fbpx
Menu

One pot: Wortelsoep recept met spekjes, geitenkaas en tijm

Lekker soep! Gewoon voor tussendoor, als maaltijd of als lunch. Eigenlijk kun je niet genoeg soeprecepten hebben. Vind ik dan! En vandaag heb je er een nieuwe bij: een wortelsoep recept. Gemakkelijk om te maken, lekker romig, vol van smaak en de topping van spekjes en geitenkaas maakt het helemaal af.

Ik ben dus gek op toppings op een soep. Dit wortelsoep recept heeft al genoeg smaak zonder de topping, maar het maakt de soep minder saai en nog lekkerder. Met een topping kun je namelijk een soep wat extra smaken meegeven. Omdat wortels tijdens het bakken en koken zoet worden vind ik een zoute topping goed passen. Uitgebakken spekjes en geitenkaas passen daar perfect bij. Tijm en wortel zijn qua smaak dikke vrienden en kon ik gewoon niet weg laten.

Wanneer je zelf een favoriet soep recept hebt moet je maar eens proberen, om er een topping op te verzinnen! Met kruiden, croutons, spekjes, verkruimelde kaas er is altijd wel een combinatie aan ingrediënten die jouw favoriet nog lekkerder maakt. En het ziet er ook nog eens extra mooi uit!

Om de wortelsoep te maken fruit je een ui en knoflook in een soeppan. Dan doe je de plakjes wortel in dezelfde pan en bak je ze zeven minuutjes mee. Voeg de bouillon toe en laat 20 minuutjes pruttelen. Tot slot pureer je de wortelsoep met een staafmixer mooi glad. In de tussentijd bak je de spekjes en verkruimel je de geitenkaas. Heel lekker met een boerenbrood.

Wortelsoep recept

Wortelsoep recept

Ingrediënten voor 4 personen
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, in plakjes
2 el olijfolie
500 gr wortels in stukjes
750 ml kippenbouillon
150 gr spekreepjes
4 takjes verse tijm
125 gr verse geitenkaas
peper en zout naar smaak

Zo maak je het
Doe de gesnipperde ui en in plakjes gesneden knoflook samen met de olijfolie in een pan met een dikke bodem. Zet op laag vuur en fruit de ui voor 5 minuten.

Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes / stukjes. Voeg ze aan het uimengsel toe en bak 7 minuten mee. Voeg dan de kippenbouillon toe en laat 20 minuten op laag vuur zachtjes koken.

Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekreepjes knapperig. En verkruimel de geitenkaas.

Pureer de soep mooi glad. Breng op smaak met peper en zout. Schep in kommen en verdeel de spekjes, geitenkaas en verse tijmblaadjes erover.

Wortelsoep recept

Wortelsoep recept
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

9 reacties

  • Awee van Rijn
    2 april 2019 om 10:57

    Prima soep! De spek hoeft van mij niet, Geitenkaas en lente-ui of koriander als vleesloze variant voldoet prima. Overigens: ook in jouw recepten duikt van tijd tot tijd het afschuwelijk anglicisme op door de ui “voor” 10 minuten te fruiten. Voor? achter? boven? onder? Je fruit/kookt/bakt een gerecht “gedurende” een bepaalde tijd. Perfekt Nederlands woord. Verder prima recepten en leuke toegankelijke site!

    Beantwoorden
  • Angela Kuys
    15 januari 2019 om 21:38

    Heerlijk soepje, licht verteerbaar, spekjes maken het pittig, ik had geen tijm in voorraad maar wel nog peultjes en die smaakte er uitstekend bij. Peultjes geblancheerd, in ijswater gedaan zodat ze een mooie frisse kleur behielden en knapperig in de soep waren. Ga ik nog een keer maken!

    Beantwoorden
  • Judith80
    2 december 2018 om 19:15

    Heerlijke soep! De geitenkaas en spekjes maken hem extra lekker! Mijn kinderen, niet de beste eters, vonden hem ook lekker!

    Beantwoorden
  • Miranda
    14 april 2018 om 13:23

    Heerlijk deze soep!!

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    19 november 2017 om 09:25

    Ik ga deze soep zeker proberen. Lijkt mij echt heerlijk!

    Beantwoorden
  • Selene
    1 november 2017 om 21:25

    Vanavond meteen gemaakt en hij is heerlijk :-)

    Beantwoorden
  • Demi | StudioKOOK
    31 oktober 2017 om 19:33

    Ziet er heerlijk uit. Hier krijg ik spontaan trek van!

    Beantwoorden
  • Anne
    31 oktober 2017 om 11:23

    Wortel soep is sowieso al top en helemaal fijn als het zo'n lekker makkelijk recept is!

    Beantwoorden
  • Joyce - LemonyLifeNL
    31 oktober 2017 om 11:02

    Ondanks dat ik niet zo' n fan ben van soep lijkt dit me toch wel ontzettend lekker!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen