Kipgehaktballetjes

Fresh & Easy: Aziatische kipgehaktballetjes met boontjes, basilicum en noedels

Ik ben in de ban van gehaktballetjes. Al maanden, of eigenlijk misschien al jaren. Maar tot een paar maanden geleden maakte ik ze alleen als Italiaanse variant. Gehaktballetjes met tomatensaus en spaghetti. Niet heel culinair, wel heel lekker. Daarna volgden de groentenballetjes. Ook heel lekker en voor vandaag heb ik een Aziatisch kipgehaktballetjes recept gemaakt! Lekker met boontjes, zelfgemaakte woksaus en noedels.

Over de moeilijkheidsgraad van die woksaus hoef je je geen zorgen te maken. Zoiets hoeft ook niet lang op het vuur te staan. Je mengt een paar ingrediënten, sojasaus, vissaus en suiker door elkaar. De saus giet je in de wok bij de boontjes en kipgehaktballetjes. Heel simpel maar een groots resultaat.

Wat ook een groots resultaat geeft is de basilicum. Het klinkt wat raar bij een Aziatisch recept. En eigenlijk voeg ik het toe bij gebrek aan Aziatische basilicum. Die is namelijk niet zo goed verkrijgbaar. Wanneer je wel Aziatische basilicum kunt vinden maakt dat je gerecht helemaal af. Maar ik beloof je gewone basilicum is ook heerlijk. Ik zit er aan te denken om toch van het voorjaar maar zo’n plantje te kopen! Dan hoef ik ook niet meer op zoek! Tot het voorjaar doet de gewone basilicum het ook prima!

Kipgehaktballetjes

Kipgehaktballetjes

Ingrediënten voor 4 personen
450 gr kippengehakt
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 chilipepers, fijngesneden
2 flinke handen panko
1-2 el zonnebloemolie
2 el sojasaus
4 el vissaus
2 el suiker
400 gr sperzieboontjes, schoongemaakt
40 gr verse basilicum
400 gr noedels
Sesamzaadjes om te garneren

Zo maak je het
Meng het kippengehakt met de fijngesneden knoflook en chilipeper. Kneed goed door, voeg de panko toe en kneed opnieuw. Rol met licht vochtige handen mooie balletjes ter grootte van een walnoot. Zet ze 20 minuten in de koelkast.

Kook ondertussen de sperzieboontjes in een pan met gezouten water beetgaar.

Roer de ingrediënten voor de woksaus door elkaar: sojasaus, vissaus en suiker, roer tot dat de suiker is opgelost.

Bak de kipgehaktballetjes in een wok of koekenpan met olie mooi goudbruin. Kook ondertussen de noedels zoals op de verpakking staat aangegeven. Wanneer de balletjes mooi goudbruin en gaar zijn voeg je de woksaus, de boontjes en de noedels toe. Hussel alles goed door elkaar zodat de woksaus alles goed bedekt. Warm nog even 1-2 minuten door.

Verdeel over kommen of borden en serveer met lekker veel basilicum en wat sesamzaadjes.

Kipgehaktballetjes

Kipgehaktballetjes

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

10 x hartverwarmende soeprecepten
Feel Good Tuesday: 3 x Veggie To Go juices
Bewaar
3 Comments
  • Britt

    8 november 2017 at 20:44 Beantwoorden

    Zo simpel eigenlijk, maar zo lekker!

  • Eveline0703

    8 november 2017 at 17:22 Beantwoorden

    Wat voor soort noedels zijn het lekkerst om te gebruiken?

    • Pauline

      10 november 2017 at 11:15 Beantwoorden

      Ik vind zelf soba noodles heel lekker. Deze zijn gemaakt van boekweit. Maar in principe kan alles.

Plaats een reactie