fbpx
Menu

Weekendbites: Bieten tzatziki

Het idee voor deze bieten tzatziki deed ik op in Griekenland. Ik zag het daar op de kaart staan en bestelde het meteen. Ik, als tzatziki lover, was erg benieuwd hoe deze variant met biet zou smaken. En het was superlekker! De biet zorgt voor een lichtzoetige, maar ook frisse smaak. Daarnaast ziet het er gezellig uit door het roze kleurtje. Door mijn zwangerschap at ik het liefst iedere dag tzatziki tijdens mijn vakantie in Griekenland. Ik vind het altijd lekker fris en met wat brood erbij vult het goed. Voor mij de perfecte lunch of tussendoortje. Meestal at ik de normale tzatziki met komkommer, maar deze bietentzatziki vond ik ook erg geslaagd.

Deze bieten tzatziki serveer je met wat turks brood of flatbread. Ook lekker voor bij de barbecue trouwens. We maakten hem thuis na voor dit artikel en ik heb hem daarna voorgeschoteld aan mijn Griekse schoonfamilie. En hij werd meteen goedgekeurd! Zij vonden hem niet onderdoen voor de echte Griekse versie. Dit recept is een blijvertje dus!

Bieten tzatziki

Ingrediënten
1 gekookte rode biet
150 gr Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
Peper en zout
Scheutje olijfolie
2 takjes dille

Zo maak je het
Rasp de gekookte rode biet fijn en laat dit uitlekken. Met wat keukenpapier kan je goed het vocht verwijderen.

Bieten tzatziki

Voeg de Griekse yoghurt toe aan de rode biet.

Hak de knoflook fijn en voeg dit toe aan de yoghurt. Meng alles door elkaar.

Breng de bieten tzatziki op smaak met peper en zout, wat olijfolie en verse dille.

Serveer de tzatziki met pitabrood of flatbread. Ook is het lekker om er stukjes komkommer in te dippen.

Bieten tzatzikiBieten tzatzikiBieten tzatziki

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

2 reacties

  • Marianne Heck
    22 september 2017 om 07:07

    Worde hier volvette Griekse Yoghurt voor gebruikt of 0% vet?

    Beantwoorden
  • Pauline
    24 september 2017 om 11:36

    Hoe vetter hoe lekkerder :) Maar het kan uiteraard ook met de 0% versie.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen