minestronesoep

Minestronesoep

Lekker minestronesoep! Beter bekend als dé Italiaanse maaltijdsoep. Waarom hij zo vullend is? Dat komt door de pasta. Maar ook door de hoeveelheid groente. Een minestrone leent zich ook nog eens uitstekend voor restjes. Restjes groenten bedoelen we he? Had je ergens nog een halve courgette liggen of een paar wortels? Die kun je er dan prima in verwerken. En gooi voortaan de steeltjes van de basilicum niet meer weg! Die doen het ook heel goed in een minestronesoep. Alle groenten en kruiden eigenlijk. Per seizoen kun je heel goed met een minestronesoep variëren. In het voorjaar met erwtjes, verse bonen, courgettes en asperges en in het najaar lekker met rijpe tomaten, aubergines of pompoen. En in de winter kun je met peulvruchten aan de slag!

Italiaanse minestrone

De Italianen doen er trouwens geen pasta in. Dat hebben we waarschijnlijk in Nederland bedacht, omdat wij gek schijnen te zijn op vermicelli. Ook wij laten geen kans onbenut om pasta te eten. Voor een minestronesoep gebruiken we gewoon wat we nog in de la heb liggen. Het maakt niet zoveel uit. Een macaroni of fusilli gaan prima. Wil je echt op de Italiaanse toer? dan moet je de pasta er maar uitlaten!

minestronesoep
minestronesoep
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 300 gr rundergehakt
  • 2 courgettes
  • 2 aubergines
  • 500 ml passata
  • 500 ml bouillon
  • 100 gr pasta
  • 10 trostomaatjes
  • 4 el balsamico azijn
  • verse basilicum en tijm (om te garneren)
  • peper en zout
  • olijfolie

Zo maak je het

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes. Doe de olijfolie in een soeppan en fruit op een laag vuur de ui en knoflook voor 5 minuten aan. Wanneer je basilicum takjes over hebt, voeg je die nu fijngesneden toe. Doe het gehakt erbij en bak dit nog 4 minuten mee. Snijd ondertussen de courgette en aubergine in blokjes van 1 centimeter en doe in de pan en bak voor nog eens 4 minuten mee.

  2. Halveer de trostomaatjes. Voeg ze samen met de passata, de bouillon en de pasta toe. Breng aan de kook, draai het vuur weer laag en kook totdat de pasta gaar is, ongeveer 10 minuten.

  3. Breng de minestronesoep op smaak met zout, peper en de balsamicoazijn. Verdeel over de kommen. Lekker met wat verse basilicum, tijm en boerenbrood. Wanneer je de soep te dik vindt, kun je eenvoudig nog wat water toevoegen, warm weer even door en breng opnieuw op smaak.

minestrone recept
minestronesoep

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (40 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Camping Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Pasta recepten Snelle recepten Courgette Gehakt Tomaat Italiaanse recepten Gezonde recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch Soepen

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in