kwarkwafels met aardbeien

Kwarkwafels met aardbeien

Yes ik heb een lekker ontbijtrecept voor jullie! Deze gezonde wafels met kwark zijn delicious. Ze zijn super luchtig, heel makkelijk om te maken en nog best verantwoord ook. En glutenvrij, voor de liefhebber. Ik kan bijna geen beter begin van de dag bedenken. Ik ben eigenlijk vooral van de makkelijke ontbijtjes, meestal eet ik wat kwark met muesli en fruit. Maar in het weekend vind ik het vaak wel lekker om mijzelf extra te verwennen. Met pannenkoekjes, croissants met roomboter en jam of versgemaakte wafels. Ik kan me voorstellen dat wanneer je wekker om 6.30 gaat, je niet uitgebreid de tijd neemt om deze wafels te bakken. Maar dan bewaar je dit recept lekker voor het weekend, heb je meteen wat om naar uit te kijken.

Kwarkwafels

Om het extra lekker te maken voeg ik geglaceerde aardbeien toe. Dat zijn aardbeien die ik even kort verwarm in de aardbeien jam. Daar worden ze niet alleen heerlijk zoet van, maar tegelijk ook een beetje sticky en dat is superlekker in combinatie met de frisse kwark. Daarnaast ben ik groot fan van warm fruit dus dit is een dubbele win. De jam is vernieuwd. Niet alleen het uiterlijk is veranderd (er zit een nieuwe pot omheen) maar ook de inhoud is anders. Versimpeld. De jam bevat slechts 4 ingrediënten en niets meer dan dat. Meer dan lekker vers fruit, suiker, een beetje citroen (voor de frisheid) en fruitpectine (dat is voor de binding) heeft jam ook niet nodig. Dus meer zit er ook niet in. Fijn!

ingredient aardbeien
gezonde wafels

ngrediënten voor 8 st (2 p.)
150 gr kwark + extra om te garneren
2 eieren
60 gr boekweitmeel
1 tl bakpoeder
100 gr aardbeien
2 el Hero aardbeienjam
Snuf zout
Bakspray om je wafelijzer mee in te vetten

Zo maak je het
Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Doe ze in een steelpannetje met 2 el aardbeienjam en een klein scheutje water. Verwarm de aardbeien op een laag vuur totdat ze er lekker glanzend uitzien.

Mix de kwark en de eieren met een garde door elkaar.

Voeg het boekweitmeel, het bakpoeder en een snuf zout toe en klop dit tot een egaal beslag.

Vet je wafelijzer in met een bakspray. Heb je geen wafelijzer, dan zou je eventueel ook pannenkoekjes van dit beslag kunnen bakken.

Verdeel een flinke lepel van het beslag over het wafelijzer. Bak de kwarkwafels aan weerszijden goudbruin. Ga net zolang door totdat al het beslag op is.

Serveer de gezonde wafels met een lepel kwark en verdeel de geglaceerde aardbeien daar overheen.

Serveer meteen.

kwarkwafels aardbeien
kwarkwafels met aardbeien
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (106 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Gezonde tussendoortjes Kinderrecepten Aardbei Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Moederdag Valentijn Nagerecht Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in