club sandwich met zalm

Club Sandwich met zalm

Een van de dingen die ik nu vanwege mijn zwangerschap moet missen is gerookte zalm. Deze club sandwich met zalm maakte ik dan ook speciaal voor Maurits. Hij kon na een weekendje Down the rabbit hole wel iets voedzaams gebruiken. Ik moest mij wel echt inhouden om geen hap te nemen. Normaal steek ik tijdens het koken al snel iets in mijn mond, stukje komkommer, reepje zalm. Maar nu kan dat dus even niet. Komt wel weer.

Het maken van een club sandwich is heel simpel. Het is eigenlijk een dubbel belegde boterham met daarop al je favo ingrediënten. Ik vind het zelf lekker als het brood getoast is, maar je kunt dit ook gewoon zacht houden. Als basis gebruikte ik een bieslook roomkaas. Je kan dit kant en klaar kopen of zelf maken door wat vers gehakte bieslook te mengen met naturel roomkaas.  Lekker fris in combinatie met de zalm.  Ik voegde nog wat veldsla, avocado, rode ui, komkommer en natuurlijk de zalm toe en klaar was de lunch. Een feestje op je bord, maar stiekem heel gemakkelijk om te maken.

Vind je dit een leuk idee?, bewaar het recept dan in je favorieten. Dat kan heel gemakkelijk in je persoonlijke profiel of in onze gratis app

In plaats van zalm kan je ook een club veg maken met gegrilde groentes zoals paprika, courgette en aubergine. Daarvan staat ook een receptje in mijn nieuwste boek Feel Good Food. Ik gebruik dan in plaats van gewoon brood, flatbread. Ook een aanrader!

club sandwich met zalm club sandwich met zalm

Ingrediënten voor 1 club sandwich
3 boterhammen (ik gebruik speltbrood)
2 el bieslook roomkaas
80 gr gerookte zalm
5 cm komkommer
0,5 avocado
0,5 rode ui
Handje veldsla
Peper en zout

Zo maak je het
Rooster de boterhammen kort in je broodrooster (of onder de grill of in een grillpan).

Smeer 2 boterhammen rijkelijk in met de roomkaas. Verdeel de gerookte zalm hierover. Breng dit op smaak met iets peper en zout.

Snijd de komkommer en de avocado in plakjes en de rode ui in halve ringen. Verdeel dit over de club sandwich.

Maak het af met een handje veldsla.

Stapel de boterhammen nu op elkaar en eindig met de overgebleven boterham.

Snijd de club sandwich met zalm diagonaal door en serveer meteen.

club sandwich met zalm club sandwich met zalm

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

 

 

Amerikaanse appeltaart
Weekendbites: Makreelspread
Bewaar
2 Comments
  • Daniëlle

    13 oktober 2017 at 14:04 Beantwoorden

    Heerlijk zo’n broodje! Ik weet wat ik ‘t weekend wil hebben haha!

  • Marlies de Jong-Kramer

    7 oktober 2017 at 08:39 Beantwoorden

    Als je verse gerookte zalm koopt, bv bij de visboer, kan je het wel eten tijdens je zwangerschap. Het mag niet gevaccumeerd zijn. Ik heb tijdens mijn zwangerschap ook gewoon af en toe verse gerookte zalm gegeten. Was heerlijk!

Plaats een reactie