselie
3 el olijfolie
150 gr feta
4-8 el Maple syrup
peper en zout naar smaak
handje rucola voor garnering

bladpeterselie pesto
90 gr bladpeterselie
70 gr pecannoten
4-6 el olijfolie
zout naar smaak

Zo maak je het
Verwarm de oven (electrisch) voor op 220 graden.

Boen de zoete aardappels schoon. Prik in elke aardappel een paar gaatjes en leg ze in zijn geheel in een braadslede. Dek af met aluminiumfolie en zet ze in de oven. Het ligt aan de grootte hoe snel ze klaar zijn. Je moet rekening houden met 45-90 minuten. Kijk na 45 minuten of ze al gaar zijn. Wanneer je er gemakkelijk een mes in kunt steken (er weinig weerstand is, is de zoete aardappel goed).

Maak ondertussen de vulling. Snijd de chorizo in kleine stukjes en bak ze in een droge koekenpan mooi krokant. Laat ze op een stukje keukenpapier uitlekken.

Hak de pecannoten en bladpeterselie grof. En verkruimel de feta.

Voor de peterselie pesto doe je alle ingrediënten in een keukenmachine. Hak ze fijn tot dat er een glad mengsel ontstaat. Probeer eerst met 4 eetlepels olijfolie. Wanneer je het smeuïger wilt voeg je nog wat olijfolie toe. Breng op smaak met zout.

Wanneer de zoete aardappel uit de oven gaar is, snijd je ze in het midden in en duwt het vruchtvlees een beetje opzij. Verdeel de chorizo, feta en pecannoten over de aardappels. Giet over elke zoete aardappel een lepel maple syrup. Garneer met de peterselie pesto en grof gehakte bladpeterselie. En met wat blaadjes rucola. Besprenkel met wat olijfolie. Voeg naar smaak peper en zout toe.

zoete aardappel uit de oven

zoete aardappel uit de oven

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

6 reacties

  • Niek
    10 november 2018 om 20:14

    Lekker Pauline! :)

    Beantwoorden
  • Laurie
    15 januari 2018 om 15:53

    Mmm, een heerlijk recept! Ik heb hem na hem twee keer te hebben gemaakt, nu uitgeprint voor in m'n kookboek. Dankjewel voor je werk!

    Beantwoorden
  • MiriamH
    27 november 2017 om 15:14

    Zo!!!! Dat was lekker hoor :-) Ik heb ze gemaakt zonder de maplesyrup want die vond ik echt iets te prijzig. Heb er gewoon een kleine drizzle stroop overheen gedaan. Echt een succes. Een lekkere tomatensalade met citroen/knoflookdressing erbij en je zit op een ordinaire doordeweekse dag te eten als in een sterrenrestaurant.

    Beantwoorden
  • Elize
    22 november 2017 om 14:28

    Ik wilde een stamppotje maken vanavond, met zoete aardappel, rucola en pastinaak. Overweeg het nu een beetje aan te passen.. Het ziet er altijd zo vreselijk lekker uit, zo'n gevulde zoete aardappel. Thnx voor de inspiratie! :)

    Beantwoorden
  • Mildred Snijders
    22 november 2017 om 10:11

    Zou je ze ook net als een gewone aardappel kunnen poffen in de magnetron? Zodat ze dan korter in de oven hoeven?

    Beantwoorden
  • Pauline
    24 november 2017 om 12:42

    Yes dat kan ook, dan zijn ze supersnel klaar.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen