Steamed buns

Steamed buns met ketjap kip

Heb jij wel eens steamed buns gegeten?  Nee? Dan wordt dat hoog tijd. Deze steamed buns met ketjap kip maak je gewoon zelf. En het is helemaal niet ingewikkeld, al klinkt dat misschien wel zo. Je ziet steeds vaker steamed buns, oftewel bao’s, voorbij komen. In diverse restaurants staat het op de kaart en je hebt zelfs Bao tentjes, waar je alleen maar bao’s kunt kopen. Ook op de vele foodfestivals is dit Asian streetfood niet meer te missen. Ik at ze voor het eerst bij Happyhappyjoyjoy en was meteen verkocht.

Een steamed bun is, zoals de naam al doet vermoeden, een gestoomd broodje. De broodjes zijn een beetje zacht en ‘sticky’ van structuur.  Net zoals de bapao zeg maar. Je kunt ze met van alles beleggen, zoals garnalen, kip of knapperig buikspek. Wij maken de steamed buns met ketjap kip en een lekkere Aziatische salade. De combinatie van het zoete broodje en de pittige kip is hemels.

De steamed buns kun je zelf maken, maar wij kopen ze gewoon bij de toko. Net even wat makkelijker en sneller. Je hoeft ze dan alleen maar warm te stomen in een stoommandje. Ook deze koop je bij de toko. En hoe gezellig ziet dat er uit op tafel?

Steamed buns

Ingrediënten voor 6 st.
2 kipfilets
1 teentje knoflook
0,5 chilipeper
1 cm gember
3 el ketjap
Klein scheutje olie
6 buns
Koriander en sesamzaad voor de garnering

Salade
75 gr worteljulienne
50 gr gesneden rode kool
10 cm komkommer in reepjes
2 el sushi azijn
Peper en zout

Zo maak je het
Hak de knoflook , de gember en de chilipeper fijn.  Meng deze ingredienten met de ketjap en voeg een klein scheutje olie toe. Dit is de marinade voor de kip.

Marineer de kipfilets in de ketjap marinade. Minimaal een half uur, maar hoe langer je marineert, des te lekkerder het wordt. Je kan het ook een nachtje in de koelkast laten staan.

Grill de kip gaar in een grillpan en snijd de filets in repen.

Stoom de buns in 10 minuten gaar op een stukje bakpapier in een stoommand. Ik zet mijn stoommand altijd op een wok met water omdat die van mij vrij groot is.

Steamed buns

Maak in de tussentijd de salade klaar. Meng de wortel, rode kool en komkommer door elkaar. Breng dit op smaak met de sushi azijn en wat peper en zout.

Vul de steamed bun met de salade en leg daarop een paar reepjes kip.

Garneer de buns met wat koriander en sesamsaad. Serveer met chilisaus.

Steamed bunsSteamed bunsSteamed buns

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (12 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Kip Aziatische recepten Vlees recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in