fbpx
Menu

Easy: Courgettesoep met spinazie

Ik laat Maurits altijd raden wat er in zijn eten zit. Dan komt hij vaak met de gekste dingen aan. Tot grote hilariteit van mij. Bij deze courgettesoep had hij het hoofdingrediënt (courgette) direct geraden. Maar de spinazie was toch wat lastiger. Ik snap ook wel dat je niet 1, 2, 3 aan spinazie denkt in een soep. Toch is dit superlekker. En nog gezond ook.

Ik ben echt fan van zelf soep maken. Van de restjes in de koelkast maak je vaak de lekkerste dingen. En ook diepvriesgroentes lenen zich hier perfect voor. Ik heb altijd wel iets van groente in de vriezer, voor het geval dat. Deze keer heb ik alles vers gebruikt en dan ben je binnen 10 minuten klaar. In principe is soep maken niks meer dan groente pureren met bouillon. En dat breng je dan op smaak met wat je lekker vindt. Je kan het zelf dikker maken, door als basis boter en bloem (dit noemen ze roux) te gebruiken, dan krijg je een gebonden soep. Maar dat hoeft dus niet per se. Deze soep is lekker dik van zichzelf. Wil je het liever wat vloeibaarder hebben, voeg dan wat extra bouillon toe.

Vind je dit een leuk idee?, bewaar het recept dan in je favorieten. Dat kan heel gemakkelijk in je persoonlijke profiel of in onze gratis app

Als extra smaakmaker voegde ik room toe en Parmezaan croutons. Zelf croutons maken is heel eenvoudig. Je roostert wat oud brood met olijfolie en in dit geval zwarte peper en Parmezaan en klaar zijn je croutons. Ik vind het altijd lekker in een soep. Een extra knapperig elementje. Ik ben benieuwd wat je van deze courgettesoep vindt, laat het vooral weten op social media als je het gemaakt hebt.

courgettesoep met spinazie courgettesoep met spinazie

Ingrediënten voor 4 personen
1 courgette
200 gr spinazie
1 ui
2 teentjes knoflook
1 ltr (kippen) bouillon
50 ml slagroom
2 tl Provençaalse kruiden
Peper en zout
Olijfolie

Parmezaan croutons
1 ciabatta reeds gebakken
30 gr Parmezaan
Zwarte peper
Olijfolie

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote soeppan in iets olijfolie.

Was de courgette en snijd deze in stukken. Voeg dit bij de uien en bak kort mee.

Voeg nu ook de Provençaalse kruiden toe en verhit deze kort.

Voeg de bouillon en de spinazie toe en laat het geheel zo’n 10 minuutjes zachtjes koken.

Maak in de tussentijd de Parmezaan croutons. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Scheur het brood in stukjes en leg dit op een bakplaat. Drizzle er wat olijfolie overheen. Rasp de Parmezaan en verdeel dit samen met de zwarte peper over de broodjes. Hussel het even door elkaar en bak de croutons in 5 minuten goudbruin.

Pureer de courgettesoep glad met een staafmixer.

Voeg een scheutje room toe en breng de soep verder op smaak met peper en zout.

Serveer de courgettesoep met een extra drizzle room en de Parmezaan croutons.

courgettesoep met spinaziecourgettesoep met spinazie

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

11 reacties

  • Sanne
    24 mei 2018 om 15:13

    Super lekker recept! Ik maak hem regelmatig 🤗

    Beantwoorden
  • Juutje
    5 november 2017 om 22:13

    Die kaascroutons, mjammie! Ook lekker te combineren met andere soepjes! Soep was verder ook heerlijk.

    Beantwoorden
  • Estrella
    28 oktober 2017 om 23:13

    Zelfs mijn jongens van 4 en 1 vonden het heerlijk! Deze ga ik vaker maken😁

    Beantwoorden
  • Thuiskok
    13 september 2017 om 09:43

    Ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  • Christianne
    6 september 2017 om 21:17

    Stukjes knapperige, gebakken bacon erbij serveren 😋

    Beantwoorden
  • Annika
    8 september 2017 om 12:30

    Lekker!

    Beantwoorden
  • Danella
    6 september 2017 om 12:40

    Oh lijkt me lekker, vooral met de croutons erbij!

    Beantwoorden
  • Truusje
    6 september 2017 om 12:09

    Ik vind de achtergrond die jullie gebruiken altijd zo mooi. Wat is dit voor materiaal?

    Beantwoorden
  • Heleen
    6 september 2017 om 11:54

    Zou je de soep nog kunnen invriezen of is dat niet verstandig ivm de spinazie?

    Beantwoorden
  • Pauline
    6 september 2017 om 14:34

    Ik denk dat dat wel kan.

    Beantwoorden
  • Ron
    6 september 2017 om 10:55

    Ga ik eens proberen met spinazie erbij. Ik pureer er altijd een rode peper doorheen voor net wat meer pit.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen