kwarkwafels met aardbeien

Kwarkwafels met aardbeien

Yes ik heb een lekker ontbijtrecept voor jullie! Deze kwarkwafels zijn delicious. Ze zijn super luchtig, heel makkelijk om te maken en nog best verantwoord ook. En glutenvrij, voor de liefhebber. Ik kan bijna geen beter begin van de dag bedenken. Ik ben eigenlijk vooral van de makkelijke ontbijtjes, meestal eet ik wat kwark met muesli en fruit. Maar in het weekend vind ik het vaak wel lekker om mijzelf extra te verwennen. Met pannenkoekjes, croissants met roomboter en jam of versgemaakte wafels. Ik kan me voorstellen dat wanneer je wekker om 6.30 gaat, je niet uitgebreid de tijd neemt om deze wafels te bakken. Maar dan bewaar je dit recept lekker voor het weekend, heb je meteen wat om naar uit te kijken.

Om het extra lekker te maken voeg ik geglaceerde aardbeien toe. Dat zijn aardbeien die ik even kort verwarm in de aardbeien jam van Hero. Daar worden ze niet alleen heerlijk zoet van, maar tegelijk ook een beetje sticky en dat is superlekker in combinatie met de frisse kwark. Daarnaast ben ik groot fan van warm fruit dus dit is een dubbele win. De jam is vernieuwd. Niet alleen het uiterlijk is veranderd (er zit een nieuwe pot omheen) maar ook de inhoud is anders. Versimpeld. De jam bevat slechts 4 ingrediënten en niets meer dan dat. Meer dan lekker vers fruit, suiker, een beetje citroen (voor de frisheid) en fruitpectine (dat is voor de binding) heeft jam ook niet nodig. Dus meer zit er ook niet in. Fijn!

kwarkwafels met aardbeienkwarkwafels met aardbeienkwarkwafels met aardbeien

Ingrediënten voor 8 st (2 p.)
150 gr kwark + extra om te garneren
2 eieren
60 gr boekweitmeel
1 tl bakpoeder
100 gr aardbeien
2 el Hero aardbeienjam
Snuf zout
Bakspray om je wafelijzer mee in te vetten

Zo maak je het
Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Doe ze in een steelpannetje met 2 el aardbeienjam en een klein scheutje water. Verwarm de aardbeien op een laag vuur totdat ze er lekker glanzend uitzien.

Mix de kwark en de eieren met een garde door elkaar.

Voeg het boekweitmeel, het bakpoeder en een snuf zout toe en klop dit tot een egaal beslag.

Vet je wafelijzer in met een bakspray. Heb je geen wafelijzer, dan zou je eventueel ook pannenkoekjes van dit beslag kunnen bakken.

Verdeel een flinke lepel van het beslag over het wafelijzer. Bak de kwarkwafels aan weerszijden goudbruin. Ga net zolang door totdat al het beslag op is.

Serveer de kwarkwafels met een lepel kwark en verdeel de geglaceerde aardbeien daar overheen.

Serveer meteen.

kwarkwafels aardbeienkwarkwafels met aardbeien

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Dit bericht is in samenwerking met Hero, lees hier mijn disclaimer.

One pot: Wortelsoep recept met spekjes, geitenkaas en tijm
Sinaasappelcake met amandelen + Happy Birthday to Annika
Bewaar
13 Comments
  • Ruys chris

    9 november 2017 at 18:59 Beantwoorden

    Kan je ze op voorhand bakken en vb voor feestje terug opwarmen? Hoe warm je ze dan best op microgolfoven?
    Zou dat vb willen geven voor babyborrel, voor mensen die niet

    • Pauline

      10 november 2017 at 11:17 Beantwoorden

      Je kunt ze invriezen. Al vind ik vers gemaakt wel het lekkerste. Je kan ze even in de oven opwarmen, 5 min. op 180 graden.

  • Anoek van Kaathoven

    5 november 2017 at 11:11 Beantwoorden

    Hoe kun je de wafels het beste bewaren?
    Ik bewaar ze in een afgesloten bakje maar toch zijn ze nog snel droog.
    Ik gebruik glutenvrije bakmeel ik weet niet of dat verschil maakt?

    • Pauline

      5 november 2017 at 11:45 Beantwoorden

      Direct opeten is het beste. Dan zijn ze het lekkerste. En anders invriezen.

  • Patricia

    2 november 2017 at 17:00 Beantwoorden

    Zijn de wafels ook in te vriezen?

  • Anoek van Kaathoven

    31 oktober 2017 at 14:17 Beantwoorden

    Ze zien er heerlijk uit!
    Maar hoe kun je de wafels het beste bewaren?
    Ik bewaar ze in een afgesloten bakje maar toch zijn ze nog snel droog.
    Ik gebruik glutenvrije bakmeel ik weet niet of dat verschil maakt?

  • Britt

    30 oktober 2017 at 16:37 Beantwoorden

    Wat lekker!

  • Vivian

    30 oktober 2017 at 15:56 Beantwoorden

    zou je ze ook in een siliconenvorm in de oven kunnen maken?

  • Maria

    30 oktober 2017 at 12:06 Beantwoorden

    Kan de boekweitmeel vervangen worden door gewone meel?

  • Marian van Leuven

    30 oktober 2017 at 11:49 Beantwoorden

    Kan ik ook Griekse yoghurt gebruiken ipv kwark?

  • Anoeska Stavleu

    30 oktober 2017 at 07:48 Beantwoorden

    G Ohh ziet er heerlijk uit en ook nog eens glutenvrij deze ga ik zeker in het weekend maken .

Plaats een reactie