Menu

Zo organiseer je een barbecue voor vrienden

Deze week is het barbecue week op Uit Pauline’s keuken. Yes we geven je lekker veel inspiratie. Eigenlijk is het aansteken van de bbq het makkelijkste wat je kunt doen als je vrienden op bezoek krijgt. Je kan zelf gezellig aan tafel blijven zitten en je hoeft niet uren in de keuken te staan. Ook reuze handig als je heel veel mensen over de vloer krijgt. En iedereen vindt het lekker.

Je kunt het zo moeilijk of zo makkelijk maken als je zelf wilt. Ik vind het toch het lekkerste om zelf mijn vlees te marineren, zelf sausjes te maken en fijne bijgerechten in elkaar te flansen. Maar eerlijk is eerlijk, nu ik zwanger ben, maak ik het mijzelf echt een stuk makkelijker. Ik haal lekker vlees bij de slager en de sausjes maak ik ook niet zelf. Wil je wel all the way gaan dan heb je misschien wat aan deze tips.

bbq kip

Boodschappen
Een goede voorbereiding is het halve werk. Ik vind het wel belangrijk om goed vlees te eten tijdens een barbecue. Het liefst bestel ik mijn vlees online (bij de Lindenhoff) bijvoorbeeld of ga ik naar een goede slager. Zorg ervoor dat je alle ingrediënten dus ook de drankjes, sausjes, broden etc. een dag van tevoren in huis hebt. Dat scheelt je op de dag zelf heel veel tijd.

Marineren
Des te langer vlees marineert des te lekkerder het wordt. Dus als je slim bent, begin je de avond van tevoren al met het marineren van het vlees. Een marinade hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Heb je een kruidentuin dan kan je al snel iets lekkers maken met olijfolie, knoflook en verse kruiden. Perfect voor vis en gevogelte. Spareribs doen het goed met veel specerijen. Je kan dry rubs (dat zijn kruidenmengsels) kant en klaar kopen, maar ook zelf samenstellen. Ook de hamburgers maak ik het liefste zelf en dat kan je ook heel goed de avond ervoor klaar maken. Denk ook eens aan vis, garnalen, zalm en hele dorade of forel zijn ook heerlijk op de barbecue. Ik ga zelf altijd uit van maximaal 3 stukjes vlees en/of vis per persoon, maar ik serveer er dan ook verschillende bijgerechten bij.

Sausjes en bijgerechten
Het vlees staat al in de marinade dus hier hoef je niks meer aan te doen. Het enige wat je nog te doen staat is bijgerechten en sausjes maken. Een van mijn favo bijgerechten is geroosterde groente. Ik snijd paprika’s, courgette en aubergine in plakken en meng dit met wat oregano, knoflook, olijfolie, peper en zout. Dit is nog geen 10 minuten werk en de barbecue doet de rest. Brood met dips doen het ook altijd goed bij een barbecue, dus maak zelf eens pesto, kruidenboter of een lekkere fetadip. Een salade erbij is ook altijd een goed idee. Mijn lievelings is de watermeloen feta salade, maar je kan ook een lekker goedvullende aardappelsalade maken. Verder zijn partjes watermeloen ook altijd fijn om erbij te serveren. En sausjes zijn ook echt niet ingewikkeld om te maken. Hier vind je een aantal recepten.

review weber

Drankjes koud
Zodra je gasten een drankje in de hand hebben zijn ze tevreden. Ik zet bij tuinfeestjes altijd een enorme teil buiten. Deze vul ik met ijs en daar gaat de wijn en wat koude biertjes in. Ook zet ik een tap klaar met fruitwater of sangria. De gasten kunnen zelf hun drankjes pakken. Lekker makkelijk.

hamburger buffet

Welke BBQ gebruik ik
In de tussentijd zet je de barbecue alvast aan. Bij ons doet Maurits dat altijd. Hij gebruikt een barbecuestarter. Hierdoor zijn de kolen snel heet en kan je snel beginnen. Wij hebben zelf een originele houtskoolbarbecue, ik vind een barbecue zonder kolen ook geen echte bbq. Het is de Boretti Carbone, deze hebben wij cadeau gekregen van mijn ouders en Annika en Chris toen we gingen verhuizen. Ik kreeg er al een paar keer vragen over, maar ben heel tevreden over deze barbecue. Qua looks is hij prachtig. Stevig materiaal. Ook is hij eenvoudig schoon te maken. Annika heeft een Weber en dat is ook een topper.

review weber

Genieten
En dan is het tijd om te genieten. Zet alle bijgerechten op tafel. Serveer het vlees op schalen. Tip van mij, breng niet alles in een keer naar buiten, want wat overblijft kan je niet bewaren. Maar wel dus als je het in de koelkast hebt gehouden. Wat ik overhoud vries ik dan altijd in. Zorg dat je iemand zo ver krijgt die alles bereid op de barbecue, er is vast wel iemand die dat fantastisch vindt. En dan kan jij lekker genieten van je hapje en je drankje.

barbecue

De komende week delen we nog wat barbecuerecepten met jullie. Maar hier kan je ook al een groot aantal recepten vinden.

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

1 reactie

  • BBQ aan huis
    4 oktober 2017 om 21:31

    Ziet eruit als een leuk diner! Bedankt voor je tips!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.