Pasta met Parmezaanse kaas
Een van onze favoriete pasta recepten is toch wel deze pasta met Parmezaanse kaas. Echt comfortfood. Pasta met romige kaassaus gemaakt van Parmezaan. Verder heb je ook niet heel veel meer nodig voor dit pasta gerecht. Enkel wat smaakmakers zoals knoflook, chilipeper en peterselie. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk wel in huis. En het is ook nog lekker snel klaar. Binnen 15 minuten tover jij deze heerlijke pasta met Parmezaanse kaas op tafel. Organiseer je een etentje? Serveer vooraf een lekkere antipasti plank en sluit af met een klassiek (altijd-goed) toetje, tiramisu. Wij durven te beloven dat je tevreden gasten aan tafel zal hebben.
Pasta met kaassaus
Wat is nou het geheim van deze pasta met kaassaus? Hij is lekker door zijn eenvoud, wat je vaak ziet bij de Italiaanse keuken. Ons geheim voor een romige pasta met Parmezaanse kaas? We voegen namelijk wat zetmeelrijk kookvocht van de pasta toe aan de saus en hierdoor krijg je een hele lekkere romige kaassaus. Is toch anders dan gewoon spaghetti met een lading Parmezaan. Probeer het zelf maar.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 300 gr spaghetti
- 2 teentjes knoflook
- 0,5 chilipeper
- 75 gr Parmezaanse kaas
- 25 gr roomboter
- 2 kopjes kookvocht
- Handje peterselie
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de spaghetti gaar in ruim water met zout. Let op, gooi het kookvocht niet weg.
Hak de knoflook en de chilipeper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Voeg de gekookte spaghetti en de roomboter bij de knoflook.
Voeg nu de Parmezaanse kaas en 2 kopjes kookvocht toe en meng de spaghetti goed door elkaar. Het is de bedoeling dat er door het kookvocht een sausje ontstaat.
Breng de pasta met Parmezaanse kaas verder op smaak met wat peper en zout en garneer met wat vers gehakte peterselie.
Serveer meteen. PS wil je graag wat extra groente toevoegen? dan zou ik champignons en/of spinazie meebakken.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in