Havermout cups met bramen en blauwe bessen
Deze havermout cups met Griekse yoghurt en fruit zijn net kleine taartjes. Yes. Zo wil je iedere dag wel je dag beginnen toch? Ik maak de havermouttaartjes van havermout met wat honing en kokosolie. Zie het als een soort sticky granola maar dan in de vorm van een gebakje. Eigenlijk heeft dit taartje alles wat mijn dagelijkse ontbijt ook heeft, Griekse yoghurt, fruit en knapperige granola. Maar dan anders gepresenteerd.
In plaats van bramen en blauwe bessen kan je natuurlijk ook heel goed ander fruit gebruiken. Ze zijn ook lekker met banaan, noten en stukjes pure chocolade. Of met appel, kaneel en rozijnen. Gebruik vooral wat je lekker vindt en wat je in huis hebt. De basisingrediënten heb jij als ontbijtlover vast wel in je kast staan. Tenminste ik heb altijd wel havermout en honing in huis.
Vind je dit een leuk idee?, bewaar het recept dan in je favorieten. Dat kan heel gemakkelijk in je persoonlijke profiel.
Over mijn voorraadkast gesproken trouwens, daar is de afgelopen tijd flink de bezem doorheen gegaan. Noem het nesteldrang, maar ik vond het hoog tijd om wat aan die overload aan voedsel te doen. Met mijn voorraad kon ik volgens mij de hele straat wel een maand van eten voorzien en dat is misschien een klein beetje overdreven.
Het is ook wel logisch natuurlijk, want ik kook heel veel en gebruik iedere keer weer andere ingrediënten. Daarnaast krijg ik ook nog regelmatig het een en ander toegestuurd, dus je begrijpt die kasten zitten snel bomvol. En dan ben ik ook nog van het type, weggooien is zonde. Dus ik heb de Voedselbank blij gemaakt met 2 kratten eten en vanaf nu heb ik mij voorgenomen om niet meer te kopen dan nodig. Ik heb ook nog wel eens de neiging als ik iets zie, “oh dat neem ik mee, want dat is handig als ik daar een keer wat mee wil maken” en dan blijft het vervolgens maanden liggen. Dat is nu gedaan. Ik hoop zo mijn kasten een beetje in toom te houden. Maar havermout en honing zullen altijd blijven, want je zal maar ineens zin hebben in zo’n lekker ontbijttaartje.
Ingrediënten voor 5 st.
125 gr havermout
3 el gesmolten kokosolie
4 el honing
1 tl kaneel
150 gr Griekse yoghurt
50 gr bramen
50 gr blauwe bessen
25 gr kokosflakes (dat zijn grove kokosstukken, je vindt ze in het gezondheidsschap van de supermarkt)
Materialen
Muffinvorm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 gr hetelucht.
Doe de havermout in een kom en voeg de honing, de kaneel en de gesmolten kokosolie toe. Roer even om, zodat alles lekker plakkerig wordt.
Vet je muffinvorm heel goed in. Ik gebruik hiervoor een bakspray.
Verdeel het havermout mengsel over de muffinvorm. Druk het goed aan. Neem dan een klein glaasje (ik gebruikte een borrelglaasje) en druk hiermee in het midden van de havermout cups. Op deze manier gaan de randen wat omhoog staan en krijg je echt een soort bakje.
Bak de havermout cups in ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven.
Laat ze afkoelen en verwijder ze voorzichtig uit de vorm.
Verdeel over ieder havermouttaartje een flinke lepel Griekse yoghurt, een paar bramen en een paar blauwe bessen.
Garneer de havermout cups met de kokosflakes en serveer meteen.
Je kunt ze het beste direct serveren, anders worden de taartjes weer wat zachter. Zeker niet minder lekker, maar vers uit de oven zijn ze op hun best.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in