Menu

Feel Good Tuesday: Citroen Gember Shot

Is dit lekker? Hmm daar kan ik geen volmondige JA op antwoorden. Maar een citroen gember shot is wel goed voor je. Ik ben zelf  fan van de combinatie citroen en gember. Ik drink bijna iedere dag verse citroen gember thee. Ik houd dan ook heel erg van zuur en dat is sinds mijn zwangerschap alleen maar meer geworden. Ik heb zelf het idee dat het mij helpt bij verkoudheid en toen ik in het begin van mijn zwangerschap zo misselijk was vond ik het ook fijn om gemberthee te drinken. Gember schijnt te helpen tegen misselijkheid, dat deed het niet per se maar het was wel fijn voor de buik.

Deze powershotjes zijn voor echte diehards, die wel een kickstart kunnen gebruiken. Naast gember en citroen gaat er ook nog kurkuma in. Dat zit boordevol anti oxidanten en werkt ontstekingsremmend. Verder ga ik niet te diep in op de gezonde werking van deze wortels want ik ben immers geen voedingsdeskundige. Zelf vind ik deze gembershots wel een boost geven, maar dat komt vooral ook omdat het een pittig sapje is. Wil je het wat milder maken, dan zou je een appel mee kunnen persen. Of de gembershots aanlengen met (heet) water.

Ik maak de powershots in mijn Philips slowjuicer. Door de Micro Mastificating technologie perst hij heel veel sap. Zelfs uit een klein stukje gember haal je veel sap. Ook vind ik het design van dit apparaat fijn, het is een mooie “slanke” machine, die niet al teveel ruimte inneemt op je aanrecht. Het schoonmaken is wel een dingetje, want in het begin is het best even zoeken hoe je hem uit elkaar haalt (en weer in elkaar zet). Maar als je dit een paar keer gedaan hebt, heb je het trucje snel door. Als je de machine direct na het gebruik omspoelt, heb je er bijna geen werk van.

Gemalen kurkuma is soms even zoeken. De toko heeft het in ieder geval en in sommige supermarkten kan je het ook vinden. Voor extra pit voegden we nog een klein beetje cayennepeper toe. Maar dat is alleen voor echte helden.

Drink jij wel eens powershots?

citroen gember shot- verse kurkuma citroen gember shot-

Ingrediënten voor 2 shotjes
2 citroenen
6 cm verse gember
1 tl gemalen kurkuma
Evt. snufje cayennepeper

Zo maak je het
Snijd het vruchtvlees los uit de citroenen.

Schil de gember met een dunschiller.

Doe alle ingrediënten in de Philips slowjuicer. Pers er 2 powershots van. Meng de gemalen kurkuma er na het persen doorheen.

Garneer het gember shot eventueel met een snufje cayennepeper.

citroen gember shot- philips slowjuicer citroen gember shot-

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Dit bericht is in samenwerking met Philips, lees hier mijn disclaimer.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

25 reacties

 • Elke Van Parys
  23 maart 2020 om 08:03

  Hey Pauline, kan je deze gembershot ook in grotere hoeveelheid maken? Zo ja hoe bewaar je dit best? Kan je dit pasteuriseren?

 • Pauline
  11 september 2019 om 20:14

  Dat mag je alleen niet rauw drinken :)

 • Willem Sodenkamp Sr
  30 augustus 2019 om 10:29

  Misschien een goed tip voor je, pure kurkuma

 • Jolyn
  9 augustus 2019 om 09:33

  Is dit ook te maken zonder slowjuicer???

 • Rogier
  24 mei 2019 om 10:32

  Kurkuma wordt vaak verkocht in de supermarkt onder de naam koenjit. (Conimex, Verstegen, Apollo, Huismerk)

 • Pauline
  29 april 2019 om 11:05

  Ik heb daar helaas geen duidend antwoord op. Er wordt door sommigen gezegd van niet, maar ik zie heel veel mensen het wel doen. Dus ik gebruik voor de zekerheid maar poeder.

 • Heike Gelaudie
  28 april 2019 om 10:04

  Hallo ik vraag mee af of het nou wel of niet kan verse kurkuma gebruiken in een gember citroen kurkuma shot, hoor graag een reactie. Groetjes Heike

 • Annika
  23 april 2019 om 09:08

  Het is de Philips Avance HR1946/70.

