smoothiebowl

Feel Good Tuesday: 3 x Smoothiebowl

Een smoothiebowl heb je vast wel eens voorbij zien komen online. Al eerder deelden we recepten voor deze heerlijke kommetjes geluk en ook in mijn boek staan 3 lekkere variaties. Een smoothiebowl is eigenlijk gewoon een dikke smoothie die je met een lepel eet. Het idee is, dat je daardoor langzamer eet, dan wanneer je een smoothie drinkt en hierdoor langer een verzadigd gevoel houdt. Wat erin gaat is vergelijkbaar met de drinkbare smoothies, alleen gaat er iets minder vocht bij en gebruik ik vaak diepvriesfruit. Dat zorgt voor een lekkere dikke smoothie.  Je kunt er dus volop mee variëren. Wat ik vooral heel leuk vind aan de smoothiebowl is dat ze er zo gezellig uit zien. Want naast de smoothie, top je hem af met lekker fruit, granen, noten en zaden.

Feel Good Smoothiebowls
Voor Feel Good Tuesday heb ik 3 lekkere en gezonde bowls voor jullie bedacht. Ik maakte ze met mijn Philps Blender (ProBlend 6 3D). Ik heb de blender nu uitvoerig getest en ben erg tevreden over dit apparaat. Het is een krachtpatser, hij kan met gemak bevroren fruit en ijsklontjes aan. In gebruik is hij heel eenvoudig en daar hou ik van. Er zitten 3 verschillende programma’s op.  Wat ik vooral handig vind is, dat er een voorgeprogrammeerd smoothieprogramma op zit. Nu hoef ik er niet bij te blijven staan en stopt hij vanzelf als de smoothie klaar is. Je kan ook één van de handmatige standen kiezen en dan ben je eigenlijk ook heel snel klaar.

En dan het schoonmaken
Het meest ellendige van koken, vind ik in het algemeen de afwas die het oplevert. Groot voordeel is dat de glazen kan (m.u.v. het mes) van de blender gewoon in de vaatwasser kan. En de deksel ook. Maar wat ik zelf eigenlijk veel handiger vind, is de kan direct na het gebruik even snel afwassen en dan laten drogen aan de lucht. In dit geval vind ik dat nog makkelijker omdat het mes niet in de vaatwasser mag. Kijk je moet je smoothiekan niet te lang laten staan, want dan moet je echt schrobben. Maar als je direct na het blenden een sopje erdoorheen haalt, ben je zo klaar. Dus daar hoef je het ook niet om te laten. Nog  een schoonmaaktip: laat de blender even draaien met wat afwasmiddel en heet water. Dan spoelt hij zichzelf schoon. Easy peasy!

Ik snap best dat je ‘s ochtends vroeg, voor je werk, niet zo’n mooie bowl gaat maken (is wel heel instaproof trouwens). Maar in dit geval kan je ook gewoon alles in de blender gooien en er een drinkbare smoothie van maken. Voeg in dat geval wat extra vocht toe en klaar ben je. Maar in het weekend of op je vrije dag zou ik zeker eens de moeite nemen om zo’n kunstwerkje te maken. Het is het waard. Welke lijkt jou het lekkerst?

smoothiebowl philips blender smoothiebowl

Golden milk Bowl
Ingrediënten voor 1 persoon
Handje bevroren mango
0,5 bevroren banaan
150 ml kokosmelk
0,5 cm gember geschild
0,5 tl kurkuma
0,5 tl kaneel

Toppings
2 el granaatappelpitjes
1 el kokosflakes
2 el muesli

Zo maak je het
Doe de bevroren mango en banaan met de kokosmelk en de specerijen in de Philips blender. Blend er een gladde smoothie van. Schenk de smoothie in een kom. Garneer de smoothiebowl met wat granaatappelpitjes, kokosflakes (dat zijn grote vlokken, je vindt ze in de supermarkt) en 2 el muesli. Serveer meteen.

golden milk smoothiebow

Apple Pie Bowl
Ingrediënten voor 1 persoon
1 appel
2 el havermout
100 ml yoghurt

Toppings
0,5 appel
1 el rozijnen
1 el pecannoten
0,5 tl kaneel

Zo maak je het
Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd deze in blokjes. Blend dit samen met de havermout en de yoghurt tot een gladde smoothie. Schenk de smoothie in een kom. Garneer de apple pie bowl met wat in reepjes gesneden appel, de rozijnen, de pecannoten en een snuf kaneel. Serveer meteen.

Healthy green bowl voor diehards
Ingrediënten voor 1 persoon
Handje boerenkool
0,5 avocado
Handje bevroren ananas
0,5  kiwi
100 ml kokoswater

Toppings
Paar blauwe bessen
0,5 kiwi in plakjes
1 el kokosflakes

Zo maak je het
Meng de boerenkool met een halve avocado, een halve kiwi, een handje bevroren ananas en het kokoswater glad in je blender. Schenk de groene smoothie in een kom. Garneer je smoothiebowl met plakjes kiwi, een paar blauwe bessen en wat kokosfakes. Serveer meteen. Deze smoothie is voor diehard smoothie drinkers omdat hij wat minder zoet is dan de andere 2.

groene smoothiebowl

Eigenlijk kan je bijna iedere fruitsoort wel gebruiken. Maak in de winter ook vooral gebruik van diepvriesfruit. Zoek je nog meer inspiratie? Bekijk dan deze post voor nog meer smoothierecepten.

smoothiebowl smoothiebowl

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Dit bericht is in samenwerking met Philips, lees hier mijn disclaimer.

Fresh & Easy: Spinaziestamppot met worstjes
Diary Oktober #1 lekker nazomeren en bijna met verlof
Bewaar
4 Comments
  • jaimyskitchen.nl

    3 oktober 2017 at 15:30 Beantwoorden

    Jammie, ik houd ervan!
    Ik neem het trouwens gewoon mee naar werk in een bakje & met de toppings los!
    Golden lijkt me heerlijk 🙂

    • Pauline

      3 oktober 2017 at 16:09 Beantwoorden

      Die is ook lekker! Past helemaal bij de herfst 🙂

  • Mieke abbring

    3 oktober 2017 at 10:32 Beantwoorden

    Hoi pauline wat je ook kan doen als je klaar bent met je smootie wat warm water in de kan even laten draaien en als het goed is ,is de kan schoon succes

  • Anne

    3 oktober 2017 at 08:34 Beantwoorden

    Ze zien er stuk voor stuk echt heel lekker uit. Ik ga die met appeltaart smaak zeker eens proberen!

Plaats een reactie