Menu

Lobster roll

De lobster roll is misschien wel het meest chique broodje dat je kan bestellen. De lobster roll is een lekker broodje, meestal brioche, belegd met sla en kreeft. Om het iets toegankelijker te maken (lees: goedkoper) gebruiken we rivierkreeftjes. Net zo lekker en zo kun je er vaker van genieten. De lobster roll komt van origine uit Amerika. En gelukkig zie je ze steeds vaker op de kaart staan in Nederland. Maar nu kun je zelf een lobster roll maken, gewoon thuis.

Ik moet je eerlijk bekennen dat  ik (Annika) nog nooit een hele kreeft heb gegeten. Ik ben toch wel wat meer van het makkelijke eten. Ik hou er persoonlijk niet van als ik moeite moet doen om iets op te eten. Herkennen jullie dat? Maar deze lobster roll met rivierkreeftjes is een ander verhaal. Dit eet lekker makkelijk en ook de bereiding is easy. En daar hou ik van! Ik ben benieuwd of jullie wel eens een lobster roll gegeten hebben. Laat het weten in de comments!

Lobster roll

Ingredienten voor 4 personen
4 brioche broodjes of witte puntjes
25 gr boter
200 gr rivierkreeftjes
1 el mayonaise
Paar takjes bieslook
Kneepje citroensap
Peper ne zout
2 kropjes little gem

Zo maak je het
Smelt de boter en bestrijk de broodjes met de gesmolten boter. Snijd de broodjes in, in de lengte.

Meng de rivierkreeftjes met de mayonaise, fijngehakte bieslook, citroensap en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de little gem over de broodjes. Leg vervolgens de rivierkreeftjes op de sla. Enjoy!

Lobster rollLobster rollLobster roll

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

4 reacties

 • Marloes
  16 september 2017 om 11:27

  vorig jaar in New England vaak zo'n heerlijk broodje gegeten, yummm! Ga ze zeker snel een keer maken!

 • Alie
  16 september 2017 om 11:06

  Smullen ....

 • Rena
  16 september 2017 om 10:46

  I would love to have such a roll right now! xx from Bavaria/Germany, Rena

 • Maurits
  16 september 2017 om 10:02

  Briljant lekker broodje!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.