fbpx
Menu

Weekendbites: Vega Filet Americain

Deze vega filet americain is zwanger proof! En natuurlijk ook geschikt voor de vegetariërs onder ons. Filet americain is één van de dingen die ik mis nu ik zwanger ben. Hoewel ik het niet eens zo vaak at, lijkt het nu nog aantrekkelijker, omdat ik het niet mag. Gelukkig hebben wij een fijne vega filet americain bedacht. Superlekker en geschikt voor zwangere vrouwen en vegetariërs. Of als je niet van het idee houdt om rauw vlees te eten, dan is deze vega filet americain ook wat voor jou. De basis van de filet bestaat uit wortelen. Deze brengen we op smaak met tomatenpuree en lekkere smaakmakers, zoals mosterd. Het is trouwens helemaal niet moeilijk om te maken. Handig voor als je een feestje of borrel hebt en je niet te lang in de keuken wilt staan.

Vind je dit een leuk idee?, bewaar het recept dan in je favorieten. Dat kan heel gemakkelijk in je persoonlijke profiel of in onze gratis app

Het recept voor deze vega filet americain komt uit ons nieuwste boek, Feel Good Food. Naast dit recept, staan hier nog 4 andere groentedip recepten in. Ben je benieuwd naar de recepten van de andere groentedips? Bestel dan nu mijn boek Feel Good Food. Bestellen kan in mijn shop, via Bol.com of koop het boek bij de lokale boekhandel.

vega filet americainingredient wortel

Ingrediënten voor 1 portie
3 wortelen
Peper
Zout
Olijfolie
1 el tomatenpuree
1 el mayonaise
2 tl mosterd
2 tl vegan worchestershiresaus
1 tl paprikapoeder
Sap van een halve citroen
1 sjalotje

Zo maak je het
Rooster 3 in stukjes gesneden wortelen met peper, zout en olijfolie in 20 – 25 minuten gaar in  de oven op 180 graden. Laat dit afkoelen.

Pureer de wortelen met 1 el tomatenpuree, 1 el mayonaise, 2 tl mosterd, 2 tl worchestershiresaus, 1 tl paprikapoeder en het sap van een halve citroen glad in een keukenmachine.

Snipper een sjalotje fijn en meng dit door de spread. Breng de vega filet op smaak met peper en zout.

vega filet americain vega filet americain

 

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

8 reacties

  • Carla
    3 november 2017 om 13:56

    Vanochtend heb ik dit recept voor de lunch gemaakt.. Ik vond het eerlijk gezegd wat zuur smaken. en iets te veel naar tomatenpuree. Misschien iets meer wortel erbij. Ik heb een stuk of 5 hele kleine winterwortels gebruikt.

    Beantwoorden
  • Noesjka
    30 oktober 2017 om 22:20

    heb de filet gemaakt: het ziet echt uit als filet americain en het heeft ook zo’n structuur in m’n mond - echt heel bizar! En dat van wortelen... Ik vond het alleen te zuur geworden, volgende keer echt minder citroen sap erin wat mij betreft en wat pittigs, lijkt me lekker!

    Beantwoorden
  • Janneke
    22 oktober 2017 om 11:59

    Ongelofelijk! Mijn vriend vond deze versie beter dan de meat-variant; terwijl dit eigenlijk zijn slogan is: "eten zonder vlees is geen eten"! haha

    Beantwoorden
  • Noesjka
    21 oktober 2017 om 16:15

    Dat klinkt erg lekker zeg!!! Ga ik zeker maken van de week. Dank!

    Beantwoorden
  • Mevrouw Marloes
    20 oktober 2017 om 20:52

    Heel blij met dit recept! Ik koop de vega filet americain altijd van de Vegetarische Slager, maar het is natuurlijk ook leuk om het zelf te maken!

    Beantwoorden
  • Carla Vellinga
    20 oktober 2017 om 18:43

    En waar koop je de vegan worstershiresaus?

    Beantwoorden
  • Elise
    20 oktober 2017 om 08:31

    In worchestershiresaus zit wel ansjovis, dus dat zou de filet americain helaas niet vegetarisch maken..

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 oktober 2017 om 11:05

    Ik heb het meteen even aangepast!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen