Wortelsoep met spekjes
Lekker wortelsoep recept! Gewoon voor tussendoor, als maaltijd of als lunch. Gemakkelijk om te maken, lekker romig, vol van smaak en de topping van spekjes en geitenkaas maakt het helemaal af. Ik ben dus gek op toppings op een soep. Dit wortelsoep recept heeft al genoeg smaak zonder de topping, maar het maakt de soep minder saai en nog lekkerder. Met een topping kun je namelijk een soep wat extra smaken meegeven. Omdat wortels tijdens het bakken en koken zoet worden vind ik een zoute topping goed passen. Uitgebakken spekjes en geitenkaas passen daar perfect bij. Tijm en wortel zijn qua smaak dikke vrienden en kon ik gewoon niet weg laten. Kijk hier voor nog meer lekkere soeprecepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr wortels
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 750 ml kippenbouillon
- 150 gr spekreepjes
- 125 gr zachte geitenkaas
- 4 takjes verse tijm
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes / stukjes. Voeg ze aan het uimengsel toe en bak 5 minuten mee. Voeg dan de kippenbouillon toe en laat 20 minuten op laag vuur zachtjes koken.
Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekreepjes knapperig.
Pureer de wortelsoep mooi glad. Breng op smaak met peper en zout. Schep in kommen en verdeel de spekjes, stukjes geitenkaas en verse tijmblaadjes eroverheen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in