fbpx
Menu

Knoflookbroodjes uit Het Laura’s Bakery Bakboek

Deze heerlijke knoflookbroodjes zijn niet naar eigen recept, maar komen uit het spiksplinternieuwe boek van Laura’s Bakery: Het Laura’s Bakery Bakboek. Laura kennen velen van jullie al wel denk ik. Zo runt ze al een paar jaar een succesvolle blog vol met lekkere zoete en hartige bakrecepten en bracht ze vorig jaar haar eerste boek uit, het Basisbakboek. Precies een jaar later is daar het tweede boek, het Laura’s Bakery Bakboek. Waar je in haar eerste boek terecht kon voor fijne basisrecepten en je de kneepjes van het bakken onder de knie kreeg is dit tweede boek een verdieping daarop. Met de basisrecepten uit het eerste boek kun je eindeloos variëren en dat bewijst Laura met de 70 heerlijke recepten. Van zoet tot hartig en van koekjes tot desserts, je vindt het allemaal in dit boek.

Laura's Bakery

Het boek bestaat uit 7 hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk is gevuld met handige tips & trucs. Want, hoe zat het ook alweer met baking soda en hoe ga je om met het vervangen van ingrediënten? Laura deelt handige tips die je altijd even erbij kan pakken als je het niet meer weet.

Daarna gaat het boek over tot de real deal, de recepten. Taarten en cakes, Koekjes, Klein gebak, Desserts, Borrelhapjes en tot slot Vullingen en toppings. Er is genoeg om uit te kiezen. Stuk voor stuk zijn het recepten om je vingers bij af te likken. Denk bijvoorbeeld aan een No-bake koffietaart, Citroen-witte chocolade koeken, Speculoos truffels, Fruitige pavlova, Pizza bonbons en lemoncurd. Klinkt goed toch? De vormgeving van het boek is lekker fris en licht. Daar hou ik van. Verder geeft Laura handige tips bij elk recept. Bijvoorbeeld over hoe je het baksel het beste kunt bewaren of een fijne variatietip. Leuk!

Wij gingen aan de slag met een lekker hartig recept uit het boek, de knoflookbroodjes. Superlekker voor bij de borrel en heel makkelijk om te maken. Als basis voor deze knoflookbroodjes gebruikt Laura pizzadeeg. Dit werkt erg fijn en makkelijk. Het recept is duidelijk beschreven en makkelijk te volgen. We hebben daarna meteen van de knoflookbroodjes gesmuld en ze zijn meteen goedgekeurd. Een fijn recept voor als je snel een lekker hapje wilt maken voor een feestje of in het weekend. Ben je ook nieuwsgierig geworden naar het boek? Onderin het artikel staat alle info!

Knoflookbroodjes Knoflookbroodjes

Ingrediënten voor 34 st.
1 rol pizzadeeg
100 gr boter
5-6 teentjes knoflook
3 tl oregano
2 tl zout
peper

Zo maak je het
Rol het deeg uit en snijd het horizontaal doormidden zodat je twee lange repen krijgt. Snijd die lange repen in strook- jes van ongeveer 2 centimeter breed zodat je stukjes deeg van onge- veer 2×10 centimeter hebt.

Rol elk stukje deeg op je werkblad uit tot het 1,5 tot 2 keer zo lang is. Maak er dan een knoopje in en leg dit knoopje op een met bak- papier beklede bakplaat. Knoop zo alle stukjes deeg.

Knoflookbroodjes

In een pannetje smelt je de boter, uitgeknepen teentjes knoflook, oregano, zout en peper. Smeer met een kwastje alle knoopjes in. Je houdt ongeveer de helft van het mengsel over, dat heb je straks nodig.

Bak de knoflookbroodjes in ongeveer 10 minuten op 200 graden.

Zodra ze uit de oven komen, smeer je de broodjes gelijk nog een keer in met het botermengsel. Laat ze even afkoelen voor je ze serveert.

KnoflookbroodjesKnoflookbroodjesKnoflookbroodjes

Titel
Het Laura’s Bakery bakboek

Auteur
Laura Kieft

Uitgeverij
Forte Culinair

Prijs en verkrijgbaarheid
€ 24,99 bij Bol.com of de lokale boekhandel

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

4 reacties

  • Tanja
    16 oktober 2017 om 18:30

    Weer een top recept, van Laura. En gelukkig door jou geplaatst :-) Nu was ik van plan komende zondag, als de dochters er zijn, te kaasfondue-en. En daar lijken me deze broodjes ook heel lekker bij, samen met de verse groenten! En als er iets overblijft van de broodjes vries ik ze in.

    Beantwoorden
  • Mariska
    16 oktober 2017 om 16:38

    Wauw ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker eens proberen te maken. Ziet er ook erg leuk uit als je dit op tafel zet :)

    Beantwoorden
  • Sammy
    15 oktober 2017 om 15:31

    Super leuk hapje voor op een verjaardag! Ga het met de eerst volgende gelijk proberen. Waar heb je dat leuke kwastje vandaan om ze in te smeren?

    Beantwoorden
  • Annika
    16 oktober 2017 om 10:40

    Die is van Nicolas Vahe!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen