fbpx
Menu

Havermout cups met bramen en blauwe bessen

Deze havermout cups met Griekse yoghurt en fruit zijn net kleine taartjes. Yes. Zo wil je iedere dag wel je dag beginnen toch? Ik maak de havermouttaartjes van havermout met wat honing en kokosolie. Zie het als een soort sticky granola maar dan in de vorm van een gebakje. Eigenlijk heeft dit taartje alles wat mijn dagelijkse ontbijt ook heeft, Griekse yoghurt, fruit en knapperige granola. Maar dan anders gepresenteerd.

In plaats van bramen en blauwe bessen kan je natuurlijk ook heel goed ander fruit gebruiken. Ze zijn ook lekker met banaan, noten en stukjes pure chocolade. Of met appel, kaneel en rozijnen. Gebruik vooral wat je lekker vindt en wat je in huis hebt. De basisingrediënten heb jij als ontbijtlover vast wel in je kast staan. Tenminste ik heb altijd wel havermout en honing in huis.

Vind je dit een leuk idee?, bewaar het recept dan in je favorieten. Dat kan heel gemakkelijk in je persoonlijke profiel of in onze gratis app

Over mijn voorraadkast gesproken trouwens, daar is de afgelopen tijd flink de bezem doorheen gegaan. Noem het nesteldrang, maar ik vond het hoog tijd om wat aan die overload aan voedsel te doen. Met mijn voorraad kon ik volgens mij de hele straat wel een maand van eten voorzien en dat is misschien een klein beetje overdreven.

Het is ook wel logisch natuurlijk, want ik kook heel veel en gebruik iedere keer weer andere ingrediënten. Daarnaast krijg ik ook nog regelmatig het een en ander toegestuurd, dus je begrijpt die kasten zitten snel bomvol. En dan ben ik ook nog van het type, weggooien is zonde. Dus ik heb de Voedselbank blij gemaakt met 2 kratten eten en vanaf nu heb ik mij voorgenomen om niet meer te kopen dan nodig. Ik heb ook nog wel eens de neiging als ik iets zie, “oh dat neem ik mee, want dat is handig als ik daar een keer wat mee wil maken” en dan blijft het vervolgens maanden liggen. Dat is nu gedaan. Ik hoop zo mijn kasten een beetje in toom te houden. Maar havermout en honing zullen altijd blijven, want je zal maar ineens zin hebben in zo’n lekker ontbijttaartje.

havermout cups havermout cups

Ingrediënten voor 5 st.
125 gr havermout
3 el gesmolten kokosolie
4 el honing
1  tl kaneel
150 gr Griekse yoghurt
50 gr bramen
50 gr blauwe bessen
25 gr kokosflakes (dat zijn grove kokosstukken, je vindt ze in het gezondheidsschap van de supermarkt)

Materialen
Muffinvorm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 gr hetelucht.

Doe de havermout in een kom en voeg de honing, de kaneel en de gesmolten kokosolie toe. Roer even om, zodat alles lekker plakkerig wordt.

Vet je muffinvorm heel goed in. Ik gebruik hiervoor een bakspray.

Verdeel het havermout mengsel over de muffinvorm. Druk het goed aan. Neem dan een klein glaasje (ik gebruikte een borrelglaasje) en druk hiermee in het midden van de havermout cups. Op deze manier gaan de randen wat omhoog staan en krijg je echt een soort bakje.

Bak de havermout cups in ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven.

Laat ze afkoelen en verwijder ze voorzichtig uit de vorm.

Verdeel over ieder havermouttaartje een flinke lepel Griekse yoghurt, een paar bramen en een paar blauwe bessen.

Garneer de havermout cups met de kokosflakes en serveer meteen.

Je kunt ze het beste direct serveren, anders worden de taartjes weer wat zachter. Zeker niet minder lekker, maar vers uit de oven zijn ze op hun best.

havermout cups havermout cups

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

15 reacties

  • Lotte
    5 oktober 2019 om 20:14

    Hallo Pauline, Zou ik ook roomboter kunnen gebruiken ipv kokosolie? Zelfde hoeveelheid? Groet, Lotte

    Beantwoorden
  • Pauline
    7 oktober 2019 om 12:12

    Yes dat kan ook.

    Beantwoorden
  • Marc van den Berg
    14 april 2019 om 18:59

    Kan je de havermout ook door iets anders vervangen? Ik kan helaas slecht tegen havermout..

    Beantwoorden
  • Anne
    25 mei 2018 om 17:14

    Vanochtend gemaakt, maar helaas vielen ze helemaal uit elkaar. Ik had het blik ingevet met kokosolie dus het kwam goed los, maar er bleven helaas geen cupjes over. Had ik ze langer moeten laten afkoelen? Had er nu maar een soort "bowl" van gemaakt: de havermout, griekse yoghurt en fruit in een kom. Smaakte ook erg goed ;-)

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 mei 2018 om 08:38

    Oh jee! Volgende keer misschien een extra lepel honing en inderdaad goed af laten koelen.

    Beantwoorden
  • anne
    27 mei 2018 om 15:35

    Dank je. Ga ik proberen!

    Beantwoorden
  • Celine Van Overbeek
    19 oktober 2017 om 00:47

    Zijn deze ook gezond?

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 oktober 2017 om 14:12

    Dat hangt er natuurlijk helemaal van af wat je onder gezond verstaat. Maar het is zeker niet ongezond ;)

    Beantwoorden
  • Eline Verhoeven
    15 oktober 2017 om 16:40

    Oehhh deze waren lekker!!!

    Beantwoorden
  • Conja
    7 oktober 2017 om 09:33

    Héérlijk! Lekker snel in elkaar gedraaid en super van smaak.

    Beantwoorden
  • zonderzooi
    2 oktober 2017 om 15:18

    Hmmm dit recept ziet er echt vet lekker uit! Die ga ik deze week nog uittesten.

    Beantwoorden
  • José Poelen
    1 oktober 2017 om 22:40

    Ben ook bezig met "oude" voorraad weg te werken. Dit recept past daar heel goed in. Havermout \/ Blauwe bessen in de vriezer \/ Goed ontbijt idee. Yum.

    Beantwoorden
  • Anja
    1 oktober 2017 om 08:10

    Wat goed van je, dat opruimen en dan naar de voedselbank , toppie hoor, die zijn er blij mee!!

    Beantwoorden
  • Marlies de Jong-Kramer
    1 oktober 2017 om 07:55

    Eet je dan 1 cup als ontbijt?

    Beantwoorden
  • Pauline
    1 oktober 2017 om 10:26

    Of 2 :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen