Taco’s met kip
Daar zijn we weer met een lekker Mexicaans taco’s recept! We hebben de smaak te pakken, wat is de Mexicaanse keuken leuk om te koken! Vroeger dachten we bij Mexicaans eten alleen aan bonen en kip. Maar je kan er zoveel meer mee, zoals dit taco recept met pulled kip (yumm in honing gekarameliseerd) en….Tadaa! Pickled ananas (echt heel lekker!).
Pickled ananas
Het klinkt wat ingewikkeld ‘pickled ananas’ maar is het niet. Snijd de ananas in flinterdunne plakjes. Het is wat lastiger met een mes, maar met een mandoline lukt het je vast. Daarna leg je ze in wat appelazijn. En dat is het! De pulled chicken maak je ook lekker snel door eerst de kip aan te braden en daarna met een vork uit elkaar te trekken. Je maakt een lekker sausje met paprikapoeder en honing. Dan voeg je de kip toe en bakt de kip tot dat de honing gaat karameliseren. Vervolgens kun je alle ingrediënten in de taco’s doen en je hebt weer een super leuk en feestelijk gerecht! Bekijk hier nog meer lekkere Mexicaanse recepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 pak tacoschelpen
- 300 gr kippendijen
- 5 snack komkommers
- 100 gr gemengde sla
- 4 st. lente ui
- 160 gr kidneybonen (uit blik)
- 0,5 verse ananas
- 1 el appelazijn
- 1 el honing
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl Chinese 5 kruidenpoeder
- 15 gr koriander
- Chilipeper en zout
- 1 el boter
- 1 el olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Schil de ananas en snijd hem heel dun. Ik heb daar een mandoline voor gebruikt. Doe in een kommetje samen met appelazijn en een mespuntje zout. Zet even apart.
Dep de kippendijen droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout. Doe in een koekenpan olie en boter. Voeg wanneer er belletjes in de boter ontstaan de kip toe en bak rondom mooi goudbruin. Haal uit de pan, laat iets afkoelen en trek daarna met een vork de kip uitelkaar (of snijd in reepjes).
Maak de pan niet schoon, maar voeg de honing, paprikapoeder en chinese kruidenpoeder toe aan het bakvet van de kip en meng tot dat er een sausje ontstaat. Voeg de kip toe, schep goed om en bak, ongeveer 4-5 minuten, tot dat de honing gaat karameliseren. Voeg dan nog even kort de kidney bonen toe.
Verwarm de taco schelpen zoals op de verpakking staat. Snijd ondertussen de komkommer in dunne linten (met mandoline of fijnschiller).
Vul dan elke taco met wat sla, de ananas, komkommer, kip en bonen mengsel. Bestrooi met wat chilivlokken, verse koriander en ringetjes bosui. (Of zet alle ingrediënten in mooie kommetjes op tafel, zodat iedereen zelf zijn eigen taco’s kan vullen)
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in