pasta recept

Fresh & Easy: Romige paddestoelen pasta recept

Ha fijn het is weer paddestoelentijd! Nou kun je natuurlijk het hele jaar door paddestoelen kopen in de supermarkt, maar als iets bij de herfst hoort zijn het wel paddestoelen. Ook al kun je zoveel ingrediënten op elk moment wanneer je maar wilt in de supermarkt kopen, ik vind het toch leuk (en misschien ook wel nodig) om me een beetje aan de seizoenen te houden. Ik kan me dan ook echt verheugen op de verschillende seizoenen. Omdat ik dan weer van mezelf mag koken met paddestoelen en pompoen! Heel streng ben ik niet hoor! Maar vind het wel leuk om op die manier te koken. En wat is er in de herfst nou lekkerder dan een romig paddestoelen pasta recept?

Ooit heb ik een poging gedaan tot wildplukken. Ja, ook van de paddestoelen. Het bleek maar weer dat ik een echts stadsmeisje ben. Ik vond het al met al best een gedoe. En in het geval van paddestoelen nog gevaarlijk ook. Natuurlijk was de workshop hartstikke leuk! Maar wanneer je dat echt wilt gaan doen moet je wel met een pro mee of flink studeren! De super of de groentenboer is stiekem natuurlijk een uitkomst!

Vaak eet ik paddestoelen in een vegetarisch gerecht, maar de kipgehaktballetjes zijn echt een lekkere toevoeging. Mijn inspiratie voor dit recept is de tetrazzini van Jamie Oliver. Het is een pasta recept waarin hij stukjes kip met paddestoelen en natuurlijk een eindeloze hoeveelheid Parmezaanse kaas (of heb ik dat zelf bedacht) in een roomsaus in de oven zet. Heel lekker maar je bent er wel even zoet mee. En deze balletjes heb je zo gedraaid. Je kunt kipgehakt kant-en-klaar kopen of even bij de slager of supermarkt vragen of ze van kippendijen gehakt willen maken. Ach en wie is er niet gek op een pasta recept met gehaktballetjes?

pasta recept

pasta recept

Ingrediënten voor 4 personen
400 gr kippengehakt
30 gr panko
5 takjes verse tijm + extra om te garneren
Geraspte schil van 1 citroen
400 gr linguine of andere lintpasta
250 gr kastanje champignons
150 gr oesterzwammen
250 gr paddestoelen melange
4 eidooiers
100 ml slagroom
150 gr Parmezaanse kaas + extra om te garneren
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (electrische oven)

Maak de balletjes door het kippengehakt, de panko, de blaadjes van de verse tijm, de geraspte citroenschil goed door elkaar te kneden. Voeg peper en een 1/2 theelepel zout toe. Kneed goed door. Rol balletjes ter grootte van een walnoot. Zet ze even in de koelkast.

Meng in een kom de eidooiers samen met de slagroom en Parmezaanse kaas. Voeg ook hier wat peper en zout toe.

Bak de kipgehaktballetjes in wat olijfolie en boter mooi goudbruin. Haal ze uit de pan, bedek met wat aluminiumfolie en zet ze in de oven om door te garen, ongeveer 10-12 minuten.

Kook de pasta beetgaar in ruim flink gezouten water.

Snijd de champignons en paddestoelen in grove stukken. Kleintjes kun je heel laten. Wanneer de pasta bijna beetgaar is, bak je de paddestoelen met een beetje olijfolie in een koekenpan.

Giet de pasta af. Je moet nu snel handelen. Doe gelijk het slagroom mengsel erbij en roer goed door, de saus moet aan de pasta gaan hangen. Doe het deksel op de pan, pak de balletjes uit de oven. Verdeel de pasta, balletjes en paddestoelen over de borden. Garneer met nog wat verse Parmezaanse kaas en verse tijm.

pasta recept

pasta recept

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Hotspot: Frisk aan het Spaarne
Feel Good Tuesday: Citroen Gember Shot
Bewaar
7 Comments
  • Simone

    19 oktober 2017 at 13:26 Beantwoorden

    Wat een lekker recept! Ik ga het straks met mijn dochter (8 jaar) samen maken. In plaats van slagroom gebruik ik vaak crème fraiche voor de saus (net als Paulien verander ik meestal wel iets aan een recept), mocht je aan de lijn zijn is het vast fijn om te weten dat je de slagroom ook door zoiets kunt vervangen

  • Betrie

    19 oktober 2017 at 13:02 Beantwoorden

    Hoi Pauline, ik kon in de supermarkt geen panko vinden, is paneermeel ook oké? En blijft de 30 gram dan hetzelfde?
    Alvast bedankt, groetjes Bettie

  • Elize

    11 oktober 2017 at 10:40 Beantwoorden

    Yum! Het ziet er echt onwijs lekker uit.. Toevallig vorige week met prachtige boleten gekookt, ook zo vreselijk lekker! Kook technisch is de herfst stiekem best wel heel fijn, vind ik 🙂

    • Pauline

      11 oktober 2017 at 16:12 Beantwoorden

      Ja he? Niets leuker dan eerst op de markt te struinen en dan met die producten aan de slag te gaan.

  • Rena

    11 oktober 2017 at 09:14 Beantwoorden

    I am a huge lover of mushrooms! Therefore thanks a lot for the recipe!
    xx from Bavaria/Germany, Rena

  • Anne

    11 oktober 2017 at 08:57 Beantwoorden

    Dit ziet er zo ongelooflijk lekker uit!!

Plaats een reactie