fbpx
Menu

Easy: Noedelsoep met kip en Aziatische groenten

Echt een soepje voor wanneer je een opkikker nodig hebt! Na een lange dag werken, een intensieve workout, natgeregend op de fiets of zomaar de perfecte soep voor op een altijd moeilijke maandag. Deze noedelsoep met kip geeft je gelijk een feelgood gevoel. Dat is ook wat ik zo heerlijk vind aan noedelsoep, dat hartverwarmende gevoel. En omdat er natuurlijk deegwaren, lees: noedels, in zitten. Het is net als pasta, je kunt me er voor wakker maken. Voor wanneer je op de groenten let: die zitten er ook in. Kortom pak je boodschappenlijstje maar, hij staat ook nog eens binnen 20 minuten op tafel!

En hoe het dan werkt? Niet zo lastig, je doet net alsof je een hele ingewikkelde bouillon maakt. Maar je gebruikt gewoon een fond uit een potje. Dat is zoiets als bouillon maar dan sterker van smaak. Het is eigenlijk een langer ingekookte bouillon. En precies wat je nodig hebt wanneer je eventjes niet zoveel tijd hebt.

Voor deze noedelsoep met kip doen we dus alsof. Een echte noedelsoep, zoals ze dat in Japan maken, bestaat uit bouillon die zorgvuldig een flink aantal uur of zelfs dag heeft staan trekken. Dat is best leuk om een keer te maken, maar niet wanneer je snel een opkikker nodig hebt. Fond heb je dus nodig. Die doe je in de pan, laurierblaadje erbij, peperkorrels en steranijs. Dat laatste is sowieso een wondermiddel voor lekkere smaken.

Na vijf minuten voeg je de noedels toe, gebraden stukjes kip en de groenten. En klaar is je noedelsoep met kip. Was dat het? Ja, eigenlijk wel. Wanneer je wilt kun je er nog een gekookt eitje bij doen, heb ik nu niet gedaan. Maar het kan prima! Beetje bestrooien met van die leuke tuinkers en smullen maar!

noedelsoep met kip

noedelsoep met kip

Ingrediënten voor 4 personen
500 ml kippenfond
2 laurierblaadjes
10 zwarte peperkorrels
2 steranijs
300 gr kippendijenfilet
Peper en zout
1 el boter
1 el olijfolie
180 gr noedels
1 paksoi, in kwarten
250 gr taugé
2 rode uien, in ringen
(wanneer je wilt kun je nog 2 eitjes koken)
Bakje tuinkers om te garneren

Zo maak je het 
Dep de kippendijen droog met keukenpapier, bestrooi met zout en peper en bak in een koekenpan (met de olie en boter) om en om mooi goudbruin. Haal uit de pan. Laat iets afkoelen en snijd in reepjes.

Doe in een pan de fond, laurierblaadjes, steranijs en peperkorrels. Breng zachtjes aan de kook, draai het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.

Voeg de noedels, reepjes kip en paksoi toe en laat de soep nog eens 10 minuten koken. Voeg wanner de soep bijna klaar is de rode ui toe.

Verdeel over de kommen en garneer met de taugé en wat tuinkers.

noedelsoep met kip

noedelsoep met kip

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

8 reacties

  • Loes
    10 februari 2018 om 18:44

    Al de pinterest post komen nu hier uit

    Beantwoorden
  • Chris
    17 februari 2018 om 08:57

    Red Velvet cake?? De laatste nieuws klopt niet.😳

    Beantwoorden
  • Chris
    17 februari 2018 om 08:58

    Ik bedoel de link klopt niet.

    Beantwoorden
  • Annika
    30 oktober 2017 om 19:32

    Was lekker, maar bij ons was het geen soep meer. Er bleef geen saus meer over. Misschien te lang doorgekookt? Sowieso vond ik 500 ml fond wat weinig. En dit hebben we met z'n tweeën opgegeten, dus voor vier personen is het te weinig.

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    20 oktober 2017 om 14:55

    Zo lekker! Ik hou echt van zulke soepen!

    Beantwoorden
  • Tanja
    18 oktober 2017 om 21:27

    Nooit het verschil geweten tussen fond en bouillon, nu wel :D Wat een heerlijk soepje lijkt me dit en ik kan nu wel een opkikkertje gebruiken. De griep heeft bij mee toegeslagen, hij is vroeg dit jaar :-( Ik zou 31 oktober mijn griepspuit krijgen, duidelijk te laat. Dus i.p.v. een gewone kippensoep wil ik deze variant proberen. Ik gebruik vaker noedels in soepen omdat ik niet van vermicelli houd. Ik gebruik dan de hele fijne rijste-mie ( liefs van Conimex)

    Beantwoorden
  • Marijke van Straten
    18 oktober 2017 om 10:30

    Hallo Pauline. Wat voor noedels gebruik jij voor de soep? Ik vind het moeilijk om te kiezen. Groetjes van Marijke

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 oktober 2017 om 14:09

    Ik gebruik vaak Soba noodles

    Beantwoorden

Reactie plaatsen