 • Petra
  22 april 2019 om 23:46

  Welk type slowjuicer is dit?

 • Joop van vessel
  19 april 2019 om 10:54

  Ik pers 200 ml sap v de wortel. Dan doe ik er 1 Citroën door en twee sinaasappelen geperst en 2 theel kurkema. Dat doe ik in glazen potjes in de vriezer. En dan een beetje v fat sap in een kop en water er op kokend. Dan heb je de echte gember thee en je kan bet zo sterk maken als je wilt.

 • Henk Terpstra
  12 maart 2019 om 12:22

  Wees voorzichtig met verse kurkuma. Het vlekt enorm en zelfs een harde kunststof blender wordt niet meer schoon.

 • Pauline
  4 maart 2019 om 08:30

  Yes dat kan. En ik zou 1 shotje per dag doen.

 • Gretha
  2 maart 2019 om 11:26

  Kan je het ook klaar maken met kurkuma en gember in poedervorm? En hoe vaak per dag kan je dit drinken? Ik doe nu al jaren een halve citroen met warm water.

 • Mirjam
  12 september 2018 om 21:22

  Rauwe kurkuma is geheel niet giftig. Broodje aap is het wel. Je kan kurkuma ook prima juicen. Een goede reiniger en booster.

 • Martine Warnez
  11 februari 2018 om 13:22

  Het is idd zo dat zwarte peper de opname van kurkuma beter maakt maar ook olijfolie kan gebruikt worden hier voor. Ik heb nu een tip gekregen van een Deense vriend, die gebruikt verse rode pepertjes en doet er ook honing bij ( honing wel niet mee laten koken ) Getest en ook lekker bevonden moet ik toegeven dus zo maak ik mijn gember/kurkumashot van nu af aan.

 • Co
  11 februari 2018 om 11:56

  Kurkuma wordt dat niet beter opgenomen wanneer je er zwarte peper bij gebruikt?

 • martine warnez
  14 november 2017 om 11:14

  Hoe ik mijn kurkuma shot maak: 1L water 200gr verse gember in dunne plakjes snijden ( niet schillen ) 70gr verse kurkuma in dunne plakjes snijden ( niet schillen ) 1 citroen 2 sinaasappels 4 TL cayenne peper Water aan de kook brengen en alle ingredienten op een zacht vuurtje 1u laten koken. Ziften, in een glazen fles gieten en laten afkoelen voor je die in de koelkast zet. Je kan dit 1 week bewaren en van dit neem ik 's morgens en 's avonds een shot. Lekkerrrrrr en gezond!

 • Pauline
  11 oktober 2017 om 08:04

  Nee hoor, dat kun je prima eten!

 • Reina Westermann
  11 oktober 2017 om 00:21

  Is rauwe kurkuma in poedervorm ook giftig??

 • Reina Westermann
  11 oktober 2017 om 00:18

  Een vraag: is kurkuma poeder rauw? Ik doe het nl. elke dag door mijn yoghurt-ontbijt, met banaan, gebroken lijnzaad, aroniasap en havermout, is dit slecht ? Of zelfs "giftig" vanwege de kurkuma-poeder met cayennepeper peper? Graag een antwoord! (reactie)

 • Pauline
  10 oktober 2017 om 22:11

  Je hebt gelijk inderdaad! We hebben het meteen aangepast in het recept.

 • Ton Hollenberg
  10 oktober 2017 om 21:46

  Maak elke week een papje van verse gember limoen en 2 rode peper en 2 tenen knoflook.....in de blender....elke morgen 1 flinke kop thee hiervan....drink alles op...krijg zo ook alle vezels binnen...na een week weer een nieuwextra mix....gezond en lekker....(Wel heel persoonlijk natuurlijk vind m'n vrouw)

 • Silvia
  10 oktober 2017 om 21:13

  Rauwe kurkuma blijkt giftig...dus dan niet verstandig in een shake.

 • Pauline
  10 oktober 2017 om 18:12

  Ja wij ook :)

 • Sandra
  10 oktober 2017 om 07:20

  Tja lekker is het niet maar als ik een verkoudheid voel opkomen maak ik altijd een soortgelijk drankje en bijna altijd is er de volgende dag dan niets meer aan de hand! Dus ja, ik ben fan van powershots!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST