fbpx
Menu

Weekendbites: Breakfast pizza

Pizza als ontbijt? Ja hoor, deze breakfast pizza eet je gewoon in de ochtend. En wie wil dat nou niet, pizza bij het ontbijt! Deze breakfast pizza is perfect voor in het weekend. Lekker op de zondagochtend na een avondje stappen. Maar hij is sowieso lekker hoor, ook als je niet een denderende stapavond achter de rug hebt. Het fijne van deze breakfast pizza is, is dat het supermakkelijk te maken is en ook nog snel klaar is. En dat is precies wat we willen in het weekend. Je kunt eindeloos varieren met de ingrediënten. Wij kiezen voor ei, bacon en zongedroogde tomaatjes. Maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld salami, ham of geitenkaas. Net wat jij lekker vindt.

Normaal gesproken start ik mijn dag met Griekse yoghurt of kwark met muesli. Maar in het weekend vind ik het wel fijn om te varieren. En daarnaast is mijn vriend ook wel liefhebber van een stevig ontbijt. En deze breakfast pizza voldoet daar wel aan. Ei, bacon, kaas, je zit wel een tijdje vol hierna. En heb je nou nog wat over? Dan kun je het prima meenemen naar je werk de volgende dag. Want ook koud smaakt dit ontbijtje goed.

Breakfast pizza

Ingrediënten voor 4 personen 
1 blik croissantdeeg groot
4 eieren
80 gr bacon
40 gr zongedroogde tomaten
50 gr geraspte oude kaas
Klein handje peterselie
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht)

Rol het croissantdeeg uit. Leg de 3 rechthoeken onder elkaar en druk de randjes aan.

Vouw de buitenste randjes om.

Breek de eitjes boven het croissantdeeg. Verdeel de bacon, de zongedroogde tomaatjes en de kaas over het deeg.

 

 

Breakfast pizza

Breng alles op smaak met wat fijngehakte peterselie en peper en zout.

Bak de breakfast pizza in 20 minuten goudbruin in de oven. De pizza is klaar als het eiwit gestold is en het deeg goudbruin geworden is.

Eet smakelijk!

Breakfast pizzaBreakfast pizzaBreakfast pizza

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

8 reacties

  • Mariëtta
    5 januari 2019 om 22:25

    Gemaakt als onderdeel van de kerstbrunch, makkelijk, feestelijk en lekker! Vooral het idee van een pizza bij het ontbijt sprak de kids erg aan😊

  • Pauline
    1 oktober 2018 om 12:45

    Goed idee!

  • Jennifer
    28 september 2018 om 16:54

    Inderdaad heel makkelijk en lekker! Ik heb er na het afbakken avocado opgedaan. Thanks voor dit topreceptje!

  • Daniëlle
    6 december 2017 om 16:29

    Wat superlekker zo'n ontbijtpizza! Daar word ik 's morgens wel blij van haha!

  • Elisabeth
    17 november 2017 om 13:02

    Lijkt me erg lekker maar niet zo goed voor het lijntje...

  • [email protected]
    17 november 2017 om 12:22

    Oh dat ziet er super lekker uit! En lekker simpel, ga ik onthouden voor het weekend :)

  • Alie
    17 november 2017 om 10:38

    Lekker ontbijtje !!

  • jaimyskitchen.nl
    17 november 2017 om 07:10

    Whooo, lijkt me lekker met croissantdeeg!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.