fbpx
Menu

Kwarkwafels met aardbeien

Yes ik heb een lekker ontbijtrecept voor jullie! Deze kwarkwafels zijn delicious. Ze zijn super luchtig, heel makkelijk om te maken en nog best verantwoord ook. En glutenvrij, voor de liefhebber. Ik kan bijna geen beter begin van de dag bedenken. Ik ben eigenlijk vooral van de makkelijke ontbijtjes, meestal eet ik wat kwark met muesli en fruit. Maar in het weekend vind ik het vaak wel lekker om mijzelf extra te verwennen. Met pannenkoekjes, croissants met roomboter en jam of versgemaakte wafels. Ik kan me voorstellen dat wanneer je wekker om 6.30 gaat, je niet uitgebreid de tijd neemt om deze wafels te bakken. Maar dan bewaar je dit recept lekker voor het weekend, heb je meteen wat om naar uit te kijken.

Om het extra lekker te maken voeg ik geglaceerde aardbeien toe. Dat zijn aardbeien die ik even kort verwarm in de aardbeien jam van Hero. Daar worden ze niet alleen heerlijk zoet van, maar tegelijk ook een beetje sticky en dat is superlekker in combinatie met de frisse kwark. Daarnaast ben ik groot fan van warm fruit dus dit is een dubbele win. De jam is vernieuwd. Niet alleen het uiterlijk is veranderd (er zit een nieuwe pot omheen) maar ook de inhoud is anders. Versimpeld. De jam bevat slechts 4 ingrediënten en niets meer dan dat. Meer dan lekker vers fruit, suiker, een beetje citroen (voor de frisheid) en fruitpectine (dat is voor de binding) heeft jam ook niet nodig. Dus meer zit er ook niet in. Fijn!

kwarkwafels met aardbeienkwarkwafels met aardbeienkwarkwafels met aardbeien

Ingrediënten voor 8 st (2 p.)
150 gr kwark + extra om te garneren
2 eieren
60 gr boekweitmeel
1 tl bakpoeder
100 gr aardbeien
2 el Hero aardbeienjam
Snuf zout
Bakspray om je wafelijzer mee in te vetten

Zo maak je het
Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Doe ze in een steelpannetje met 2 el aardbeienjam en een klein scheutje water. Verwarm de aardbeien op een laag vuur totdat ze er lekker glanzend uitzien.

Mix de kwark en de eieren met een garde door elkaar.

Voeg het boekweitmeel, het bakpoeder en een snuf zout toe en klop dit tot een egaal beslag.

Vet je wafelijzer in met een bakspray. Heb je geen wafelijzer, dan zou je eventueel ook pannenkoekjes van dit beslag kunnen bakken.

Verdeel een flinke lepel van het beslag over het wafelijzer. Bak de kwarkwafels aan weerszijden goudbruin. Ga net zolang door totdat al het beslag op is.

Serveer de kwarkwafels met een lepel kwark en verdeel de geglaceerde aardbeien daar overheen.

Serveer meteen.

kwarkwafels aardbeienkwarkwafels met aardbeien

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Dit bericht is in samenwerking met Hero, lees hier mijn disclaimer.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

15 reacties

  • Shari Galiart
    9 januari 2019 om 09:07

    Kan je er ook blauwe bessen in verwerken?

    Beantwoorden
  • Annika
    10 januari 2019 om 08:22

    Ja hoor, geen probleem!

    Beantwoorden
  • Ruys chris
    9 november 2017 om 18:59

    Kan je ze op voorhand bakken en vb voor feestje terug opwarmen? Hoe warm je ze dan best op microgolfoven? Zou dat vb willen geven voor babyborrel, voor mensen die niet

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 november 2017 om 11:17

    Je kunt ze invriezen. Al vind ik vers gemaakt wel het lekkerste. Je kan ze even in de oven opwarmen, 5 min. op 180 graden.

    Beantwoorden
  • Anoek van Kaathoven
    5 november 2017 om 11:11

    Hoe kun je de wafels het beste bewaren? Ik bewaar ze in een afgesloten bakje maar toch zijn ze nog snel droog. Ik gebruik glutenvrije bakmeel ik weet niet of dat verschil maakt?

    Beantwoorden
  • Pauline
    5 november 2017 om 11:45

    Direct opeten is het beste. Dan zijn ze het lekkerste. En anders invriezen.

    Beantwoorden
  • Patricia
    2 november 2017 om 17:00

    Zijn de wafels ook in te vriezen?

    Beantwoorden
  • Anoek van Kaathoven
    31 oktober 2017 om 14:17

    Ze zien er heerlijk uit! Maar hoe kun je de wafels het beste bewaren? Ik bewaar ze in een afgesloten bakje maar toch zijn ze nog snel droog. Ik gebruik glutenvrije bakmeel ik weet niet of dat verschil maakt?

    Beantwoorden
  • Britt
    30 oktober 2017 om 16:37

    Wat lekker!

    Beantwoorden
  • Vivian
    30 oktober 2017 om 15:56

    zou je ze ook in een siliconenvorm in de oven kunnen maken?

    Beantwoorden
  • Maria
    30 oktober 2017 om 12:06

    Kan de boekweitmeel vervangen worden door gewone meel?

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 oktober 2017 om 16:53

    Yes :)

    Beantwoorden
  • Marian van Leuven
    30 oktober 2017 om 11:49

    Kan ik ook Griekse yoghurt gebruiken ipv kwark?

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 oktober 2017 om 16:52

    Ja hoor, dat kan prima!

    Beantwoorden
  • Anoeska Stavleu
    30 oktober 2017 om 07:48

    G Ohh ziet er heerlijk uit en ook nog eens glutenvrij deze ga ik zeker in het weekend maken .

    Beantwoorden

Reactie plaatsen