fbpx
Menu

Steamed buns met ketjap kip

Heb jij wel eens steamed buns gegeten?  Nee? Dan wordt dat hoog tijd. Deze steamed buns met ketjap kip maak je gewoon zelf. En het is helemaal niet ingewikkeld, al klinkt dat misschien wel zo. Je ziet steeds vaker steamed buns, oftewel bao’s, voorbij komen. In diverse restaurants staat het op de kaart en je hebt zelfs Bao tentjes, waar je alleen maar bao’s kunt kopen. Ook op de vele foodfestivals is dit Asian streetfood niet meer te missen. Ik at ze voor het eerst bij Happyhappyjoyjoy en was meteen verkocht.

Een steamed bun is, zoals de naam al doet vermoeden, een gestoomd broodje. De broodjes zijn een beetje zacht en ‘sticky’ van structuur.  Net zoals de bapao zeg maar. Je kunt ze met van alles beleggen, zoals garnalen, kip of knapperig buikspek. Wij maken de steamed buns met ketjap kip en een lekkere Aziatische salade. De combinatie van het zoete broodje en de pittige kip is hemels.

De steamed buns kun je zelf maken, maar wij kopen ze gewoon bij de toko. Net even wat makkelijker en sneller. Je hoeft ze dan alleen maar warm te stomen in een stoommandje. Ook deze koop je bij de toko. En hoe gezellig ziet dat er uit op tafel?

Steamed buns

Ingrediënten voor 6 st.
2 kipfilets
1 teentje knoflook
0,5 chilipeper
1 cm gember
3 el ketjap
Klein scheutje olie
6 buns
Koriander en sesamzaad voor de garnering

Salade
75 gr worteljulienne
50 gr gesneden rode kool
10 cm komkommer in reepjes
2 el sushi azijn
Peper en zout

Zo maak je het
Hak de knoflook , de gember en de chilipeper fijn.  Meng deze ingredienten met de ketjap en voeg een klein scheutje olie toe. Dit is de marinade voor de kip.

Marineer de kipfilets in de ketjap marinade. Minimaal een half uur, maar hoe langer je marineert, des te lekkerder het wordt. Je kan het ook een nachtje in de koelkast laten staan.

Grill de kip gaar in een grillpan en snijd de filets in repen.

Stoom de buns in 10 minuten gaar op een stukje bakpapier in een stoommand. Ik zet mijn stoommand altijd op een wok met water omdat die van mij vrij groot is.

Steamed buns

Maak in de tussentijd de salade klaar. Meng de wortel, rode kool en komkommer door elkaar. Breng dit op smaak met de sushi azijn en wat peper en zout.

Vul de steamed bun met de salade en leg daarop een paar reepjes kip.

Garneer de buns met wat koriander en sesamsaad. Serveer met chilisaus.

Steamed bunsSteamed bunsSteamed buns

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

15 reacties

  • Caitlin
    17 juni 2019 om 11:36

    Kan je de kip ook vervangen door tempeh? :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    18 juni 2019 om 16:39

    Yes. Superlekker is dat ook.

    Beantwoorden
  • Laura
    24 februari 2019 om 10:58

    Lijkt me een heerlijk recept! Ik vroeg me af of jullie in Haarlem een toko weten waar je de buns kan kopen? Ik heb ze in Hoofddorp nog niet kunnen vinden..

    Beantwoorden
  • Annika
    26 februari 2019 om 12:54

    Toko Nina misschien? Of in Beverwijk bij de toko!

    Beantwoorden
  • Stephanie
    27 februari 2018 om 17:53

    Ziet er super lekker uit! Zou je de buns ook in een stoomoven kunnen stomen?

    Beantwoorden
  • Annika
    28 februari 2018 om 15:20

    Ja dat kan vast wel. Ik heb er zelf helaas geen ervaring mee.

    Beantwoorden
  • Marleen
    23 februari 2018 om 15:16

    Waar staat hoe je de buns moet maken? Kan het niet vinden op je site...

    Beantwoorden
  • Annika
    25 februari 2018 om 12:39

    Wij hebben deze buns bij de toko gekocht. Er staat helaas nog geen recept van op de site

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    10 november 2017 om 15:19

    O wauw dit ziet er echt lekker uit! Die gaan wij zeker een keer proberen!

    Beantwoorden
  • Alexander tjintjelaar
    31 oktober 2017 om 09:51

    Wanneer je zelf de broodjes wilt maken raad ik aan om het meel uit een toko te kopen. Die is bleker en nog fijner. Goeie spierballen in het deeg stoppen en je hebt mega zachte en luchtige broodjes... heerlijk! Vers is zoveel beter 😊

    Beantwoorden
  • Tanja
    30 oktober 2017 om 17:37

    Wat een lekker recept weer, vooral die gemarineerde kip! Wel maak ik het allemaal milder omdat ik helaas niet meer scherp kan eten :-( Wat een goed idee, sushi azijn door de salade :-) I.p.v. de chilisaus maak ik er een ketjapsaus bij voor mij. De rest van het gezin eet wel chilisaus. Kun je ongestoomde buns in de vriezer bewaren? Een goede toko zit hier erg ver weg.

    Beantwoorden
  • Alexander tjintjelaar
    28 oktober 2017 om 15:26

    Bapao deeg zelf maken desnoods. Is niet veel werk! Door alle toevoegingen is zelf gemaakt vers bapao deeg het allerlekkerst! Google 😊

    Beantwoorden
  • Lisan
    30 oktober 2017 om 12:17

    Ik weet hoe je bapao moet maken, maar het leek me wel makkelijk om het ergens kant en klaar te kunnen kopen..🙈

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 oktober 2017 om 16:52

    Bij de toko :)

    Beantwoorden
  • Lisan
    28 oktober 2017 om 12:05

    Waar koop je die buns?

    Beantwoorden

Reactie plaatsen