fbpx
Menu

Plaattaart met vijgen en geitenkaas

Ik ben dol op plaattaarten. Deze plaattaart met vijgen en geitenkaas hebben we onlangs gemaakt en ik kan je alvast verklappen dat ‘ie heerlijk is. De combinatie van de zoetige vijgen en het zoute van de geitenkaas is hemels. En als klap op de vuurpijl beleggen we de plaattaart met prosciutto, yum! Het maken van deze plaattaart met vijgen en geitenkaas is supermakkelijk. Als basis gebruik je een grote rol bladerdeeg. Vervolgens is het een kwestie van beleggen en afbakken in de oven. Lekker voor in het weekend als lunch, of als avondmaaltijd. Je kunt er bijvoorbeeld nog een soepje bij serveren om er een compleet avondmaal van te maken.

Deze plaattaart met vijgen is heerlijk, maar er zijn natuurlijk ook andere combinaties mogelijk. Probeer deze versie met rode ui en brie eens en deze met tonijn is ook een aanrader. Je kunt de plaattaart met van alles beleggen, net wat jij lekker vindt. Maar deze versie mag je eigenlijk niet overslaan. Enjoy it!

Plaattaart met vijgen en geitenkaasPlaattaart met vijgen en geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen
1 grote rol bladerdeeg
4 vijgen
125 gr geitenkaas
1 rode ui
75 gr prosciutto
30 gr rucola
30 gr pistachenoten
Balsamico azijn
1 eigeel om te bestrijken

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

Rol het bladerdeeg uit en vouw de randjes om.

Verkruimel de geitenkaas over het deeg. Snijd de vijgen in plakjes en verdeel deze over het deeg.

Plaattaart met vijgen en geitenkaas

Snijd een rode ui in halve ringen en strooi dit eroverheen.

Kluts het eigeel en bestrijk de randjes van het deeg met het ei.

Bak de plaattaart in 15 minuten goudbruin in de oven.

Verdeel de prosciutto over de plaattaart met vijgen en geitenkaas. Garneer met wat rucola, gehakte pistachenootjes en een drizzle balsamico.

Plaattaart met vijgen en geitenkaasPlaattaart met vijgen en geitenkaasPlaattaart met vijgen en geitenkaas

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

3 reacties

  • Lidy
    26 januari 2019 om 15:59

    Hij is superlekker! Gezellig bij een buffet of met een salade als maaltijd! Hier een succes!

  • Daniëlle
    1 november 2017 om 15:29

    Dit ziet er zo lekker uit! Ik sla hem even op, want ik wel hem zeker een keer proberen!

  • Noortje
    21 oktober 2017 om 09:33

    Deze pas gemaakt, nadat ik verse vijgen bij de Lidl vond. Het thuisfront vond 't heerlijk! Die komt vaker op 't menu! Bedankt!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.