Feel Good Tuesday: Citroen Gember Shot

citroen gember shot-

Feel Good Tuesday: Citroen Gember Shot

Is dit lekker? Hmm daar kan ik geen volmondige JA op antwoorden. Maar een citroen gember shot is wel goed voor je. Ik ben zelf  fan van de combinatie citroen en gember. Ik drink bijna iedere dag verse citroen gember thee. Ik houd dan ook heel erg van zuur en dat is sinds mijn zwangerschap alleen maar meer geworden. Ik heb zelf het idee dat het mij helpt bij verkoudheid en toen ik in het begin van mijn zwangerschap zo misselijk was vond ik het ook fijn om gemberthee te drinken. Gember schijnt te helpen tegen misselijkheid, dat deed het niet per se maar het was wel fijn voor de buik.

Deze powershotjes zijn voor echte diehards, die wel een kickstart kunnen gebruiken. Naast gember en citroen gaat er ook nog kurkuma in. Dat zit boordevol anti oxidanten en werkt ontstekingsremmend. Verder ga ik niet te diep in op de gezonde werking van deze wortels want ik ben immers geen voedingsdeskundige. Zelf vind ik deze gembershots wel een boost geven, maar dat komt vooral ook omdat het een pittig sapje is. Wil je het wat milder maken, dan zou je een appel mee kunnen persen. Of de gembershots aanlengen met (heet) water.

Ik maak de powershots in mijn Philips slowjuicer. Door de Micro Mastificating technologie perst hij heel veel sap. Zelfs uit een klein stukje gember haal je veel sap. Ook vind ik het design van dit apparaat fijn, het is een mooie “slanke” machine, die niet al teveel ruimte inneemt op je aanrecht. Het schoonmaken is wel een dingetje, want in het begin is het best even zoeken hoe je hem uit elkaar haalt (en weer in elkaar zet). Maar als je dit een paar keer gedaan hebt, heb je het trucje snel door. Als je de machine direct na het gebruik omspoelt, heb je er bijna geen werk van.

Gemalen kurkuma is soms even zoeken. De toko heeft het in ieder geval en in sommige supermarkten kan je het ook vinden. Voor extra pit voegden we nog een klein beetje cayennepeper toe. Maar dat is alleen voor echte helden.

Drink jij wel eens powershots?

citroen gember shot- verse kurkuma citroen gember shot-

Ingrediënten voor 2 shotjes
2 citroenen
6 cm verse gember
1 tl gemalen kurkuma
Evt. snufje cayennepeper

Zo maak je het
Snijd het vruchtvlees los uit de citroenen.

Schil de gember met een dunschiller.

Doe alle ingrediënten in de Philips slowjuicer. Pers er 2 powershots van. Meng de gemalen kurkuma er na het persen doorheen.

Garneer het gember shot eventueel met een snufje cayennepeper.

citroen gember shot- philips slowjuicer citroen gember shot-

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Dit bericht is in samenwerking met Philips, lees hier mijn disclaimer.

 

Easy: Romige paddestoelen pasta recept
Persoonlijke update: Wij zijn met verlof
Bewaar
11 Comments
 • Co

  11 februari 2018 at 11:56 Beantwoorden

  Kurkuma wordt dat niet beter opgenomen wanneer je er zwarte peper bij gebruikt?

  • Martine Warnez

   11 februari 2018 at 13:22 Beantwoorden

   Het is idd zo dat zwarte peper de opname van kurkuma beter maakt maar ook olijfolie kan gebruikt worden hier voor.
   Ik heb nu een tip gekregen van een Deense vriend, die gebruikt verse rode pepertjes en doet er ook honing bij ( honing wel niet mee laten koken ) Getest en ook lekker bevonden moet ik toegeven dus zo maak ik mijn gember/kurkumashot van nu af aan.

 • martine warnez

  14 november 2017 at 11:14 Beantwoorden

  Hoe ik mijn kurkuma shot maak:
  1L water
  200gr verse gember in dunne plakjes snijden ( niet schillen )
  70gr verse kurkuma in dunne plakjes snijden ( niet schillen )
  1 citroen
  2 sinaasappels
  4 TL cayenne peper

  Water aan de kook brengen en alle ingredienten op een zacht vuurtje 1u laten koken.
  Ziften, in een glazen fles gieten en laten afkoelen voor je die in de koelkast zet.
  Je kan dit 1 week bewaren en van dit neem ik ‘s morgens en ‘s avonds een shot.

  Lekkerrrrrr en gezond!

 • Reina Westermann

  11 oktober 2017 at 00:21 Beantwoorden

  Is rauwe kurkuma in poedervorm ook giftig??

 • Reina Westermann

  11 oktober 2017 at 00:18 Beantwoorden

  Een vraag: is kurkuma poeder rauw? Ik doe het nl. elke dag door mijn yoghurt-ontbijt, met banaan, gebroken lijnzaad, aroniasap en havermout, is dit slecht ?
  Of zelfs “giftig” vanwege de kurkuma-poeder met cayennepeper peper?

  Graag een antwoord! (reactie)

 • Ton Hollenberg

  10 oktober 2017 at 21:46 Beantwoorden

  Maak elke week een papje van verse gember limoen en 2 rode peper en 2 tenen knoflook…..in de blender….elke morgen 1 flinke kop thee hiervan….drink alles op…krijg zo ook alle vezels binnen…na een week weer een nieuwextra mix….gezond en lekker….(Wel heel persoonlijk natuurlijk vind m’n vrouw)

 • Silvia

  10 oktober 2017 at 21:13 Beantwoorden

  Rauwe kurkuma blijkt giftig…dus dan niet verstandig in een shake.

  • Pauline

   10 oktober 2017 at 22:11 Beantwoorden

   Je hebt gelijk inderdaad! We hebben het meteen aangepast in het recept.

 • Sandra

  10 oktober 2017 at 07:20 Beantwoorden

  Tja lekker is het niet maar als ik een verkoudheid voel opkomen maak ik altijd een soortgelijk drankje en bijna altijd is er de volgende dag dan niets meer aan de hand! Dus ja, ik ben fan van powershots!

Plaats een reactie