fbpx
Menu

Easy: Taco recept met pulled kip en pickled ananas

Daar zijn we weer met Mexicaans! Ik heb zo de smaak te pakken. Wat is de Mexicaanse keuken leuk om te koken! Vroeger dacht ik bij Mexicaans alleen aan bonen en kip. Verder kwam ik niet. En kijk hoe leuk het nu is! Allemaal leuke smaken en combinaties die je aan tafel zelf kunt samenstellen. Waarschijnlijk ben ik ook gewoon gek op dingen met mijn handen eten, want tortilla’s en taco’s zijn wel mijn favoriet! En wie weet zet jij dit taco recept met pulled kip (yumm in honing gekarameliseerd) en….Tadaa! Pickled ananas (echt heel lekker!) straks ook op jouw favorieten lijstje.

15 Jaar geleden (of is het al langer) ben ik met de bus door Yucatan in Mexico gereisd. Twee meisjes! Kun je het je voorstellen? Moet er nu niet meer aan denken, die bus dan! (en de twee meisjes eigenlijk ook niet meer). Ik was toen nog niet zo met food bezig en vond bij terugkomst nog steeds dat de Mexicaanse keuken bestond uit: bonen, kip en chocolade door de saus. Misschien is het nog steeds wel bonen en kip wat de pot schaft in de binnenlanden van Mexico. Dit taco recept is overigens ook met kip en bonen, maar dan wel lekker anders en fris door de ananas.

Het klinkt wat ingewikkeld ‘pickled ananas’ maar is het niet. Ik heb natuurlijk wel weer mijn mandoline uit de la gepakt. Want het lekkerste smaakt de ananas in flinterdunne plakjes. Het is wat lastiger met een mes, maar dat lukt je vast. Daarna leg je ze in wat appelazijn. En dat is het!

De pulled kip maak je ook lekker snel door eerst de kip aan te braden en daarna met een vork uit elkaar te trekken. Je maakt een lekker sausje met paprikapoeder en honing. Dan voeg je de kip toe en bakt de kip tot dat de honing gaat karameliseren. De kidneybonen toevoegen en, nu je toch bezig bent met die mandoline, de komkommer nog in mooie linten snijden. Vervolgens kun je alle ingrediënten in de taco’s doen en je hebt weer een super leuk en feestelijk gerecht!

Taco recept

Taco recept

Ingrediënten voor 4 personen 
1/2 ananas
1 el appelazijn
mespuntje zout
300 gr kippendijfilet
zout en peper
1 el boter
1 el olie
1 el honing
1 tl paprikapoeder
1 tl Chinese 5 kruidenpoeder (te koop bij de supermarkt)
160 gr rode kidneybonen (blikje)
Pak taco’s
5 snack komkommers
100 gr gemengde sla
Een flinke hand verse koriander
4 bosuitjes, in ringetjes
Chilivlokken om te garneren

Zo maak je het 
Schil de ananas en snijd hem heel dun. Ik heb daar een mandoline voor gebruikt. Doe in een kommetje samen met appelazijn en een mespuntje zout. Zet even apart.

Dep de kippendijen droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout. Doe in een koekenpan olie en boter. Voeg wanneer er belletjes in de boter ontstaan de kip toe en bak rondom mooi goudbruin. Haal uit de pan, laat iets afkoelen en trek daarna met een vork de kip uitelkaar (of snijd in reepjes).

Maak de pan niet schoon, maar voeg de honing, paprikapoeder en chinese kruidenpoeder toe aan het bakvet van de kip en meng tot dat er een sausje ontstaat. Voeg de kip toe, schep goed om en bak, ongeveer 4-5 minuten, tot dat de honing gaat karameliseren. Voeg dan nog even kort de kidney bonen toe.

Verwarm de taco schelpen zoals op de verpakking staat. Snijd ondertussen de komkommer in dunne linten (met mandoline of fijnschiller).

Vul dan elke taco met wat sla, de ananas, komkommer, kip en bonen mengsel. Bestrooi met wat chilivlokken, verse koriander en ringetjes bosui. (Of zet alle ingrediënten in mooie kommetjes op tafel, zodat iedereen zelf zijn eigen taco’s kan vullen)

Taco recept

Taco recept

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

16 reacties

  • Silvia
    13 januari 2018 om 14:56

    Hoi, volgende week mexicaans koken voor 6 personen en deze komt er zeker bij. Kan ik het evt s middags al maken en in de avond opwarmen? Of is dat niet handig ivm de honing?

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 januari 2018 om 14:10

    Jawel dat kan wel.

    Beantwoorden
  • Petri Vink
    20 oktober 2017 om 18:38

    Heel erg lekker, wij hebben het gegeten met kleine tortilllas. We eten elke week wel een paar recepten van jou blog. Geniet van je verlof!

    Beantwoorden
  • Lynet Kleverkamp
    11 oktober 2017 om 09:18

    Heerlijk!! Ga het vanavond proberen denk ik

    Beantwoorden
  • Rose
    6 oktober 2017 om 23:29

    Wacht! Het is een bakje met chilivlokken haha😂 Heb je nog tips voor een sausje/dip?

    Beantwoorden
  • Pauline
    7 oktober 2017 om 15:57

    Je kunt er wat crème fraiche of zure room bij serveren :)

    Beantwoorden
  • Rose
    6 oktober 2017 om 23:27

    Ziet er heerlijk uit! :) Wat voor sausje heb je erbij gemaakt?

    Beantwoorden
  • zonderzooi
    2 oktober 2017 om 15:19

    Hmmm looks good! Ik eet dan wel geen kip, maar denk dat deze met vegetarische kipstukjes ook erg lekker kan zijn.

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 oktober 2017 om 16:55

    Ja dat kan ook heel goed inderdaad :)

    Beantwoorden
  • Elize
    29 september 2017 om 11:09

    Yumm. Wat zien ze er weer heerlijk uit.. Ooit in een Mexicaans tentje terecht gekomen (in Sydney notabene) waar de taco's ook zo gruwelijk lekker waren. Inclusief de bonen en kip haha, maar zo'n smaakbom! Dat lijkt deze ook.. Gat op de to-make lijst. Thnx!

    Beantwoorden
  • Annika
    29 september 2017 om 12:22

    You're welcome! Geniet ervan :)

    Beantwoorden
  • Ron
    27 september 2017 om 10:51

    Ziet er goed uit, ik vind alleen die taco's altijd van die ondingen om te eten. Wellicht dat ik hem ga proberen met wraps.

    Beantwoorden
  • Corien
    27 september 2017 om 11:44

    Je kunt ook tacochips naturel op tafel zetten en daarmee de kip met bonen opscheppen. Gegarandeerd succes bij kinderen 😄

    Beantwoorden
  • Annika
    28 september 2017 om 10:09

    Ook een goede tip inderdaad :)

    Beantwoorden
  • Annika
    28 september 2017 om 10:08

    Dat kan natuurlijk ook!

    Beantwoorden
  • Jawira
    27 september 2017 om 10:44

    Wauw! Ga ik heel gauw proberen! Dank je!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen