Makreelspread

Makreelsalade

Visliefhebbers opgelet, deze makreelsalade moet je een keer maken. Het is supermakkelijk om te maken en ook nog eens snel klaar. Deze makreelspread is lekker op een broodje of toastje, voor bij de borrel. Of je belegt er je broodje mee voor de lunch. Het kan allemaal.  Ben jij wel een echte visliefhebber? Dan moet je deze makreelspread zeker een keer proberen. Meer fan van zalm? Dan is dit recept echt iets voor jou.

Hoe herken je verse vis?

Onlangs heb ik in een artikel mijn tips voor het herkennen van verse vis gedeeld. Klik op de link als je het artikel nog niet gelezen hebt. Wist je dat je ook je favoriete recepten en artikelen kunt opslaan? Dit kan in de app, maar ook op de site. Zo vind je het makkelijk weer terug en hoef je niet eindeloos te zoeken tussen de duizenden recepten die al op onze site staan. Handig toch?

Makreelspread
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 150 gr gerookte makreel
  • 0,5 rode ui
  • 1 el mayonaise
  • 1 el Griekse yoghurt
  • Kneepje citroensap
  • 2 takjes verse peterselie
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Prak de makreel met de mayonaise door elkaar. Ik prak het fijn, omdat ik een beetje structuur in deze spread wel lekker vind.

  2. Voeg de yoghurt, het citroensap en wat peper en zout toe. Meng door elkaar. Is het mengsel te droog? Voeg dan wat extra mayonaise of yoghurt toe.

  3. Snipper de rode ui en voeg dit to aan de spread. Meng nogmaals door elkaar. Hak de peterselie fijn en meng dit door het mengsel.

    Serveer de makreelsalade op een toastje, broodje of crostini.

Makreelspread

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (24 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Suikervrij Pasen Vis recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in