Chia jam met rood fruit

Chia jam met rood fruit

Zelf jam maken is zo makkelijk. Echt een kind kan de was doen. Vandaag deel ik het recept voor chia jam met rood fruit. Chia wat? Chia is een zaad dat je vaak terug ziet komen als één van de superfoods. Het bevat veel vitamines, mineralen, eiwitten, enzymen, aminozuren, vezels en Omega 3 vetzuren. Allerlei goede eigenschappen dus. Maar waarom zou je dit nu door de jam doen? (wij zijn immers niet zo van de superfoods). Chia heeft namelijk nog een grappige eigenschap. En dat is dat chiazaad water absorbeert. Als je chia in water laat staan ontstaat er een soort pudding achtige emulsie. Door de chia in de jam te verwerken krijg je dus een heerlijke jelly achtige structuur. En dat zien we graag terug bij jam. Dus naast de gezondheidsvoordelen is het een perfecte manier om je jam lekker stevig te krijgen. Twee vliegen in één klap!

Chia jam met diepvriesfruit
Voor dit recept gebruik ik diepvriesfruit. Dit werkt heel makkelijk en is een perfecte basis voor het maken van de chia jam. Het enige wat je verder hoeft toe te voegen is vanille pasta en iets om de jam lekker zoet mee te maken. Je kunt het natuurlijk zo zoet maken als je zelf wilt. Vanille pasta koop je onder andere bij de toko of speciaalzaakjes. Dit recept voor chia jam is zo klaar. Maak het in het weekend en je kunt er de rest van de week van genieten bij het ontbijt en/of de lunch.

Chia jam met rood fruit

Ingrediënten voor 1 jampot
250 gr rood fruit (diepvries)
3 tl chiazaad
1 tl vanille pasta
1-2 el agavesiroop

Zo maak je het
Doe het fruit in een steelpan en laat dit 10 minuten sudderen op laag vuur.

Chia jam met rood fruit

Maal het fruit eventueel glad met een stamper of staafmixer.

Voeg het chiazaad en de vanillepasta toe. Voeg vervolgens de agavesiroop toe voor wat extra zoetheid. Je kunt ook kiezen voor maple syrup, kokosbloesemsuiker of honing. Maak het zo zoet als je zelf wilt, dus proef vooral even.

Laat je jam nogmaals 5 – 10 minuten zachtjes koken totdat het dik wordt. Zodra het afkoelt, dikt het nog iets in, dus houd hier rekening mee.

Bewaar de chia jam in een schone en gesteriliseerde pot.

Chia jam met rood fruitChia jam met rood fruitChia jam met rood fruit

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (14 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Basisrecepten High tea Lunch Ontbijt Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in